Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj holky, prave som od znamych pocula, ze zvazuju svetlovod. Riesila to prave moja kamaratka, prerabaju domecek a v kuchyni maju pomerne malo svetla a tak uvazuju nad svetlovom. Nemate s tym niektora skusenost, mna to dost nadchlo, ale nemam domecek … je to s krystalovou kopuli. ![]()
Světlovod je úžasná věc, màme jej v garaži.
Používá se to například i v supermarketech davá to opravdu hodně světla.
Má ho soused, byty jsme dělali společně a je to super, má v kuchyni, jako kdyby se mu tam svítilo. Ale je to hodně drahá záležitost.
My ho máme v horním patře v celé chodbě - doporučuju - nikdy bych nevěřila, že to dá tolik světla ![]()
My ho máme v koupelně, kde díky němu nemusíme přes den vůbec rozsvěcet (není tam okno) a v kuchyni na stolem. Je to super věc buď v místnostech, kde nemůže být okno, nebo ve velkých místnostech,kde by okno nestačilo.
Ano, tiez by sa mi jeden do kuchyne zisiel…
Smiem sa spytat, od akej firmy mate?
Já myslím, že Bramac, ale nejsem si jistá,musela bych kdyžtak mrknout
a neviete v akych cenach by sa to tak mohlo pohybovat? tiez nad jednym rozmyslame ![]()
ja som pocula o lightway … tie zevraj nekvapkaju, nezraza sa tam voda, ci ako… Nemate s tym prave problem u tych vasich? toto sme totiz prave riesili…
Ahoj, je určitě více nekapajících světlovodů. Vše záleží na těsnosti spodních krytů. Pokud budou kryty těsné, nedostane se nimi do světlovodu vlhkost a nenastane kondenzace ![]()
Holky, které máte doma světlovod, mám dotaz. Lze ho nějak zastínit? (Když v té místnosti potřebujete z nějakého důvodu tmu, třeba, když je někdo nemocný a chce se tam vyspat). Nebo „svítí“ furt?
Uvažuju (zatím jen úplně teoreticky) o světlovodu do takového „bytu“ ve sníženém přízemí, který máme v domě. Ale říkám si, že někdy člověk potřebuje i šero. Okno si zatáhne, ale světlovod nevím…
@Ellusa píše:
@Bábrdl Zastínit podle mě nejde, aspoň ne ty, co máme my, a ani mě nenapadá teda, jak by to šlo. Do pokoje bych to nedávala, spíš do místností, kde nevadí šero - hala, koupelna a tak. My máme v hale nad schodištěm a v jedné koupelně a tam je to super, v pokoji si to ale neumím představit.
Díky za rychlou odpověď.
Aha, a proč? ![]()
@Ellusa píše:
@Bábrdl Myslím tím v pokoji, kde se potřebuje třeba i spát, právě proto, že to funguje podobně jako okno, jakmile se začne rozednívat, je tam světlo, takže třeba mě by to hodně rušilo, nevyspala bych se. V hale nebo v koupelně mi to nevadí, tam je naopak fajn, že nemusíme skoro svítit, to světlo z toho světlovodu bohatě stačí na běžný provoz přes den.
Jasně
To je fakt asi problém. Kruciš.