Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nemám roupy. Zadek mě svědí během dne, mám to tam zarudlé a něco mi tam kouká. To už delší dobu, ale teď mi přijde, že trochu vícNevím, jak vypadá hemeroid. Toto je jakoby kousek sliznice. Nevím, kdy se mi to tam objevilo, asi už před lety po prvním porodu.
Myji se po každé stolici, radši jen vodou bez mýdla, suším jen lehce, vůbec si to neškrábu, protože vím, že by to pak bylo ještě horší.
Nemáte prosím zkušenost? Co to je? Čím mazat? Nebo radši k lékaři?
Děkuji.
Myslím, že to hemeroid bude. Zkus gel z dubové kůry a mazat, mazat, mazat ![]()
Mám s tím také problémy od posledního porodu. Uż,ale vím, že nesmím prochladnout a ani zapařit. Mě pomáhá gel na mytí z Aloe Vera a čípky Hema gel procto nebo faktu. Někomu pomáhá lázeň na zadeček z dubové kůry. Mě, ale ne. A já tomu říkám tzv. venku konečník.
@smile_xxx píše:
Proktolog. Je to lékař jako každý jiný, a rovnou ti řekne, co s tím a cíleně to bude léčit.
Proktologa tady vůbec nemáme, ale dívala jsem se na stránky krajské nemocnice a tam na chirurgii by mě asi vyšetřili, takže tam zavolám, ale asi budu muset ještě pro žádanku k praktickému doktorovi, no bude to na dýl.
@JanaJanička1234 píše:
Mám s tím také problémy od posledního porodu. Uż,ale vím, že nesmím prochladnout a ani zapařit. Mě pomáhá gel na mytí z Aloe Vera a čípky Hema gel procto nebo faktu. Někomu pomáhá lázeň na zadeček z dubové kůry. Mě, ale ne. A já tomu říkám tzv. venku konečník.
Byla jsem nedávno nemocná a strašně jsem se potila a od té doby mě to svědí, takže to asi bude podobné, že se to zapařilo. No a lepší se to u vás nějak? Ty čípky a gel jsou jen na to, aby to nesvědilo?
@JanaJanička1234 Dnes při stolici mě to docela bolelo a měla jsem pak čerstvou krev na toaleťáku. Taky se vám to stává? Nevím, jak se to pak může zahojit, když vlastně s každou stolicí se to zase znova rozdráždí.
Hemoroid. Faktu gel, Hemostop nebo jinou mastičku, mazat a mazat. Po toaletě otřít ještě vlhčeným ubrouskem, prodávají se i vlhčené ubrousky, co jsou jako toaletní papír. Dobrá zpráva je, že to většinou za nějakou dobu přejde samo. Ještě můžeš zkusit koupit si v lékárně Dr. Max Diomax. Je to sice na křečové žíly, ale na ty hemeroidy to pomáhá také (bez záruky).
To bude hemeroid… mazat, jak už psali buď Faktu, tam je mastička i čípky (pokud je to horší). Dobrý je i Hemastop gel. Postupně by se měl stáhnout… pokud nezabere, tak klidně k lékaři.
@Schnapi @Buba mara Přejde samo… měl by se stáhnout? Omlouvám se, že se ptám tak hloupě, ale jak jako to přejde nebo se stáhne? Nedovedu si představit, že se to ztratí, když to tam mám už několik let.
@Schnapi Děkuji za tip na ten Hemostop gel, pročetla jsem složení a vypadá šetrně. Zazněly tu i jiné krémy, ale tento se mi složením zdá nejlepší.
@smile_xxx Tak to budu muset asi k tomu doktorovi. Volala jsem tam a vezmou mě i bez žádanky, akorát tam budu muset dlouho čekat, je to ambulance v nemocnici.
@Anonymní píše:
@Schnapi @Buba mara Přejde samo… měl by se stáhnout? Omlouvám se, že se ptám tak hloupě, ale jak jako to přejde nebo se stáhne? Nedovedu si představit, že se to ztratí, když to tam mám už několik let.
Máš to několik let a řešíš to až teď? ![]()
@Dahlia0409 píše:
Máš to několik let a řešíš to až teď?
Mě to doteď vůbec neobtěžovalo. Ale asi jak jsem byla nemocná a strašně jsem se potila, tak se mi to tam asi zapařilo. Od té doby mám to svědění a teď už dokonce i krvácení a bolest při stolici. Možná se tam udělal tím zapařením ekzém, popraskalo to, nevím. Takže teď se to zhoršilo, takže to řeším teď. Taky mě napadá, jestli to nemůže souviset se slabým pánevním dnem. Je fakt, že jsem to ale měla řešit dřív.
@Anonymní píše:
Hele, mně se vždy objeví, a zase se opravdu stáhne. Jednou jsem ho měla opravdu velký a hodně bolestivý, že jsem myslela, že už to nepomůže a budu muset na odstranění. Ale trvalo to sice, ale zaléčila jsem to pak sama. Moje doktorka mi vždy doporučovala ten Faktu, ale časem jsem zjistila, že mi víc vyhovuje ten Hemostop.
A třeba v Dr. Maxovi mi tehdy nabídli i vlhčené toaletní ubrousky přímo na hemeroidy a ty byly taky dobrý právě v té době, kdy to nejvíce svědilo. Je třeba se opravdu po každé stolici pořádně utřít, nejlépe hned osprchovat, ale když to nejde, tak těmi vlhčenými ubrousky to jde líp (a je to jemnější než dřít toaleťákem).
A pokud už to máš tak dlouho, tak bych klidně řešila s lékařem, ať tě radši prohlédnou. Ono když už je to třeba moc, tak se to pak i odstraňuje chirurgicky.
Nemám roupy. Zadek mě svědí během dne, mám to tam zarudlé a něco mi tam kouká. To už delší dobu, ale teď mi přijde, že trochu víc
Nevím, jak vypadá hemeroid. Toto je jakoby kousek sliznice. Nevím, kdy se mi to tam objevilo, asi už před lety po prvním porodu.
Myji se po každé stolici, radši jen vodou bez mýdla, suším jen lehce, vůbec si to neškrábu, protože vím, že by to pak bylo ještě horší.
Nemáte prosím zkušenost? Co to je? Čím mazat? Nebo radši k lékaři?
Děkuji.