Svatební dary

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
3.6.18 23:20

svatební dary

Je prosím zvykem svatební dary nějak podepsat? Jdeme na dvě svatby-jedna mé kamarádky z dětství, ale už se moc nevídáme a manžela kamarád z práce. Asi dáme peníze, jen vůbec nevím kolik-není nějaké nepsané pravidlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
3.6.18 23:38

Záleží na tom, jestli tam budete spát a jak je to dlouhé. Jestli oběd a nebo jen odpolední a večerní zábava. A pokud to nejsou blízcí, tak bych dala 500 za jednoho a dala to k přání do obálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12201
3.6.18 23:40

My davali do obalky 2 tisice + prani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.6.18 23:53

Loni jsme byli jedné kamarádce pozvaní až na večerní raut, tak jsme dali tisícovku…letos půjdeme na celou svatbu, tak dáme dva tisíce… Nepsané pravidlo je ta tisícovka na osobu, pokud se to nezměnilo od té doby, co jsem já vdaná :-D Plus ještě míň nějaké peníze po kapsách, kdyby měli tombolu, vybírali penízky do střevíčku, prodávali svatební noviny nebo tak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.6.18 00:09

K daru/penezum se vzdy dava jeste sv. pranicko. Jako bezny host je 1.000 na osobu dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.6.18 00:12

Asi bych dala tisícovku do obálky plus nějaké pěkné přání. Pokud ale váháš nad částkou, tak bych spíše koupila nějaký poukaz třeba na romantickou večeři v nějaké hezké restauraci a dala to. Jinak my jsme na naší svatbě dostali různě. Od vzdálených příbuzných třeba čtyři tisíce v přání, které poslali, protože se na svatbu nemohli dostavit. Od jiným manželových blízkých za oba 500,–a od mých prarodičů 5000. Jinak porůznu, ale většinou kolem tisícovky za jednoho. Jo a ještě jsme dostali živého kocoura :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
4.6.18 00:58

Dala bych přání a rámeček s vějířem 10 stíracich losu po 100 Kč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
4.6.18 01:08

@_0812_
Myšlenka dobrá, ale ty poukázky byvaji časově omezené, obvykle do 3 měsíců a když si představím svatbu s 50 hosty a půlka z nich že dostane stejný nápad.. :)

@Saarka_O
Je to vtipný, ale taky můžou dostat 10× nic, za které ty utratis tisicku :)

Držela bych se užitečné jednoduchosti, peníze do obálky s přáním. Prodávají se přímo k tomu určená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.18 06:27

Peníze do obálky mi přijdou nic moc… je 1000 způsobů jak je darovat zajímavěji…
https://www.beremese.cz/…arek-i039uw/
https://www.beremese.cz/…nize-8ove91/
https://www.prozeny.cz/…-obraz-32405
my třeba darovali ve fotoalbu - koupila jsem malé fotoalbum a vytiskla pár fotek z jejich fb a taky některé citáty a dala do alba, zabalila..
nebo jsme z peněz skládali a dávali do rámečku panáčky… líbí se mi i způsob - peíze v rámečku, ale vytřihnutý nějaký obraz jakoby…
je toho hodně…
na fleru spousta krabiček krásných…
my dáváme 500,–/os. pokud jdeme jen na večerní raut a 1000,–/os. když jdeme na celý den - ale teda máme taky zapsáno, kdo dal kolik nám a bereme to v potaz (rozdíly byly velké - někteří za dvojici dali 500,– a jiní 5000,– - ani jedno nebyli blízcí příbuzní, to bych neporovnávala)

• Citovat
  • Upravit
3079
4.6.18 07:38

Dává se 1000,–/osobu. Dali jsme vždy do obálky peníze a k té ještě podepsané přáníčko. Jestli je to manžela dobrý kamarád, dala bych víc. Nám třeba ti lepší přátelé dávali od 3-5 tis/pár. Rodina samozřejmě ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
4.6.18 07:47
@Anonymní píše:
Peníze do obálky mi přijdou nic moc… je 1000 způsobů jak je darovat zajímavěji…
https://www.beremese.cz/…arek-i039uw/
https://www.beremese.cz/…nize-8ove91/
https://www.prozeny.cz/…-obraz-32405
my třeba darovali ve fotoalbu - koupila jsem malé fotoalbum a vytiskla pár fotek z jejich fb a taky některé citáty a dala do alba, zabalila..
nebo jsme z peněz skládali a dávali do rámečku panáčky… líbí se mi i způsob - peíze v rámečku, ale vytřihnutý nějaký obraz jakoby…
je toho hodně…
na fleru spousta krabiček krásných…
my dáváme 500,–/os. pokud jdeme jen na večerní raut a 1000,–/os. když jdeme na celý den - ale teda máme taky zapsáno, kdo dal kolik nám a bereme to v potaz (rozdíly byly velké - někteří za dvojici dali 500,– a jiní 5000,– - ani jedno nebyli blízcí příbuzní, to bych neporovnávala)

To je sice hezké, ale paní píše, že se s kamarádkou už moc netýká. Takhle bych se crcala s dárkem jen pro opravdu blízké lidi, jinak jsou peníze v obálce takový standart. Na naší svatbě to taky převládalo, jen 3 nejbližší se s dárkem vyblbli :pankac: My pak byli na 2 svatbách bratránkovi a tetě, dali jsme jen peníze do obálky. Teď se bude ženit manžela brácha a tam už chystáme něco víc. Ale jen tak pro někoho bych to nedělala. Na nich mi opravdu záleží a chci jim udělat radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 21:07

Ahoj holky mám dotaz, švagr se bude ženit a my nevíme co jim dát jako svatební dar, nevíme jestli peníze nebo jestli něco jiného a hlavně kolik… Děkuju za rady. Omlouvám se za anonymitu ale nevěsta má eMimino

• Citovat
  • Upravit
53518
2.9.21 21:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám dotaz, švagr se bude ženit a my nevíme co jim dát jako svatební dar, nevíme jestli peníze nebo jestli něco jiného a hlavně kolik… Děkuju za rady. Omlouvám se za anonymitu ale nevěsta má eMimino

Peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9278
2.9.21 21:09
@Anonymní píše:

Zeptala bych se přímo nevěsty a ženicha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
2.9.21 21:10

Peníze. Minimálně 1000 za osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie