Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fazulina píše:
Diskusi jsem nedočetla, jen mi toto přišlo úsměvné, takový strýček Pepin z Postřižin.😁Podle mě máš normální dítě, které se holt hlasitěji projevuje. Po pár dnech ve školce by učitelky neměly hned házet flintu do žita. Podle mě se to naučí, pochopí, doma taky při pohádce leží. Chápu, že to pro učitelky je těžké, ale přece to není jediné dítě, které nezapadá do jejich standardu (a očividně i standardu některých zdejších diskutujících), že tříleté dítě má ve správný okamžik způsobně sedět, mlčet, souhlasit, nehýbat se, dělat, co se mu řekne… atd.
Blbý je, že ti to dávají takto sežrat… Není to úplně profesionální.
Možná by třeba mohly během dne zařadit nějakou činnost, kde by jeho hlasité projevy nevadily, zpěv, básničky, mohl by ostatním něco vyprávět, já nevím… jako chápu obě strany, ale ty paní učitelky jsou profesionálky a do školky přijde hromada různých osobností… musí se s tím nějak vypořádat.
Ale to hlucne dite je ve vetsim kolektivu fakt problem a pusu mu nezacpou. Spatne je, ze maminka si mysli, ze je to v poradku. Mela by spise spolupravovat. Hlasite se muze projevovat treba na zahrade, ale ne kdyz tim rusi dalsi deti. Celkove vzrusta hlucnost prostredi. Mnoho deti to nema rado a hur na to reaguje. V tom poctu je urcite uzpusobeni potreba.
@Oriseka píše:
Ale to hlucne dite je ve vetsim kolektivu fakt problem a pusu mu nezacpou. Spatne je, ze maminka si mysli, ze je to v poradku. Mela by spise spolupravovat. Hlasite se muze projevovat treba na zahrade, ale ne kdyz tim rusi dalsi deti. Celkove vzrusta hlucnost prostredi. Mnoho deti to nema rado a hur na to reaguje. V tom poctu je urcite uzpusobeni potreba.
Očividně si nemysli, že je to v pořádku a snaží se dost. Jen se jí nezdá přístup učitelek, že má s dítětem „někam“ jít, což se jí nedivím.
Podle mě to dobře chápe, ale osobnost ditete nezměnis ze dne na den. Kluk je očividně ve školce nadšený a dává to hlasitě najevo, zatím je tam krátce, ono za pár dní může zjistit, že je to každý den to stejný a bude pořád to stejný, a třeba se uklidní… těžko však soudit dle pár dní.
Samozřejmě souhlasím, že by měla maminka s ucitelkami mluvit a radit se o tom, co by mu mohlo pomoct. Hledat řešení a ne ho hned někam posílat… A já teda nevím, ale k nám když do knihovny přijdou děti že školky, tak jsou hlučné skoro všechny. ![]()
@Fazulina píše:
Diskusi jsem nedočetla, jen mi toto přišlo úsměvné, takový strýček Pepin z Postřižin.😁Podle mě máš normální dítě, které se holt hlasitěji projevuje. Po pár dnech ve školce by učitelky neměly hned házet flintu do žita. Podle mě se to naučí, pochopí, doma taky při pohádce leží. Chápu, že to pro učitelky je těžké, ale přece to není jediné dítě, které nezapadá do jejich standardu (a očividně i standardu některých zdejších diskutujících), že tříleté dítě má ve správný okamžik způsobně sedět, mlčet, souhlasit, nehýbat se, dělat, co se mu řekne… atd.
Blbý je, že ti to dávají takto sežrat… Není to úplně profesionální.
Možná by třeba mohly během dne zařadit nějakou činnost, kde by jeho hlasité projevy nevadily, zpěv, básničky, mohl by ostatním něco vyprávět, já nevím… jako chápu obě strany, ale ty paní učitelky jsou profesionálky a do školky přijde hromada různých osobností… musí se s tím nějak vypořádat. :n
Ten chlapeček je během spaní v jiné místnosti. A i přes zavřené dveře budí děti, které chtějí spát. TP není standardní dítě. A teda ve školce pracuji a I ty největší křiklouni jsou během spánku ticha. Běhají mezi postylkami, ale nedělají hluk. Rozhodně ne po tom co jsou upozorněni, že ostatní spí.
Tady je ale klukovi jedno, že všechny vzbudí. Doma ho totiž ohledu k ostatním naučili. Přizpůsobují se všichni jemu
Jen tak rychle odpovedi na nektere otazky (nebo spis rypance)
Manzel chodi domu mezi 15:30-16:30, kdyz prijde hraje si s detmi, neco doma udela, pomuze, treba umyje nadobi, zacvici si, venuje se venuje svemu konicku, coz je vse mozne kolem pocitacu. Nema duvod doma odpoledne spat, proc by to jako delal? Normalni clovek spi v noci, pres den se venuje rodine, domacnosti, konickum. Kdyz ma nejaky narocny den, lehne si do pbyvaku k tv, na chvili vyjimecne usne, ale deti kolem nej behaj, nevadi mu to. Pokud vasi chlapi pres den vylehavaji a nic nedelaji, detem se nevenuji a jeste si stezuji, ze je jejich vlastni deti budi, tak celkem chapu proc jste tady tak silene zapskle…
A ano, syn je od mala zvykly odpoledne spat. Zhruba ve 3 letech se to zacalo lamat a odpoledne uz spavat prestal ale vzdycky musel lezet v posteli v pokojicku. A delali jsme to takto i pres prazdniny, kdy usnul uz jen parkrat a vetsinou uz ani nevydrzel v posteli, protoze se nudil, tak vylezal a nosil si do postele hracky nebo knizky, a sedel az pak v te posteli, hral si, u toho zpival, povidal si…
Ve skolce lezet na lehatku nevydrzi, protoze je tam tolik novych podnetu, ktere chce prozkoumat…
Btw, dneska vstaval hodne brzo rano se mnou a schvalne jsem zkousela ho pstit s tim, ze zbytek osazenstva jeste spi a byl normalne potichu, jo, bylo treba mu to nekolikrat opakovat, ale nijak nerval…
@Norae píše:
@truelly ale to ja samozrejme vim, ze se musi prizpusobovat, a i k tomu psychologovi s nim zajdu, ale co mam jako delat ted, po prvnim tydnu ve skolce? Doma ho nechat prece nemuzu…
Prosím tě, neboj, že školky ho nevyhodí. No tak budou mít chvíli poznámky, to vydržíš. Mají asistenta, ten je tam od toho, aby se těm „problematickým“ dětem věnoval. Je tam první týden, postupně si to všechno sedne. Paní učitelce řekni, že si uvědomuješ, že je klučina živější, ale že na tom usilovně pracujete. Hlavně buď asertivní, nedej se. Kdyby bylo nejhůř, obrať se na ředitelku, a kdyby bylo ještě hůř než nejhůř, tak klidně na zřizovatele.
Chtělo by to celostátní inventuru na to pedagogické vzdělání.
@VitaminC píše:
Od toho maji ucitelky pedagogicke vzdelani, aby dite dokazaly zaujmout, upoutat pozornost, zamestnat, unavit. Neresila bych to, ono si to sedne.
@Norae píše:
Jen tak rychle odpovedi na nektere otazky (nebo spis rypance)Manzel chodi domu mezi 15:30-16:30, kdyz prijde hraje si s detmi, neco doma udela, pomuze, treba umyje nadobi, zacvici si, venuje se venuje svemu konicku, coz je vse mozne kolem pocitacu. Nema duvod doma odpoledne spat, proc by to jako delal? Normalni clovek spi v noci, pres den se venuje rodine, domacnosti, konickum. Kdyz ma nejaky narocny den, lehne si do pbyvaku k tv, na chvili vyjimecne usne, ale deti kolem nej behaj, nevadi mu to. Pokud vasi chlapi pres den vylehavaji a nic nedelaji, detem se nevenuji a jeste si stezuji, ze je jejich vlastni deti budi, tak celkem chapu proc jste tady tak silene zapskle…
A ano, syn je od mala zvykly odpoledne spat. Zhruba ve 3 letech se to zacalo lamat a odpoledne uz spavat prestal ale vzdycky musel lezet v posteli v pokojicku. A delali jsme to takto i pres prazdniny, kdy usnul uz jen parkrat a vetsinou uz ani nevydrzel v posteli, protoze se nudil, tak vylezal a nosil si do postele hracky nebo knizky, a sedel az pak v te posteli, hral si, u toho zpival, povidal si…
Ve skolce lezet na lehatku nevydrzi, protoze je tam tolik novych podnetu, ktere chce prozkoumat…
Btw, dneska vstaval hodne brzo rano se mnou a schvalne jsem zkousela ho pstit s tim, ze zbytek osazenstva jeste spi a byl normalne potichu, jo, bylo treba mu to nekolikrat opakovat, ale nijak nerval…
Ja myslím, že to děláš dobře, fakt nemám pocit, že by dítě bylo nějaké extrémně jiné…
@topazio pani, tolik nenavisti vuci malemu no name diteti. Ta frustrace musi byt silene ubijejici, zkus meditaci. ![]()
@Norae píše:
@topazio pani, tolik nenavisti vuci malemu no name diteti. Ta frustrace musi byt silene ubijejici, zkus meditaci.
Co tu lžeš. Nemám žádnou frustraci. Prášky naordinuj sama sobě.
A jak tady nekolik z vas psalo, ze je teda maly spratek co tak moc silene rve, ze ho jde slyset i pres zavrene dvere a obrovskou hrubou plentu… nenapadlo vas, ze je to vlastne nesmysl a ucitelky muzou i kecat, vyuzivaji toho, ze vim, ze je zivy a hlasity a zenou to do extremu? Vzhledem k tomu ze vim, jak ma ta skolka ty pokoje rozdelene, si to fakt nedokazu predstavit.
@topazio nadech, vydech… nadech, vydech… opakuj si, je to jen male dite, jen male dite, ktere poznava svet a jeste se v nem uplne neumi najit… nadech, vydech ![]()
@Norae píše:
@SAJ a nebo to bude mit v zivote skvele, protoze si nenecha s*at na hlavu
Podle mě tohle mluví za vše, co se týče tebe ![]()
Kluk se snad časem zadaptuje a naučí se při klidovém režimu nerušit, ale to, že sis z něj sedla na pr.del a evidentně nechápeš, že to tak ostatní mít vůči němu nemusí, bych brala jako větší problém ![]()
@Norae píše:
@OpportunityNox to vis ze jotyhle predikce me fakticky bavi
Ty mě bavíš taky ![]()
Škoda jen, že už to asi nebaví ty ostatní děti ve školce a učitelky ![]()
@OpportunityNox paani, ja fakt nevychazim z uzasu. Ani ja sama presne nevim, co se v te skolce presne deje a jak vazny je doopravdy ten problem, a to tam chodim kazdy den a ptam se na to. Ale ty vis uplne presne jak to je. Ses dobra ![]()