Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já myslím a doufám, že to tak jde. Jednou bych chtěla popadnout dva svědky, dojít na úřad, tam se nechat oddat, pak zajít na nějakej dobrej gáblík a mazat domu.
Došla bych se zeptat na matriku, kdy mají nejbližší volný termín a pak udělala to co jsem popsala hore.
určitě to jde, na matrice nahlásíš jak si to představuješ a oni to tak zařídí
vše záleží na Vás ![]()
100% se to dá takto udělat.
Můj kamarád to tak udělal před 8lety. Šel to jen na úřad domluvit v který den se to uskuteční a pak tam už jen přišel se svoji vyvolenou a proběhl takový miniaturní odřad. Protože je dané zákonem že to musí mít jisté právní náležitosti tak musel mít s sebou dva svědky kteří jim to odsvěčil ![]()
Nazdárek, určitě to jde ![]()
Zrovna nedávno jsme to takhle s manželem udělali
jen my dva, dítko a svědci..bez zbytečných estrád, pak dobrej obídek a hurá do každodenního života
doporučuji, i to má své kouzlo!
Tak ze zkušeností mé kamarádky to u nás nejde jen tak. Oblečení může být jaké chceš, třeba i tepláky
Ale když chtěla kamarádka oddat bez prstýnků, protože je oba nenosí a bylo by to zbytečné tak řekli že to bez nich nejde. Museli si vybrat aspoň nejkratší variantu proslovu a to je u nás myslím 10 minut, ani hudbu nechtěli…prostě jen nějaké řeči si vyslechli na chvíli, dali si prstýnky, pusu, podepsali se a tím to haslo ![]()
Určitě to jde, prostě přijdete jen vy dva a svědci. Všechno je o domluvě na úřadě.
tak u nas to bez proslovu bohuzel neslo, byla bych se bez nej rada obesla, tak snad vam to vyjde. Ale jinak jsme byli bez hudby, prstynku, svatebniho obleceni a skoro bez lidi ![]()
Anonymní píše:
Tak ze zkušeností mé kamarádky to u nás nejde jen tak. Oblečení může být jaké chceš, třeba i teplákyAle když chtěla kamarádka oddat bez prstýnků, protože je oba nenosí a bylo by to zbytečné tak řekli že to bez nich nejde. Museli si vybrat aspoň nejkratší variantu proslovu a to je u nás myslím 10 minut, ani hudbu nechtěli…prostě jen nějaké řeči si vyslechli na chvíli, dali si prstýnky, pusu, podepsali se a tím to haslo
10 minut jako nejkratší? Nám oddávající nemluvil rozhodně víc a přišlo mi to jako dost dlouhé, bych tedy chtěla slyšet ten dlouhý.
Jde to - na úřadě normálně v kanclu jen podepíšete papír a svědky si můžete „vypůjčit“ z úřadu, nějaké dvě úřednice … tak jsme to udělali my a svědčily nám tam dvě úřednice z magistrátu - za bomboniéru ![]()
Na oblečení apod. není žádný předpis (my normálně tričko + džíny, batoh … recese jsem si koupila po cestě kytku …).
tak to je senzace,mít takovou svatbu!Hned bych do takové šla
ani jsem nevěděla,že to jde.
je to bez starostí,shánění a podobných nervů ![]()
Asi i trošku záleží na tom, jaké stanovisko zaujmou na úřadě
, koukám, že někde to jde a jinde ne ![]()
Anonymní, úřad si můžeš zvolit jaký chceš, nemusí být v místě bydliště
Takže stačí obvolávat úřady tak dlouho dokud nenajdeš který to provede ![]()
Zdravím vás všechny a prosím o radu. Nevíte prosím, jestli jde udělat svatba bez obřadu? Je mi jasné, že je nutná přítomnost notáře, svědků a úředníka. Myslím tím bez těch slavnostních věcí kolem ( proslov, svatební oblečení, sál..) Jesli nejde jen tak příjít na úřad a podepsat svatební smlouvu
. Díky moc za odpovědi a omlouvám se za anonymní příspěvek.