Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
no, já bych spíše řekla že to byla chyba lidského faktoru… vietnamcům v tomhle docela věřím, pořád to jsou lepší přistěhovalci než cigáni..tak zní můj názor
Nechtělo by spíš poslat ČOI do Normy na tu jejich zeleninu a ovoce. Když už?
Předpokládám, že Norma zavírá v pět v šest, Vietnamec má do sedmi osmi včetně víkendů.
Mohla se přepočítat. Když tak bych tam šla to reklamovat, ale posílat čoi
Tyhle lidi makají mnohem víc než většina Čechů, ale uznání se jim nedostává.
Uvažovala bys podobně, kdyby se ti to stalo v krámě u Čechů?
jenny.fields píše:
Nechtělo by spíš poslat ČOI do Normy na tu jejich zeleninu a ovoce. Když už?
Předpokládám, že Norma zavírá v pět v šest, Vietnamec má do sedmi osmi včetně víkendů.
Mohla se přepočítat. Když tak bych tam šla to reklamovat, ale posílat čoiTyhle lidi makají mnohem víc než většina Čechů, ale uznání se jim nedostává.
Uvažovala bys podobně, kdyby se ti to stalo v krámě u Čechů?
Nejde o to že to jsou vietnamci,ale dle mého názoru podvodníci ať bílý či barevní. O jejich prac.době to není. Kdyby šlo třeba o lahůdky se salátem,řešila bych to stejné.
nám se něco podobného stalo v tescu u salámů..chtěli jsme 20dkg ale cena byla jak za kilo..tak jsem to šli reklamovat, protože tam většinou stojí u těch salámu brigádnice, no a zjistili jsme že si tam o tu váhu prostě opírá sprominutím kozy…tak nám to znova převážila normální pracovnice a bylo..
smurfka píše:
nám se něco podobného stalo v tescu u salámů..chtěli jsme 20dkg ale cena byla jak za kilo..tak jsem to šli reklamovat, protože tam většinou stojí u těch salámu brigádnice, no a zjistili jsme že si tam o tu váhu prostě opírá sprominutím kozy…tak nám to znova převážila normální pracovnice a bylo..
Je to možný,že se opřela,ale slečna je ploška,tak jedině celou svou vahou ![]()
Ahoj, chápu, že jsi naštvaná, taky bych byla. Ale myslím že ČOIka Ti nepomůže-určitě takových hlášení mají spousty a než by se do toho tvého obchůdku dostali, bude mít 2× změněného majitele. Spíš bych zkusila tu reklamaci, ale i to je na prd. Asi Ti nezbude nic jiného než být při nákupu ve střehu, nebo chodit jinam. ![]()
Hanulínek píše:
Ahoj, chápu, že jsi naštvaná, taky bych byla. Ale myslím že ČOIka Ti nepomůže-určitě takových hlášení mají spousty a než by se do toho tvého obchůdku dostali, bude mít 2× změněného majitele. Spíš bych zkusila tu reklamaci, ale i to je na prd. Asi Ti nezbude nic jiného než být při nákupu ve střehu, nebo chodit jinam.
tak můžou mít něco udělané s váhou..tak se taky šidí a to můžeš být ve střehu jak chceš ale nějakých pár deka navíc prostě nepoznáš..
takže to je prostě okrádání..Pokud to nebyl prostě jen omyl..
smurfka píše:
omlouvám se, ale dost mě to pobavilo ![]()
nepíše se náhodou u pokladen: vrácené peníze si laskavě přepočítejte, na pozdější reklamace nebude brán zřetel.
Proč asi?
Mmch, schovala sis účet?
Jsem zvědavá, co napíšeš: milá ČOIko, vietnamci u nás v ulici kradou. Zrovna teď mě nejspíš připravili o 10,– , a určitě (!) takhle okrádají každého. Dokázat to nemůžu, ale dozajista je to tak!!
kokomo píše:smurfka píše:omlouvám se, ale dost mě to pobavilo
nás posléze celkem taky..když jsme zjistili že 20dkg opravdu nestojí tolik peněz..ale pokud to dělá pořád ( co s prsama, s tím nic neuděláš že, leda je svázat obvazem
), tak lidi si toho moc nevšímají co mají nalepené na té nálepce a pak někteří ani při placení..tak to se pak taky dobře vydělává..
Black_Orchids píše:
nepíše se náhodou u pokladen: vrácené peníze si laskavě přepočítejte, na pozdější reklamace nebude brán zřetel.
Proč asi?
Mmch, schovala sis účet?
Jsem zvědavá, co napíšeš: milá ČOIko, vietnamci u nás v ulici kradou. Zrovna teď mě nejspíš připravili o 10,– , a určitě (!) takhle okrádají každého. Dokázat to nemůžu, ale dozajista je to tak!!
tam ale nešlo o to že ji vrátili mín penez než měli.. ![]()
ale o to že mají špatně nastavenou váhu ( MOŽNÁ ) což už na kontrolu je.
smurfka píše:Black_Orchids píše:tam ale nešlo o to že ji vrátili mín penez než měli..
Proč asi?
Mmch, schovala sis účet?
já bydlím na jihu Prahy, tady je Vietnamců hafo, i těch bohatých a mladých, co mluví dobře česky. Od nich vím, že jejich večerky a jiné provozovny navštěvuje ČOI mnohem častěji, než jiné ne-vietnamské obchody. Tudíž jsou na to zvyklí a připravení. Jsou tedy nuceni mít tady ty věci dost v cajku. Váhy v obchodech jsou kalibrované a pravidelně kontrolované.
Tímto nechci říct, že někteří třeba nešidí záměrně, ale jako první možnost bych to neviděla.
Black_Orchids píše:smurfka píše:já bydlím na jihu Prahy, tady je Vietnamců hafo, i těch bohatých a mladých, co mluví dobře česky. Od nich vím, že jejich večerky a jiné provozovny navštěvuje ČOI mnohem častěji, než jiné ne-vietnamské obchody. Tudíž jsou na to zvyklí a připravení. Jsou tedy nuceni mít tady ty věci dost v cajku. Váhy v obchodech jsou kalibrované a pravidelně kontrolované.Black_Orchids píše:tam ale nešlo o to že ji vrátili mín penez než měli..
Proč asi?
Mmch, schovala sis účet?
Tímto nechci říct, že někteří třeba nešidí záměrně, ale jako první možnost bych to neviděla.
no jo ..možná proto že Praha je Praha..není to nějaká prdel na konci světa ( nevim teda odkud zakladatelka je, ale u nás by na větnamce celkem prděli ) pokud by je někdo neudal..
Black_Orchids píše:
Proč asi?
Mmch, schovala sis účet?
Oni účty nedávají,ta částka 108,9 mi zůstala v hlavě. Spíš by oni koupili třeba zeleninu a u pokladny by byli narozdíl ode mě ostříži ![]()
Ženy,hazarduju s myšlenkou poslat na vietnamské obchodníky ČOI. Byla jsem okradena sice jen cca o 10Kč,ale věřím,že umyslně a nejsem určitě jediná. o co šlo.
V naší městské části se nachází obchod,,který jsem doposud bojkotovala a to NORMA. Bohužel jsem doma na RD,autem nejezdím a tak ten rohlík holt někde koupit musím. Ovoce a zeleninu odtamtud mohli házet rovnou prasatům,ale jelikož jsme část hodně s rodinnými domky,kde mají starousedlíci svoje zahrádky,nikoho to netrápilo. Pak se zde postavilo hodně nových bytovek a do těch se stěhují mladší generace. Kdo nenakoupil třeba v Tescu,tady se na brambor či cibuli spolehnout nemohl. Ještěže tu máme naše vietnamské kamarády. Nutně jsem potřebovala papriku a tak jsem směle zamířila k "číńanům,jak říká můj manžel.
Koupila jsem tam 2 bílé papriky za 86 Kč/kg a svazek celerové natě za 16 Kč/nejspíš za ks. U pokladny jsem zaplatila a cenu neřešila. jenže doma se mi to nějak začalo nepozdávat a přepočítala jsem si to a najednou si vzpomněla,že slečna měla na displeji cenu 108,90,když vážila papriky. Tak jsem papriky hodila na váhu měly 200g. Což by při ceně 86Kč mělo dělat cca 17Kč+svazek celerové natě 15 a je to celkem 32 Kč,paltila jsem 42Kč. Navíc mi nevychází ani cena pokud yby cena byla 109Kč za papriky,to by se jedině slečna musela o váhu opírat.
Vím,že je to hloupost taková prkotinka,každopádně hádat se tam nehodlám,oni umí to svoje neumim,nemluvim cesky. Ale říkám si,jak asi okrádají každého,kdo tam přijde a že se tam dveře otvírají pořád.
Má vůbec cenu psát na ČOI,zkontrolovali by to tam vůbec?