Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
já se tak vdávala. Zašli sme na úřad jen se svědkama, nikdo jiný tam nebyl. Během půl hodky jsme byli vzítí. Nakonec jsme zjistili, že sme nemuseli mít ani prstýnky. A u nás je to každou první sobotu v měsíci zadarmo. takže sme ani nic neplatili.
Andy, né, to bylo jak psala Mišulinka že 1000 je platba za kolek, jako je například na občanku. U nás se za výměnu občanky platí 100kč ![]()
Fakt? To bych pochopila třeba při ztrátě, že se platí, no jo jsou to vydřiduši:-((
To je stejné jako s doktorama, někdo chce za prohlídku hrozné sumy a někdo nechce nic. Já chodím s malou k pediatrovi a v životě nechtěl nic za potvrzení na plavání, do školky…kamarádka u své pediatričky platí za každý prd! ![]()
Zvědaváholka, tak tomu říkám svatba roku
![]()
Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskusi, protože se na mě všichni známí dívali divně, že jsme chtěli takovou svatbu jen my a svědci..jsem ráda, že nejsem jediná
![]()
Také si říkám, že je rozumnější ty peníze místo svatby investovat do potřebných věcí. Obvzlášť, když jsem na mateřské. A také ne všichni si potrpí na vyumělkovanou sváteční atmosféru, kde jste navíc středem pozornosti právě vy…
U nás tak zjednodušená svatba nešla. A jak jsme ji s manželem chtěli
Na matrice podle bydliště byla tenkrát neuvěřitelně protivná ženská, kterou jsem svou přítomností rušila v psani SMSek
Tak jsem zašla na nejbližší další matriku, kde byla příjemná paní. Nejbližší termín byl tenkrát za 10 dní, vtlačila nás jako první. Řekla, že jen v kanceláří to bohužel nejde. Prstýnky naštěstí povinné nejsou, takže jsme si oddechli
Chtěla jsem co nejkratší obřad bez zbytečných proslovů apod. Nebyla jsem v bílém a vlastně ani v šatech nebo sukni, manžel neměl oblek, bylo to spíš takové volnější oblečení, za svědky nám šli naši tátové, moje máma jako jediná seděla s 3měsíční Julinkou v náručí
Kytku jsem neměla, prstýnky taky ne, proslov trval asi 2 minuty (to povinné minimum). Oběd jsme měli u našich doma (jen v této sestavě a už úplně v civilu
), chvilku poseděli a rozešli se domů. Rodina s tím byla seznámena již dříve a nebylo protestů. A až v dalších týdnech se to řeklo nejbližším kamarádům.
Ahojky chtela sem se zeptat ohledne svatby jak si psala predtim na komentarich jestli bych se mohla vzit s pritelem jen tak na rychlo ze si jen reknem ano a podepiseme smlouvu nic vic:)diky moc ![]()
Holky, máte s takovou svatbou bez obřadu nějaké zkušenosti? Opravdu se to tak dá? Já jsem vždycky myslela, že svatba se má provést „slavnostním“ způsobem.
Ahoj Renčulo, my jsme měli svatbu v kostele, ale takovým způsobem že jsme se brali v pátek, pouze se svědky a naším malým chlapečkem. A bylo to super.
Bydlím v předměstí Ostravy a svatbu jsme měli v Ludgeřovicích.
Já myslím, že to jde úplně všude, jen záleží na úřednících, kteří jsou na matrice
Všechno je to jen o lidech ![]()
Ano, jde to. My se brali loni v prosinci - dva světci, my a naše dcerka. byli jsme v džínách. proslovu se ale asi nevyhnes, ale ten trvá je 5 minut
podepsalo se to a jelo se na pizzu do pizzerky a zas domu
ovsem, musis se predem dohodnout s úředem ![]()
„vzkažte panu starostovi, že se ani nemusí vyslíkat z monterek“
jó, určitě to jde.
No tak jako bez proslovu to nejde.Já měla tu představu, že přijdem na úřad, něco podepíšem a hotovo.Ne, museli jsme v sobotu dopo nastoupit za prapodivné hudby do obřadní síně a vyslechnout proslov.Takže úplně bez všeho to nejde.Ale měli jsme civil na sobě, neměli kytku, prstýnky nebyly nutné…
ja myslim , ze to jde … taky kdybych se znova nekdy vdavala bych takovou svatbu chtela
nemam uz nikoho z nejblizsich a se sestrou si moc nerozumime a pak myslim , ze rodina z tatovy strany by to snad pochopila i kdyz nevim nevim kdyz tata umrel nechtel pohreb ani obrad nic a ti jak se to dozvedeli malem nas sezrali a to jsme vlastne plnily se sestrou jen posledni prani …
asi bych jim napsala pak ze jsme se vzali tehdy a tehdy a tecka ![]()
Ctěla bych se zeptat, kde vam to takhle udělali,bylo by to super, jen hodit podpisy a hura domu.Jsem z Karvine. diky moc zy odpoved
Myslela jsem, že jediná já jsem podivín
a chci svatbu bez obřadu…Nejvíce by se mi líbilo, zajít bez svědků a prstýnků (nenosíme je ani jeden) , v normálním oblečení(nic slavnostního nemám a nechci si pořizovat), někdy odpoledne na úřad, podepsat papíry(bez trapného stání před oddávajícím) nechat si příjmení a odejít. Vidím, že to tak nejde
.....takže i když jsme měli již datum svatby zrušila jsem to…jednu velkou svatbu se vším všudy mám za sebou a myslím, že jednou to stačí - podruhé bych se chtěla vdát z úplně jiných důvodů......nechci měnit příjmení - protože když jsem si spočítala kam bych všude musela jít tak mě to přešlo:-( jediné co mi na tomto vztahu vadí je to , že pořád říkám „můj přítel“
a nemám jisté práva vyplývající z manželství …