Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ženy, musím se někomu vypsat. Co vy a švagrové? jsme s manzelem 10 let a když jsem se poznali, svagrové bylo 17 let, byla rozmazleny spratek, ktery dostal vse, co chtel a nikdy se nemusela starat o penize. nemely jsme se rady, popraly jsme se i dvakrat.. ale co, pak jsme to nejak zvladly a celkem jsme vychazely, dokonce jsme byly i po nakupech nebo v cukrarne. Kdyz se nam mela narodit dcera, strasne se tesila, ze bude teta, rikala, jak ji bude hlidat a tak. Kdyz se mala narodila, rikala, ze je krasna a porad usmevava. Asi tri mesice potom byla taky tehotna, s pritelem, s kterym chodila ani ne rok a ten ji tlacil do ditete. V tehotenstvi mi snad kazdy den volala a na neco se ptala. Myslela jsem si, ze ji vsechno pujcim, kdyz zjisitla, ze ceka holku a dokonce taky v zime. Ale jeji partner byl zrejme jineho nazoru, vse, co jsem ji pucila, on musel koupit taky, takze mi to pak zas vracela. a o obleceni ani nemluvim. Oni nemusi na nic setrit, bydli u tchyne, ktera tam vsechno financuje, takze muzou rozhazovat za blbosti. Ja byla rada, kdyz mi nekdo neco pujcil a mohla jsem to pak vratit a netrcelo mi to doma a nezavazelo. No hlavne se zmenila, kdyz seji narodilo dite, taky holka. Od te doby se diva na ostatni deti jako na rozmazlene spratky, zadne jine dite se ji nelibi, ze pry nevidela jeste hezke mimino krome jejiho. Jako nevim, ale kdyz vidim hezke dite, tak umim rict, ze je roztomile nebo krasne. Vzdycky kdyz tam prijdeme, tak mela skoro vrazedny pohled v ocich, aby moje dcera neudelala neco jeji. Jsou od sebe o 13 mesicu. A kdyz jsem ji neco rekla, vunec to nebrala, ale kdyz to stejne rekl nekdo jiny, brala to za pravdu. Na moji malou krici, myslim, ze ji i placla, chova se k ni hnusne. Vsiml si toho i muj manzel a rekl ji, ze od te doby co ma dite, se chova k nasi dceri hnusne. Ale ona je strasne urazliva a hned se zacne hadat. Anazila jsem se to prechazet, ale vygradovalo to, na posledni oslave udelala scenu, chtela nas vyhodit, at vypadneme, ze nas nechce videt a kdyz jsme tam byli naposledy, tak radeji odjela, aby pry nemusela videt muj ksicht, ze me nenavidi. fotky nasi dcery si dala pryc z obyvaku a me dokonce odstrihla z fotek. To mi prijde jako chovani pubertacky, a ne 28lete zenske. Je toho hodne, taky treba chtela vratit nausice, ktere dala tchyne nasi dceri, ze pry jsou jeji, kdyz je v detsvi nosila, pritom tchyne je chtela dat prvni vnucce. A kdyz neodstala nausnice, chtela po tchyni penize. Kdyby je dostala ona prvni, nam by penize nikdo nedal. Co s takovou furii? kdyby nebydlela s tchyni, tak to neresim, ale vubec se mi tam tedka nechce jezdit, ale nechci kvuli takove kravy okradat dite o babicku. Nejhorsi je, ze jeji chlap je stejny magor a miluji jenom jeho rodinu, protoze ta je zasypava dary pro malou, furt jim neco kupuji. CO byste delaly vy? chci aby me dite melo normalni tetu, ktera si ho bude vsimat a mit ho rada. Prejde ji to, az jeji dite bude starsi???
@trrinitty nejezdila bych tam…at jezdí babička k vám
Ona at si trhne nohou ![]()
@trrinitty Začala bych tchýni zvát k vám a milou švagrovou zcela ignorovala.
Moje dítě je taky nejkrásnější na světě
a fotky švagrové ani jejího dítěte nemám v obýváku. Já bych ji ignorovala, přenesla bych se přes ni, byla v naprostém klidu, před tchýní bych o ní vůbec nemluvila, nevyhledávala bych ji, pokusila bych se s ní setkávat co nejméně (občas se asi vidíte, když bydlí u tchýně). Slušně bych s ní komunikovala, myslím odpověděla, pozdravila apod. Náušnice darovala tchyně, vůbec bych se k tomu nevyjadřovala.
Ja ti nevim. S nekym se proste nedomluvis nikdy. Z toho, jak ji popisujes, a vubec vas vztah-ze jste se popraly-je mi divne. Tak ji ignorujte. Tolerujte se. Nemusite spolu kamaradit. Nejak se s ni domluv, at je to aspon beze scen
Normální tetu?
moje děti snad ani nemaj normální tetu. z manželovi strany jsme jeho švagrovou neviděli několik let (holky ji viděly asi jednou nebo 2×
), z mé strany je jedné 19 (a nemyslím si, že by se cítila jako teta - i když má skoro roční dítě), druhé 35 a tu vídaj tak 2× do roka… teď jsme se s ní viděla a nějak jsme si s ní neměla co říct.
a zas ji klidně půl roku vidět nemusím. ![]()
A nemám pocit, že by mým dětem teta chyběla. ![]()
Souhlasím s holkama, zvala bych tchýni k sobě a švagrovou ignorovala.
Omlouvám se za anonym
B.
@trrinitty a kolik je tobě? Přijde mi to jak nic nerikajici slohova práce slečny ze základní školy. Bez urážky, ale stačil mi už začátek, že jste se dokonce 2× popraly
. Já svoji švagrovou také nemusim, dokonce bych řekla, že ji fakt nesnáším, ale jsme dvě rozumné, dospělé ženské, které se nevyhledavaji, ale když se vidíme, tak se respektujeme. Vaše chování mě přijde dost nevyzrale, na to, ze už vychovavate děti ![]()
Taky se svoji švagrovou nejsme kamarádky, komunikujeme spolu když se vidíme snažíme se být tolerantní. Ona děti nemá a poprvadě nemyslím si že až bude, že z nich budu ucvrkávat
dlabej na ni..
jo a je mi buřt jestli má moje dítě ráda a jestli si ho všímá, proč by taky měla, to je povinnost?
Ty jo, tak to nezavidim, ja tohle vubec neznam. Moje svagrova je zlata, i kdyz je o 10 let starsi, rozumime si jako kamaradky… A celkem me udivuje, kolik z vas to ma stejne nebo podobne jako zakladatelka. To je smutne.
Moji švagrovou jsem viděla jen jednou a přišla mi fajn, takže tuhle situaci neznám.
Nechodila bych k ní domů, za ty nervy by mi to nestálo. Tchyni pozvi k sobě. Jo a nikdo není povinnen mít rád tvé dítě.
@trrinitty no vy budete kousci..popraly se
Hele, tetu dítě k životu nepotřebuje.. Potřebuje milující rodiče, stabilůní domácí zázemí, když do toho fungují prarodiče, je to bezva, že má širší rodinu.. Na tetách a strýcích jsou nejzajímavější jejich děti, sestřenky a bratránci, kteří jsou super na hraní, ale když nejsou, nejsou, kamarádů ve školce a škole dost. Neřeš to, ber tu krasavici obloukem, její výlevy pouštěj jedním uchem tam a druhým ven a omez kontakt s ní, dokud se nebude chovat k vaší dceři líp. Čas ukáže, jestli vás jednou holky sestřenky zase spřátelí, mohly by k sobě mít blízko (13m se za pár let setře na minimum) nebo ona z malé vychová to samé závistivé, co je ona a pak není o co stát.
Souhlasím s názorem @krtek7489 . Jako nemusíte se mít rády, ale jako dospělé normální ženské se prostě nemusíte vyhledávat ani navštěvovat. Že se perete, stříháte se z fotek a zakládáte diskuze spíš svědčí o tom, že se obě chováte jako puberťačky. Trochu nadhledu by neškodilo. Prostě se na ni vykašli, chovej se jako rozumná alespoň ty a neřeš hámotiny.
@trrinitty
Ignoruj jí, nereaguj, neodepisuj, prostě se chovej tak jako by ti byla šumafuk.
Zkusila jsi za ní zajít a zeptat se jí, proč tě tak nemá ráda, co se stalo za změnu a jestli se s tím dá něco dělat? Řekla bych jí, že tě to mrzí, což jsem vycítila z tvého psaní. Není mi jasné, že nejdřív má fotky a pak najednou tohle… Kafíčka, dortíčky a pak nenávist? ![]()