Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, poslední dobou je skoro každý den ve zprávách informace, kde všude zase kdo našel nějaké prošlé nebo plesnivé potraviny. Už mě to začíná vytáčet a příjde mi to jako buzerace, nic jinýho. Já vím, že to tam nemá být, ale jsme jenom lidi a ta holka, co to tam šoupá do regálu toho má určitě plný brejle. Navíc houby plat, hoňka a komandování. Já teda nevim jak vy, ale já si datumy spotřeby kontroluju, plesnivým výrobkům se vyhýbám, ale rozhodně hned neběžím udávat, když něco najdu. Vždyť to jsou naprosté vyjimky. Samozřejmě ty přelepované etikety a nečesky české produkty, to je úplně o něčem jiném.
před mateřskou sem dělala v uzeninách v obchodě a můžu vám říct, že je to úlně normální bohužel
měli jsme to nakázaný od vedoucí, takže namáčení párků do octu každé ráno, drbaní sýrů od plísně, poslouchání salátů, jestli už ,,šumí,, prostě humus, ale pokud holt to bylo tak, že pokud se ti to nelíbí, můžeš jít pryč, najdem si místo tede někoho jiného, mám plno kamarádek v různých obchodech a toto se děje fakt všude ![]()
tak já nevím, ale mi teda nepřijde úplně košér namáčet sýry v nějaké odplesnivovacím hnusu a pak ho znovu prodávat jako čerstvý. zrovna dnes jsem malé dávala eidam a kdo mi zaručí jestli je ok. fakt se mi z toho chce ![]()
a to nemluvím o čištění kuřat od plísně než jdou na gril. staré salámy atd. čím mám to děcko sakra beze strachu nakrmit???
Paoloska píše:
Ahoj holky, poslední dobou je skoro každý den ve zprávách informace, kde všude zase kdo našel nějaké prošlé nebo plesnivé potraviny. Už mě to začíná vytáčet a příjde mi to jako buzerace, nic jinýho. Já vím, že to tam nemá být, ale jsme jenom lidi a ta holka, co to tam šoupá do regálu toho má určitě plný brejle. Navíc houby plat, hoňka a komandování. Já teda nevim jak vy, ale já si datumy spotřeby kontroluju, plesnivým výrobkům se vyhýbám, ale rozhodně hned neběžím udávat, když něco najdu. Vždyť to jsou naprosté vyjimky. Samozřejmě ty přelepované etikety a nečesky české produkty, to je úplně o něčem jiném.
Máš pravdu, ale zase na druhou stranu, co třeba starší lidé? Tak malá písmenka sotva přečtou a jak to mají poznat? Podle mě je to otázka managementu, třeba u nás v drogerii jsem viděla, jak pravidelně kontrolují datum použitelnosti a nové výrobky dávají dozadu. Jak se blíží konec použitelnosti, už to prodávají se slevou. A to je „jen“ drogerie. Dělala to slečna, která jinak sedí u kasy a zrovna tam nikdo nebyl.
jo a ještě myši jsou taky normální a slimáci se chodili nadlábnout pod pult se salámama, museli jsme je likvidovat
a myší hovínka na rohlíkách jezdili už z pekáren ![]()
Ta holka, co to tam šoupá do regálu, je za to placená. Když budu dělat špatně svou práci a přijde se na to, pravděpodobně mě vyhodí. Já datumy kontroluju jen u potravin pro malou, protože při týdenním nákupu bych tam strávila mládí, kdybych chtěla kontrolovat všechno. Pokud někdo dělá práci s tím, že: „to je dobrý, to se nepozná“, tak ať to radši nedělá. Medializace mi nepřijde jako buzerace, naopak, jsem ráda, že ani bývalí zaměstnanci supermarketů se s tím „pochlubí“, už takhle funguje ČR jako odpaďák Evropy a ještě budem kontrolovat každou špagetu, jestli není prošlá? Zrovna v Bille, kde je nehorázně draho, bych to nečekala a ejhle. Jak víc kontrol, jen víc buzerace, ať se to v obchoďákách naučí. Já dělala v bejvalým Carrefouru, je to už skoro 10 let, běžná praxe, že z „načatýho“ masa se dělala sekaná. Český management to tak chtěl. Jednou přijeli nečekaně na kontrolu Francouzi a načapali chudáka řezníka, jak to tam mele a šel na hodinu. To je to jejich „selhání jednotlivce“, prd velebnosti, vedení to nařídí a odnesou to pěšáci.
michaela1808 píše:
tak já nevím, ale mi teda nepřijde úplně košér namáčet sýry v nějaké odplesnivovacím hnusu a pak ho znovu prodávat jako čerstvý. zrovna dnes jsem malé dávala eidam a kdo mi zaručí jestli je ok. fakt se mi z toho chce
a to nemluvím o čištění kuřat od plísně než jdou na gril. staré salámy atd. čím mám to děcko sakra beze strachu nakrmit???
taky jsem dělala za pultem a omyté párky ode mě dostávali pouze protivný důchodci, mamimnkám s dětmi jsem to nedávala
Já to taky moc neřeším, protože vím, že to není výmysl těch prodavaček. Jinak na spotřeby taky koukám, když se mi něco nezdá, tak si to nevezmu… prostě to fakt neřeším. Jinak já se s tím snad ještě nesetkala, že bych narazila na něco plesnivýho nebo tak. Občas mají obchody vyhrazený prostory pro potraviny, které prochází každým okamžikem a kupuje to dost lidí. A jestli jsou v regálech prošlé jogurty apod., tak to nebude záměr, ale prostě neohlídají všechny záruky, aby to stihli vyřadit. Jinak v případě zkaženého masa atd., to je síla, fakt, jenomže jak říkáte, prodavačka plní jenom „příkazy“.
hkac píše:Paoloska píše:Máš pravdu, ale zase na druhou stranu, co třeba starší lidé? Tak malá písmenka sotva přečtou a jak to mají poznat? Podle mě je to otázka managementu, třeba u nás v drogerii jsem viděla, jak pravidelně kontrolují datum použitelnosti a nové výrobky dávají dozadu. Jak se blíží konec použitelnosti, už to prodávají se slevou. A to je „jen“ drogerie. Dělala to slečna, která jinak sedí u kasy a zrovna tam nikdo nebyl.
Tohle ale dělají i obchody s potravinama. Aspoň u nás je to běžný. Mamka dělá prodavačku a každý den to musí procházet ![]()
To je sice hezké, ale představ si, že jsi třeba důchodkyně, špatně vidíš a jsi ráda, že vůbec přečteš název výrobku.
Prostě prošlé zboží v regálech nemá co dělat ![]()
jelikož jsem z ,,branže,, všechny datumy a přelepy pečlivě kontroluju, protože vím, jak to chodí ![]()
Anonymní píše:michaela1808 píše:taky jsem dělala za pultem a omyté párky ode mě dostávali pouze protivný důchodci, mamimnkám s dětmi jsem to nedávala
tak já nevím, ale mi teda nepřijde úplně košér namáčet sýry v nějaké odplesnivovacím hnusu a pak ho znovu prodávat jako čerstvý. zrovna dnes jsem malé dávala eidam a kdo mi zaručí jestli je ok. fakt se mi z toho chce
i protivný důchodce to může kupovat pro dítě
(i když teda párky snad zrovna ne
)
Pomka píše:hkac píše:Tohle ale dělají i obchody s potravinama. Aspoň u nás je to běžný. Mamka dělá prodavačku a každý den to musí procházetPaoloska píše:Máš pravdu, ale zase na druhou stranu, co třeba starší lidé? Tak malá písmenka sotva přečtou a jak to mají poznat? Podle mě je to otázka managementu, třeba u nás v drogerii jsem viděla, jak pravidelně kontrolují datum použitelnosti a nové výrobky dávají dozadu. Jak se blíží konec použitelnosti, už to prodávají se slevou. A to je „jen“ drogerie. Dělala to slečna, která jinak sedí u kasy a zrovna tam nikdo nebyl.
Máma taky ![]()