Světlovod - máte někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
941
4.3.12 16:00

Svetlovod - mate nekdo?

ahoj holky, prave som od znamych pocula, ze zvazuju svetlovod. Riesila to prave moja kamaratka, prerabaju domecek a v kuchyni maju pomerne malo svetla a tak uvazuju nad svetlovom. Nemate s tym niektora skusenost, mna to dost nadchlo, ale nemam domecek … je to s krystalovou kopuli. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51
4.3.12 16:27

Světlovod je úžasná věc, màme jej v garaži.
Používá se to například i v supermarketech davá to opravdu hodně světla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
4.3.12 16:29

Má ho soused, byty jsme dělali společně a je to super, má v kuchyni, jako kdyby se mu tam svítilo. Ale je to hodně drahá záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
4.3.12 17:14

My ho máme v horním patře v celé chodbě - doporučuju - nikdy bych nevěřila, že to dá tolik světla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
4.3.12 17:22

My ho máme v koupelně, kde díky němu nemusíme přes den vůbec rozsvěcet (není tam okno) a v kuchyni na stolem. Je to super věc buď v místnostech, kde nemůže být okno, nebo ve velkých místnostech,kde by okno nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.3.12 17:23

Ano, tiez by sa mi jeden do kuchyne zisiel… :) Smiem sa spytat, od akej firmy mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
4.3.12 17:26

Já myslím, že Bramac, ale nejsem si jistá,musela bych kdyžtak mrknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
4.3.12 18:00

a neviete v akych cenach by sa to tak mohlo pohybovat? tiez nad jednym rozmyslame :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
4.3.12 19:45

Soused má myslím s prací za 40tis., tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.3.12 20:42

ja som pocula o lightway … tie zevraj nekvapkaju, nezraza sa tam voda, ci ako… Nemate s tym prave problem u tych vasich? toto sme totiz prave riesili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luke13
30.4.13 12:49

Ahoj, je určitě více nekapajících světlovodů. Vše záleží na těsnosti spodních krytů. Pokud budou kryty těsné, nedostane se nimi do světlovodu vlhkost a nenastane kondenzace ;)

• Citovat
  • Upravit
30.4.13 13:04

Sestra ho má také v garáži a je velmi spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.17 11:20

Holky, které máte doma světlovod, mám dotaz. Lze ho nějak zastínit? (Když v té místnosti potřebujete z nějakého důvodu tmu, třeba, když je někdo nemocný a chce se tam vyspat). Nebo „svítí“ furt?

Uvažuju (zatím jen úplně teoreticky) o světlovodu do takového „bytu“ ve sníženém přízemí, který máme v domě. Ale říkám si, že někdy člověk potřebuje i šero. Okno si zatáhne, ale světlovod nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.17 11:29
@Ellusa píše:
@Bábrdl Zastínit podle mě nejde, aspoň ne ty, co máme my, a ani mě nenapadá teda, jak by to šlo :think:. Do pokoje bych to nedávala, spíš do místností, kde nevadí šero - hala, koupelna a tak. My máme v hale nad schodištěm a v jedné koupelně a tam je to super, v pokoji si to ale neumím představit.

Díky za rychlou odpověď.

Aha, a proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.17 11:37
@Ellusa píše:
@Bábrdl Myslím tím v pokoji, kde se potřebuje třeba i spát, právě proto, že to funguje podobně jako okno, jakmile se začne rozednívat, je tam světlo, takže třeba mě by to hodně rušilo, nevyspala bych se. V hale nebo v koupelně mi to nevadí, tam je naopak fajn, že nemusíme skoro svítit, to světlo z toho světlovodu bohatě stačí na běžný provoz přes den.

Jasně :think: To je fakt asi problém. Kruciš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák