Svatba bez obřadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.5.10 17:39

já se tak vdávala. Zašli sme na úřad jen se svědkama, nikdo jiný tam nebyl. Během půl hodky jsme byli vzítí. Nakonec jsme zjistili, že sme nemuseli mít ani prstýnky. A u nás je to každou první sobotu v měsíci zadarmo. takže sme ani nic neplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
25.5.10 20:51

Andy, né, to bylo jak psala Mišulinka že 1000 je platba za kolek, jako je například na občanku. U nás se za výměnu občanky platí 100kč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
26.5.10 09:35

Fakt? To bych pochopila třeba při ztrátě, že se platí, no jo jsou to vydřiduši:-((
To je stejné jako s doktorama, někdo chce za prohlídku hrozné sumy a někdo nechce nic. Já chodím s malou k pediatrovi a v životě nechtěl nic za potvrzení na plavání, do školky…kamarádka u své pediatričky platí za každý prd! :evil:
Zvědaváholka, tak tomu říkám svatba roku :palec: :palec:
Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskusi, protože se na mě všichni známí dívali divně, že jsme chtěli takovou svatbu jen my a svědci..jsem ráda, že nejsem jediná :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.10 13:17

Také si říkám, že je rozumnější ty peníze místo svatby investovat do potřebných věcí. Obvzlášť, když jsem na mateřské. A také ne všichni si potrpí na vyumělkovanou sváteční atmosféru, kde jste navíc středem pozornosti právě vy…

• Citovat
  • Upravit
1180
26.5.10 16:38

U nás tak zjednodušená svatba nešla. A jak jsme ji s manželem chtěli :wink: Na matrice podle bydliště byla tenkrát neuvěřitelně protivná ženská, kterou jsem svou přítomností rušila v psani SMSek :evil: Tak jsem zašla na nejbližší další matriku, kde byla příjemná paní. Nejbližší termín byl tenkrát za 10 dní, vtlačila nás jako první. Řekla, že jen v kanceláří to bohužel nejde. Prstýnky naštěstí povinné nejsou, takže jsme si oddechli :lol: Chtěla jsem co nejkratší obřad bez zbytečných proslovů apod. Nebyla jsem v bílém a vlastně ani v šatech nebo sukni, manžel neměl oblek, bylo to spíš takové volnější oblečení, za svědky nám šli naši tátové, moje máma jako jediná seděla s 3měsíční Julinkou v náručí :wink: Kytku jsem neměla, prstýnky taky ne, proslov trval asi 2 minuty (to povinné minimum). Oběd jsme měli u našich doma (jen v této sestavě a už úplně v civilu :-D ), chvilku poseděli a rozešli se domů. Rodina s tím byla seznámena již dříve a nebylo protestů. A až v dalších týdnech se to řeklo nejbližším kamarádům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjj1233
2.12.10 20:05

Ahojky chtela sem se zeptat ohledne svatby jak si psala predtim na komentarich jestli bych se mohla vzit s pritelem jen tak na rychlo ze si jen reknem ano a podepiseme smlouvu nic vic:)diky moc :-)

• Citovat
  • Upravit
1730
24.7.11 16:35

Jde to? A kde? Ostrava?

Holky, máte s takovou svatbou bez obřadu nějaké zkušenosti? Opravdu se to tak dá? Já jsem vždycky myslela, že svatba se má provést „slavnostním“ způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.7.11 17:17

Ahoj Renčulo, my jsme měli svatbu v kostele, ale takovým způsobem že jsme se brali v pátek, pouze se svědky a naším malým chlapečkem. A bylo to super. :-) :-) :-) Bydlím v předměstí Ostravy a svatbu jsme měli v Ludgeřovicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
24.7.11 17:18

Já myslím, že to jde úplně všude, jen záleží na úřednících, kteří jsou na matrice :wink: Všechno je to jen o lidech :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24.7.11 17:38

Ano, jde to. My se brali loni v prosinci - dva světci, my a naše dcerka. byli jsme v džínách. proslovu se ale asi nevyhnes, ale ten trvá je 5 minut :wink: podepsalo se to a jelo se na pizzu do pizzerky a zas domu :palec: ovsem, musis se predem dohodnout s úředem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
24.7.11 18:19

„vzkažte panu starostovi, že se ani nemusí vyslíkat z monterek“ :mrgreen: jó, určitě to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.7.11 19:40

No tak jako bez proslovu to nejde.Já měla tu představu, že přijdem na úřad, něco podepíšem a hotovo.Ne, museli jsme v sobotu dopo nastoupit za prapodivné hudby do obřadní síně a vyslechnout proslov.Takže úplně bez všeho to nejde.Ale měli jsme civil na sobě, neměli kytku, prstýnky nebyly nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
24.7.11 20:08

ja myslim , ze to jde … taky kdybych se znova nekdy vdavala bych takovou svatbu chtela :-)nemam uz nikoho z nejblizsich a se sestrou si moc nerozumime a pak myslim , ze rodina z tatovy strany by to snad pochopila i kdyz nevim nevim kdyz tata umrel nechtel pohreb ani obrad nic a ti jak se to dozvedeli malem nas sezrali a to jsme vlastne plnily se sestrou jen posledni prani … :nevim: asi bych jim napsala pak ze jsme se vzali tehdy a tehdy a tecka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.10.11 21:26

Svatba bez obřadu

Ctěla bych se zeptat, kde vam to takhle udělali,bylo by to super, jen hodit podpisy a hura domu.Jsem z Karvine. diky moc zy odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stepp
10.1.12 10:15

Svatba bez obřadu

Myslela jsem, že jediná já jsem podivín :?: a chci svatbu bez obřadu…Nejvíce by se mi líbilo, zajít bez svědků a prstýnků (nenosíme je ani jeden) , v normálním oblečení(nic slavnostního nemám a nechci si pořizovat), někdy odpoledne na úřad, podepsat papíry(bez trapného stání před oddávajícím) nechat si příjmení a odejít. Vidím, že to tak nejde :nevim: .....takže i když jsme měli již datum svatby zrušila jsem to…jednu velkou svatbu se vším všudy mám za sebou a myslím, že jednou to stačí - podruhé bych se chtěla vdát z úplně jiných důvodů......nechci měnit příjmení - protože když jsem si spočítala kam bych všude musela jít tak mě to přešlo:-( jediné co mi na tomto vztahu vadí je to , že pořád říkám „můj přítel“ :think: a nemám jisté práva vyplývající z manželství …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný