Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já teď připravuju svatbu bráchovi právě, taky nemají moc peněz, takže se to snažím škrtit, jak se dá, a dá se to pořídit fakt levně, když vyloženě člověk netrvá na nějakých honosných věcech. Koukni na to aukro na svatební šaty, jsou tam krásné a za pár korun, ještě beremese.cz, tam se prodávají použité a za dobrý peníz, tedy některé, a pak se zase dají prodat, já bych to řešila svatbou, pokud se tomu nepůjde vyhnout, to by přítele asi trefilo, kdyby se jeho mimnko jmenovalo po ex, to jsou tady zase zákony. Ale opravdu si myslím, že dělat za rok normální svatbu se šatama a spol, je mimo, když už budete manželé. raději bych udělala skromnější s míň lidma, ale svou pravou svatbu, kdyby ses rozhodla, ji udělat, dám ti recept na ten dort a můžem si napsat. Nejsem zastáncem půjček, vyjma hypotéky, ale v tomhle případě bych si asi raději půjčila, když víš, že za rok budou peníze, a udělala tu svatbu se vším všudy hned. A prstýnky fakt kupte nějaké ty rhodiované a za rok dva, až došetříte, koupíte si zlaté.
Jenom mě ještě napadlo k tomu popření otcovství - ono je tohle vážně lepší vyřešit svatbou, protože důležitý v tom řízení je zájem dítěte. Kamarádka těch 360 dní prošvihla o 3 dny, protože porodila předčasně. Žaloba na popření byla podána za týden, ale než bylo nařízeno jednání, tak uběhlo 9 měsíců, na tom jednání jim soudkyně řekla, že ona jde na mateřskou a že už nic rozhodovat nebude. Její kolegyně si vzala půl roku na prostudování spisu a bohužel její přítel to už pak psychicky nedal a rozešel se s ní. A paní soudkyně nakonec rozhodla, že lepší než žádného otce je mít v RL otce nepravého, takže malé jsou teď 4 a právně je jejím otcem kamarádčin ex. Prima právní systém v tomhle státě. ![]()
Tak jsem sondovala u té známé a ta to nakonec řešila svatbou. Takže asi není jiné řešení ![]()
Vím, že to bude znít asi drsně, ale ten stát to zase tak hloupě vyřešené nemá. Vždy je pro lepší, aby byl otec uveden, protože každý takový nepovedený vztah, kdy se lidé rozejdou a on či ona si mezitím pořídí dítě s někým jiným je tak trochu rizikový, že bude to dítě nakonec živit stát. Prostě se to takhle sichruje a i když se to vždy s tím rozvodem narychlo táhne, tak prvořadé je rozhodnutí soudu. On si potom taky každý má možnost rozmyslet, jak nemusí skočit do svatby s někým, koho si myslí, že miluje, aby si pak za pár let zařídil dítě s jiným tatínkem. Taky jsem měla dlouhodobý vztah a hned jsem se nevdávala. A netvrdím, že mi moje první manželství vyjde, ale opravdu jsem si byla na sto procent jistá, že s tímto člověkem chci mít i děti. Jsme spolu nyní sedm let a máme první dítě. Chápu, že každá to štěstí nemá, ale ono to není jen o štěstí. Ale jinak přeji určitě hodně štěstí, lásky a hlavně zdravé a hodné děti