Jak na šaty pro Sofii :)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Švadlenky poraďte, jak na šaty pro Sofii :)
Ahoj holky švadlenky, dcerka se mi proměnila v Sofii, jen ty její šaty jí chybí
. Uvažovala jsem koupit je z Aliexpress nebo MMB, ale bojím se, aby z nich nebyla zklamaná. Tak mě napadlo je ušít. Nemám ale moc tušení o materiálech, moc ani o střihu, naposled jsem šila Amálku… A taky musím sehnat látku tak, aby mě to nezruinovalo, když z Ali vychází tak na 250,–. Máte někdo třeba tip na nějaký eshop? Poradíte prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Genovesa střih neporadím, to bych asi hledala nějakou burdu princeznu a upravila podle potřeby. Sama bych si netroufla, jsem na to levá
Látky na karneval kupuju takové ty acetátové podšívky - za pár peněz, velký výběr barev a jsou hezky blýskavé. Jen to samozřejmě nemá takovou výdrž, aby se v tom chodilo denně do školky
kupuju na flex-tex.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to cele usila z podsivky nebo umeleho satenu, ten byva levny. Dospod bych dala tylovou spodnicku, dobra je takova ta z navazanych pruhu tylu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 Díky, jen nevím, co je spodnička z navázaných pruhů. To se dá koupit? ![]()
@Etcetera78 Tak do školky to nebude, blázen nejsem, ale doma snad furt
. Nemačká se to nějak příšerně? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemáte tip, jak na ty kytky na sukni? Našít? Nebo vybělit savem třeba? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa dcera má z toho třeba šaty červené Karkulky a stačí mi to na ramínku napařit žehličkou a nechat vyvěsit a je to dobrý
Spodničku má taky tylovou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zkušeností z podobných projektů doporučuju šaty koupit na Aliexpress.
Za látku dáš víc než 250,– (pokud chceš mít nabíranou sukni a kvalitnější materiál a nehodláš to ušít ze staré záclony nebo povlečení). Navíc ten čas - obvykle ušiju střihově méně náročné šatičky za 3-4 večery. jenže když nemáš zkušenosti se střihem, budeš se víc trápit a to za 250,– nestojí.¨
Za látku na nabírané princeznovské šaty velikost 110 dám v průměru 600,– (různé druhy, silon na nadýchanost) + do 100,– za našívací korálky, stuhy a barevné lemy.
navrhuju, kup šaty z alíka a pokud ti budou připadat chudé, můžeš je vypodšívkovat (tylovou spodničku) a krajkama přizdobit.
Ale v Tescu nebo HM Sofinkovský šaty mívají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@qipa Fakt? Tak to se asi podívám do tesca a HM. Já vím, že by to nevyšlo moc levně. Práci si nepočítám, když chci dítěti udelat radost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa píše:
A nemáte tip, jak na ty kytky na sukni? Našít? Nebo vybělit savem třeba?
Prodávají se nažehlovací folie ve všech možných barvách. Akorát je to dost drahý. Jedna stojí ca 60,– a je A5. Ale dají se s tím dělat super věci. Já z toho dělám i aplikace na trička, dají se na to použít i ozdobný vyrážečky.
Další možnost je si udělat šablonu tý kytky a tu pak na látku nabarvit. Ale záleží na látce, aby to na tom drželo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych ty šaty koupila, a to jsem zdatná v šití na stroji
. Koupila bych je a pak bych je upravila, dodala spodničku a tak. 250 je fakt zadarmo, na takovou věc. Není to žádná sranda něco takového ušít, navíc já bych chtěla, aby to vypadalo fakt jako originál a toho bych asi nedosáhla, protože bych nezvládla koupit látky v požadované barvě a kvalitě.
Z acetátových podšívek bych to nešila, protože se jim hrozně vytahávají švy a dost špatně se z toho šije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB No já vím, že by to standa nebyla. Ale trochu se bojím, že když to koupím, že to bude originálu vzdálené ještě mnohem víc. Ale je fakt, že bych to mohla okorálkovat, operličkovat, vyspodničkovat…
Podšívky jsem zavrhla, myslela jsem spíš na satén a tyl. Jako spodnici klidně ze taré záclony, ale ten vrch ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa spodička z vázaných pruhů se udělá třeba takto:
https://www.youtube.com/watch?…
já jsem koupila šaty Elsy na ali a je to teda děsný materiál, ale alespoň tam stály 200 Kč, tady v tescu ten samý šmejd mají za 650 - tedka tu sofii mají taky všude, tak se schválně tam na to mrkni, na 90% ti z toho ali přijde totéž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit