Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky mamina si na aukru něco zakoupila přes můj účet,ok nikde problém peníze mi na účet dala a já to měla poslat ale ouha koupila to u poláka má polský účet a já si ted nevím rady platbu jsem neodesla mám ještě čas tam problém není,ale ted jsem narazila na to že mě to bude stát nejspíš dost peněz.nevíte kolik?Mám komerčku,já tam nikdy takhle nenakupovali aby to šlo z ciziny tkaže nemám zkušenost a mamka na tento detail zapoměla resp ani jí to nenapadlo no popravdě mě taky ne.Máte někdo zkušenost?tam mě jeden pán vytsrašil že at počítám klidně i s 1000!!Tak se ted sháním info protože v tomhle jedu poprvé.
1000 je nesmysl podle mě. Dle banky se to pohybuje tak kolem 150 - 200 kč.
suik píše:
1000 je nesmysl podle mě. Dle banky se to pohybuje tak kolem 150 - 200 kč.
To vůbec nejni nesmysl, my platili za převod 4 euro 1500 Kč poplatek
. Ale máme byznys účet, takže nevím, jestli je stejná výše i na soukromých účtech.
Crystal, dá se zadat možnost platby poplatků tak, že se to převede na adresáta platby, doporučuju podat příkaz přímo v bance.
Pak ještě existuje možnost platby přes paypal, ale ten nevím, jestli máš.
Já kupovala kočárek z polského allegra.
Taky jsem někde slyšela, že banka má za to vysoké poplatky. Takže jsem peníze poslala přes poštu, dali mi na to spešl složenku a stálo mě to asi 100kč.
Já kupovala kočárek z polského Allegra, stál asi 7000 korun na naše včetně poštovného a u KB byl poplatek za převod částky z českých korun do polských zlotých a odeslání částky asi 150, maximálně 250 korun. Manžel mi teď tvrdí, že jsme se o ten poplatek dělili, že něco platil i ten polský příjemce, ale to si nemyslím… Nicméně možná si to jen blbě pamatuji.