Svatba bez obřadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20507
25.5.10 13:56

ahojky měla jsem svatbu tedka 1.5.2010 a řeknu že to jde udelat, staci jit na matriku s obcankami a 1000kč poplatkem, rodným číslem svědků, kde to sepisete a domluvite termin, pote se v termin dostavite se svedkami nikdo jiny u toho byt nemusí, jde to ale podle mě by jste si to meli aspon trosicku uzit je to moc pekny zazitek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.10 14:05
Flyingfrog píše:
Anonymní píše:
Tak ze zkušeností mé kamarádky to u nás nejde jen tak. Oblečení může být jaké chceš, třeba i tepláky :-D Ale když chtěla kamarádka oddat bez prstýnků, protože je oba nenosí a bylo by to zbytečné tak řekli že to bez nich nejde. Museli si vybrat aspoň nejkratší variantu proslovu a to je u nás myslím 10 minut, ani hudbu nechtěli…prostě jen nějaké řeči si vyslechli na chvíli, dali si prstýnky, pusu, podepsali se a tím to haslo :wink:
10 minut jako nejkratší? Nám oddávající nemluvil rozhodně víc a přišlo mi to jako dost dlouhé, bych tedy chtěla slyšet ten dlouhý.

U nás právě mají na výběr 10 minut a to je fakt rychlovka, člověk si ani nestačí sednout a už mají prvomanželský polibek za sebou :lol: Pak 30 minut a to je takový klasika, hudba, basničky a kecy dokola. No,ale mají i 45 minut a to si jako nedokážu představit co se tam za tu dobu děje. Na takovém dlouhém obřadě jsem teda nikdy nebyla. Ale bez prstýnků, svědků a toho 10minutového proslovu to prostě u nás nejde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16291
25.5.10 14:09

Petule, to jako poplatek za to že to je tak rychlý, nebo proč 1000kč? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
25.5.10 14:24

Taky jsem chteli na urade jen podepsat se svedky papiry a jit, ale to nam v Brne neproslo. Vazne to nekde jde bez toho slavnostniho proslovu (byt petiminutoveho)a bez receni ano??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
25.5.10 14:36

to je poplatek radnici, nebo mestu podle toho jak to mají vedené :oops:

Hanule píše:
Petule, to jako poplatek za to že to je tak rychlý, nebo proč 1000kč? 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
25.5.10 14:53

Petulle, koukám že to opravdu mají všude jinak, my neplatili nic, jen oblečení, kytky a pohoštění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.5.10 15:06

U nás bez poplatku, bez prstýnků, v civilu s dítětem na ruce, s 2 svědkama a bez proslovu..Podpis a domů..
Zajdi na úřad, matriku a domluv se. dnes už to není tak ojedinělé..
Mě by šaty, máslový dort, knedlíčková polévka a kytice určitě zabily.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
25.5.10 15:08

tak teda to je sila ja zase myslela že ten poplatek je vsude, jak nam to ta pani na radnici rikala, je to pry poplatek městu :evil:

Hanule píše:
Petulle, koukám že to opravdu mají všude jinak, my neplatili nic, jen oblečení, kytky a pohoštění…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.5.10 15:13

u nás je poplatek jen v případě, že chci svatbu v jíný den, než se oddává, či na jiném místě než radnici ( zámek, galerie, atd,.) - jinak zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
25.5.10 15:18

Ahojky,to je poplatek za kolek jako je třeba na občanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
25.5.10 15:34
Mišulinka píše:
Ahojky,to je poplatek za kolek jako je třeba na občanku.

tak nevím, ale 1000kč za občanku, to bych snad radši platila pokuty za to že ji nemám :lol: Ono i ta stovka, či kolik se to platí mi přijde jako vydřidušstvo, když to je doklad který chce stát a ne my :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.5.10 16:02
Anonymní píše:
Tak ze zkušeností mé kamarádky to u nás nejde jen tak. Oblečení může být jaké chceš, třeba i tepláky :-D Ale když chtěla kamarádka oddat bez prstýnků, protože je oba nenosí a bylo by to zbytečné tak řekli že to bez nich nejde. Museli si vybrat aspoň nejkratší variantu proslovu a to je u nás myslím 10 minut, ani hudbu nechtěli…prostě jen nějaké řeči si vyslechli na chvíli, dali si prstýnky, pusu, podepsali se a tím to haslo :wink:

Nevim tedy,jak ostatni nalezitosti,ale me se na uradu ptali,zda si budeme vymenovat prstynky,dali nam svobodnou volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
25.5.10 16:04

Lizbeth, jestli se muzu zeptat, ta vase svatba bez obradu byla v Litvinove? tam je to tak vazne mozny? to jste nemuseli ani rikat ano nahlas? a nam v Brne tvrdila, ze to nejde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.5.10 16:49

No samozřejmě že musí říct tu zákonem danou větu o tom, že se berem a odpovědět ANO.. :mrgreen:
Ale bez cirátů a romantických řečí o manželství..
Prostě jsme se přivítali, řekla asi 5 vět o svatbě a pak se nás hned ptala a byl konec.
(Jinak paní oddávající se v tom podle mě hodně vyžívá a hodně jsem se bála, že se neudrží a oblaží nás nějakým dlouhým projevem)

Jinak prý to jde i úplně bez řečí - jen Ano a podepsat v kanceláři..Ale to jsem jen slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
25.5.10 17:26

U nás by to šlo taky bez řečí, akorát nutnost jsou ty svědci..a my platili 1000,– za to, že jsme chtěli v pátek (u nás se oddává jenom v sobotu) a jinak se platí akorát tam, kde není trvalé bydliště. Stačí, aby měl jeden v místě trvalé bydliště a neplatí se nic..
A za občanku 1000,–????? To snad ne?!! Já si teď nechala měnit kvůli jménu a neplatila jsem nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný