Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
NO jo, rok 2009 mi přinesl jako štěstí jen maličkou..:-)
Je to na dlouhý povídání, nejřív jsem jen myslela že se malá bude jen jmenovat po mě, ale potom, co všechno se stalo během koncem roku, ho jako otce neuvedu. Bojím se, co by mohlo následovat… Dám si tu šanci, že třeba začnu někde jinde někdy s někým jiným, kdo nebude takovej ubožák a bude mě mít rád. Peníze od něj neuvidím na sto pro.. tak to nechci ani sobě ani mě komplikovat… ![]()
nechtěla jsem být dotěrná.
Já nad tím uvažovala chvilku taky. Tedy o tom , že manžela na just neuvedu jako otce. Jenže jsem si pěkně naběhla. Manžel je schopnej podstoupit dna testy i s mimčem, aby byl napsaný jako otec.
Ale to jsem ze sebe vyhrkla někdy v létě, což toto téma bylo hodně horké.
MOnano, v pohodě, nemluvila bych o tom, kdybych nechtěla. jsi v jiné situaci, máš manžela… já pouze přítele, a to dost na baterky, ted už vlastně ani žádného nemám…vubec se nezajima o mě ani o malou, pochybuju že by chtěl podstoupit testy aby něčeho dosáhl.. to by bylo moc složitý pro něj…říkám si, že ho tam můžu uvést kdykoliv, ale jakmile tam jednou jeho jméno bude, už vymazat nepujde… ![]()
Monano, to jde neuvest manzela do rodneho listu ditete? myslela jsem, ze je to automaticke - ze kdyz zjisti, ze jsi vdana, tak po tobe chteji oddaci list a jako otce tam zapisi manzela. pak teprve by se proti tomu mohl jeden z vas u soudu postavit… jinak ti drzim palce, at ti to vsechno dobre dopadne
bubuli ani nevím jestli to jde. Tenkrát jsem to prohlásila, protože jsem byla vytočená. Vlastně nic pro mimčo neudělal, jen to že s prominutím zasunul.
Zasunul
… tak u mě to mělo stjený průběh.
Jsem celkm samostatná, ale zajímalo by mě holky, co máte zkušenosti, co je podle vás nejhorší? nedostatek peněz, nebo samota, nebo pocit že jste na všechno sama? Je to s těmi pocity samoty lepší, když se mimčo pak narodí? Zatím v téhle roli nejsem moc zkušená… ![]()
Rai já osobně mám pocit, že u nás by to byly ty penízky. Zatím teda dává všechno na čem jsme se dohodli. Samota je hrozná věc, ale s Honzíkem na ní nemám čas myslet. Jen ty večery, když Honza usne. Ale to už taky zvládám v pohodě.
Až se ti narodí mimčo, bude určitě lépe. Ještě záleží na tvé osobnosti. Mě třeba ze začátku vadilo, když jsme byly s Honzíkem venku. Pohled na tatínky ,jak si vedou děti na procházku. Musím přiznat, to jsem zamačkávala slzičku.
Ahojky, ten nedostatek peněz je tam rozhodne taky pokud nebudes mit alespon nekoho kdo kapicku pomuze.Ale mnohem smutnejsi je ta samota, ale reknu ti to asi tak, nez zit ve vztahu kde nejsi stastna a dite to vyciti , tak radsi nejakou dobu sama s ditetem a pak prijde ten pravej pan božskej .ja jsem treba na zacatku premyslela jestli nemam najit na netu odsud z kraje nejakou svobodnou maminku coby tady bydlela sama, zebyhcom tu zily spoolu, ale pak jsme si rekla ze mam pritele ktere az dostuduje tak snad snami bude bydlet a pak ji stehovat to bych ji neudelala. ale kdybych nikoho nemnela asi bych do toho sla. uz jen proto ze by clovek nebyl sam a jedna druhe mohla pomahat.
Já mám pritele a presto kdyz vidim rodice s detma, tak zadrzuju slzicku a preju si to zazivat taky. Ale musim vydrzet vzdalenost 250 km nas jest edost oddeluje:-(
nejhorsi je jak jsem manzelstvi ukoncila zjistila jsem ze se vubec nic nezmnenilo.ze jsem vlastne porad sama a vse ze je stejne. jen na finance sme nebyly dva ale ja sama.
ted budu od Ledna davat mmaleho do skolky bude mt tri roky. budu ho davat od 8 do 12 hodin za 600 na mesic.neni to moc, ale ani malo prome. Ale nebudu mu brat skolku..ikdyz sedim doma na zadku kdyz to tak reknu tak ve skolce se hodne veci nauci a ja si uziju alespon toho klidu a muzu si doma uklidit.
jsem zapomnela dodat že dneska kdyz udajne chlap nezaplati do častky 3 tisic korun tak uz se nanej muze podat soudni žadost .Takze kdyz jim nechce detem dovolit ani jejich jmena nebudou mit narok na placeni.Takze jako ja bych to spis zase brala tak ze kdyz nebudes platit dobře ti tak pujdeš sedet. ![]()
Honzík chodí do školky už od září. Zatím chodil pětidenky v měsíci. A od prosince, protože my začala mateřská chodí každý den. Dokonce ho tam nechávám až do půl čtvrtý až čtyř. Ve školce se mu líbí, ale co mě dere je to že tam se všema usne po obědě. A to Honzíkovi stačí pět minut spánku na to aby pak doma bzíkal minimálně do desíti večer.
Jojo, v tomhle ohledu jsem ráda, že jsou Vánoce a SIlvestr za námi, moc to bilancování co všechno se loni stalo nebylo moc příjemný…
Tatínka , a veselé rodinky mi je nepříjemné vidět už ted… ![]()
měla jsem schuzku s finančním poradcem, řešila pojištění a spoření pro maličkou, jeho dotazy " a co otec, ten se podílet nebude"… byly docela nepříjemné. Každý mi otlapkává bříško, říká mi rodinko, to musítě mít radost… ![]()
NECHÁPU,že se někteří chlapi dokážou ráno podívat na sebe do zrcadla… ![]()
ahojky svátky jsou uz za nami co? pritel mi v patek odjizdi tak za sbudu sama tri mesice:-( me snad trefi.pak tady budu vice az odjede ted nejsem na pocitaci tolik uzivam kazdou chvilicku co jsme spolu ahojky holky zatim.
ahojky tak jsem opet sama. v Pondeli mi jde malej Kamča do školky. v utery ma malej tri roky a ve stredu se jdu prihlasit na pracovní urad. no a ted mi to zacne:-/ .zacnu si behat na socialku a kontaktni misto a budu se snazit dostat nejakou korunku.Holky muzet emi poradit vy co jste delsi dobu uz samiy,? plati vam socialka neco?? prispivaji necim na najem nebo elektriku a tak??
Ahojte, chtěla bych se zeptat, jak to samy zvládáte? Já jsem čerstvě po rozchodu a nedovedu si představit, že jsem na všechno sama a hlavně sama na syna. Strašně mě mrzí jak se vše stalo, ale s partnerem jsme se rozešli a já teď vůbec nevím, co budu sama s prckem dělat
. Nejhorší jsou pro mě ty večery, kdy si nemám s kým popovídat. Bude to vůbec lepší? Mám strach, že si pak hlavně ani nikoho dalšího nenajdu, když mám teď prcka.
nebojte tenhle rok uz konci takze v roce 2010 uz bude urcite fajn:-) musime tomu jen verit