Syn chce žít s otcem :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
3.9.11 17:48

Syn chce žít s otcem :(

Synovi je 14 let a rozhodl se žít se svým otcem,se kterým jsem již 12 let rozvedená…Před dvěma lety se po letech začali stýkat a syn se rozhodl s otcem žít.Nedovolila jsem to,protože si nedovedu představit,že bych byla bez něj.Trápí mě to a pořád nad tím přemýšlím.Poraďte,jestli máte stejnou nebo odobnou zkušennost.Bránit mu či ne? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
medvidek
3.9.11 17:59

Ahoj,osobní zkušenost nemá,ale pokud tvůj bývalí pracuje na mladýho platí a je s ním domluva tak syna pusť.Asi nemá smysl bránit,musí si na to jestli bude mezi nimi fungovat komunikace a vůbec soužití,přijít syn sám.
Ono taky bude záležet na tom jak se k tomuto přání postaví ex.
Hodně zdaru,trpělivosti ti přeju.

• Citovat
  • Upravit
ave
837
3.9.11 18:03

Tak toho se také jednou děsím, ikdyž synovi jsou zatím jen tři roky. A říká nějaké důvody, proč chce k otci? Jak to, že se tolik let nestýkali a najednou takový zájem? „Nevyhrožuje“ pouze syn.
Kamarádka zažila něco podobného. Tehdy měl její syn něco kolem 15. ti let a také neustále, že chce k otci.
Tak nakonec přistoupila na střídavou péči - měsíc u ni, měsíc u táty. A jak to dopadlo?
Ten první měsíc u táty byl zároveň i poslední.
Najednou zjistil, že tatínek taky prudí, chce po něm plnit povinnosti apod. Navíc jeho nová manželka z něj opravdu odvázaná nebyla.
Co takové řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.9.11 18:12

Ahoj,možná,že střídavá péče je rozumný nápad…
Když jsme se rozvedli,ex.najevil o syna zájem.Před dvěma lety jsem žádala o navýšení výživného.Tam jsme se po letech viděli a mě napadlo,abych se ho zeptala,jestli se nechce se synem sýkat.Odvětil,že rád.Syn tam tedy začal jezdil a zjistil,že jsou ze stejného těsta…No a teď s nim chce bydlet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
3.9.11 18:12

tak vyzkoušejte styl střídavky :think: …a uvidíš, zda syn bude mít pořád stejnou touhu…můj syn naopak uvítal, že střídavka skončila a jsou teď u mě a s tatínkem 2 víkendy v měsíci…najednou zjistil, že tatínek neposkytuje to, co maminka, která občas zařve, chce po nich pomáhat, mají u ní povinnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.9.11 18:22

Nedovedu si představit,že syna neuvidím,že neudu vědět,jestli mu neni zima,jesti nemá hlad atd.
Bojim se,že se mu tam bude líbit a že ho navždy ztratím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
3.9.11 18:23
jdi se někam poradit…ex bydlí daleko?
dreslerka píše:
Nedovedu si představit,že syna neuvidím,že neudu vědět,jestli mu neni zima,jesti nemá hlad atd.
Bojim se,že se mu tam bude líbit a že ho navždy ztratím…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.9.11 18:27

Když to dovolím,jsem si jistá,že za ním budu chodit ke škole,budu mu pořád něco kupovat,cpát peníze…-to bude taky špatně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.9.11 18:29

Nebydlí daleko. Cca 20 km od nás…Myslíš jezdit je kontrolovat? Asi by to neocenili - možná by to bylo horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
3.9.11 18:30
takže chápu dobře, že syn zůstane ve stejné škole…tak se zkuste třeba na 3 měsíce domluvit na střídání po týdnu a pak si sedněte a vyhodnoťte…může se také stát, že by ti časem syn mohl utéct, pokud ucítí, že mu v tom usilovně bráníš…bohužel…je lepší najít nějaký kompromis, ale zcela, aby bydlel u otce, se kterým se schází teprve 2 roky…to ne…otec by mu musel zařídit pokoj, zajišťovat i ostatní věci, které děti s sebou přinášejí…můj ex to nedával a vzdal to
dreslerka píše:
Když to dovolím,jsem si jistá,že za ním budu chodit ke škole,budu mu pořád něco kupovat,cpát peníze…-to bude taky špatně… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
3.9.11 18:31

podle mě bys synovi měla říct, že mu nechceš bránit, že jsi ráda, že si s tátou utvořil hezký vztah, ale že ty jsi tu pro něj byla 24 hodin denně celých 14 let a že si nedovedeš představit, být bez něj. Že ti to prostě zlomí srdce. Tak ho popros, zda by přistoupil na střídavou péči - 14 dní u táty a 14 u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
3.9.11 18:31
to ne…já to dělala tak, že jsem třeba s dcerou šla ze školy na půl cesty, volali jsme si, psali a tak…týden uteče celkem rychle a máš malé mimi, to tě zaměstná
dreslerka píše:
Nebydlí daleko. Cca 20 km od nás…Myslíš jezdit je kontrolovat? Asi by to neocenili - možná by to bylo horší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
3.9.11 18:38

Synovi bude 12 a žije s otcem, vlastně už ani nevím jak dlouho - asi 4 roky. Záležitosti, které mě tenkrát bolely si tak nějak nepamatuji do detailu. Žijí 400 km ode mě, takže se vidíme maximálně 3× do roka.

• Citovat
  • Upravit
2251
3.9.11 18:43
ygreen píše:
podle mě bys synovi měla říct, že mu nechceš bránit, že jsi ráda, že si s tátou utvořil hezký vztah, ale že ty jsi tu pro něj byla 24 hodin denně celých 14 let a že si nedovedeš představit, být bez něj. Že ti to prostě zlomí srdce. Tak ho popros, zda by přistoupil na střídavou péči - 14 dní u táty a 14 u mámy.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
3.9.11 19:01

Taky souhlasim s tim, co napsala ygreen… Ja bych mu spis nabidla ze zacatku treba jen ty vikendy u taty… treba kazdy druhy? Kdo vi, treba by tatinkovi taky bylo po chvili „krusno“… a o nejaky pravidelnejsi styk nemel zajem. A jestli ano… branit se neda, pozdeji bys na to mohla v tom vasem vztahu doplatit. Rict mu na rovinu, proc se toho bojis, ze ho mas rada a chybel by ti,… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová