Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My budeme mít dort pro cca 60 lidí za 6,5 tisíce. Vaše cena je tak naprosto adekvátní.
Pokud chceš ušetřit, udělejte svépomocí. Určitě máš v okolí někoho, kdo peče. Taky jsem měla naháče, zdobeného květy, to je velice jednoduché, ale efektní. Dělala jsem si sama, peču dorty, jako ne na kšeft, jen koníček a chtěla jsem, aby ta chuť byla taková, jak mám ráda, plus i vzhled jsem měla jasnou představu. V té době to ještě bylo v plenkách ty naháče, jely hlavně potažené dorty. Jak má člověk praxi, tak to byla otázka cca 3 hodin se vším všudy. Dort byl taky 3 patrový. Cenově i s kytkami na ozdobu dort nevyšel ani na 1000 Kč. A všichni obdivovali a pochutnali si.
Nedávno jsem dělala “náročnější” dort na oslavu narozenin. Ingredience samy o sobě vyšly na docela dost peněz, ale hlavně ta PRÁCE. Je s tím opravdu hodně patlání. Na dnešní dobu mi to přijde naopak málo. Ale samozřejmě záleží na ingrediencích, kvalitě a celkovém vzhledu dortu, cena by tomu měla odpovídat.
Pro 25-30 lidi, zvlast pokud jsou v tom deti, bych si nechala upect jen dvoupatrovy. Spousta lidi si da jen symbolicky a strasne vam toho zbyde, vest si domu kus dortu v krabicce neni zadne terno. Jinak ta cena za tripatrovy dort je luxusni…
Normální cena, spíš nižší. Před 6 lety jsem dávala 3.500 a to mi ho dělala kamarádka.
Pro 30 lidí ti bude stačit menší.
2019 jsme měli tripatrovy pro 60 lidi za tuto cenu. Takže cena dost nízká, ale nevím jestli nemáte velké oči. Toto bude rozhodne víc jak 30 porci a to do toho musíš započítat. I když samozřejmě muže být hodně útlý.
Taky se přikláním k názoru udělat dvoupatrový. My měli pro 25 lidí dvoupatrový a ještě dost zbylo. Jinak nás stál v roce 20 3000 Kč a byl od vyhlášené cukrarky.
Pred 3 lety jsem za takovy dort pro 40 lidi dala 5tis, takze mi to prijde jako v pohode cena ![]()