Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JancaS84 ano, zánět mocaku to není, a výsledky z laboratoře ukázali ze se tam nějaká infekce děje ale ne v tom mocaku a ze stěrů mi dr řekla ze tam jsou bakterie ze stolice ze ji mám lépe umyvat ![]()
Už se cítím jako blbka, každý týden u dr a stále nic, už nevím jak ji mám pomoc je mi ji lito, ale taky nechápu proč stěry proběhly až po třech týdnech a stále nejsme posláni na dětskou gynekologii
Jestli ji to svědí, tak to vypadá na kvasinky.
Já na ně trpěla už v dětství.
Vždy pomohlo dávat na to tvaroh a mazat fungicidinem.
@Anonymní píše: Více
Však na dětskou gynekologii nepotřebuješ zadanou myslím. Si tam zavolej.
Řešila jsem to stejné, moč nic, nakonec jsem zavolala na dětskou gynekologii a našli problém. Léčba byla ale na dlouho. Na gynekologii žadanku nepotřebuješ, aspoň já normálně objednala, potom jsem jen praktikovi zanesla zprávu.
Mockrát děkuji, to jsem netušila, dětskou gynekologii máme celkem daleko a jen jednu, bydlíme v malem městě. Jsem zvyklá ze nás všude berou jen s žádankou. Zkusíme to, nebo se už obě zblaznime ![]()
Ano, to jsem zjistila taky, že dětská gynekologie je velmi specifický obor. Většinou je jen v krajském městě, někde v okresním. A ordinují 1× týdně, ale paní doktorka byla příjemná, jsou to normální gynekologové jen mají nějakou „nádstavbu“ pro práci s dětmi. Zkus se objednat a uvidíš.
Co dostala na ty střevní bakterie? Jestli nic, tak je to chudina. Ten Fucidin je slabý. Přeléčte i roupy. Často bývají nenápadné, málo rozlezlé, ale i jeden hubený ničema natahá opakovaně střevní bakterie do močáku a vaginy a pak je to nekonečné. Jestli má potvrzenu ve stěru e-coli, mrkni na utipro, jestli už to může. To je na potlačení e-coli v těle výborné. Nějaké umývání vodou a utírání odněkud někam jinak na ni nepomůže, když je ve střevě přemnožená. Může to být i streptokok, ten svědí JAK ČERT a v moči se často vůbec neukáže. Možná na úlevu aspoň napatlat bílým jogurtem. Fakt běžte k nějakému pořádnému doktorovi.
Zavolej pediatře, že chceš hned nové stěry a řešení nebo svému gynekologovi o radu, nebo do špitálu na dětské. Hned volej, nenechej ji tak.
Dobrý den,
dcera už měsíc trpí na zarudlou svědivou pipku, poprvé jsem myslela, že je to zánět močáku, nebyl, měli jsme mazat imazolem, další týden žádné zlepšení tak znovu k dr, dostali jsme pimafucin a infadolan. Bez zlepšení. Třetí týden znovu to už dr dělala stěry, napsán Fucidin, bez zlepšení. Stěry ukázali ze tam má bakterie ze stolice, že mám umývat vodou, nepoužívat ubrousky, to jsem dávno dělala. Nekoupeme jen se sprchuje. Pálí ju to hlavně při ranním močením pak je většinou klid, ale není chvíle co se neošívá, nejvíc se ji uleví když si ji posadim na nohu nebo bok, nevím jestli ten tlak nebo něco ji uleví. Ale je to šílené opravdu jsem už bezradná. Jednu chvíli jsem i byla přesvědčena že má roupy, ale laickým okem jsem si ničeho nevšimla. Plinky se ji snažím dávat co nejméně ať větrá, taky nepomáhá. Teď má dr dovolenou ale pokud to potrvá dále necháme se poslat na dětskou gynekologii. Je půl 4 ráno a nespíme. Svědí ji to. Prosím pokud máte někdo nějakou zkušenost co vám zabralo?