Syn přede mnou utíká

Napsat příspěvek
Velikost písma:
231
8.11.19 17:38
… Je to o nervy, ještě pak přijde manžel a s ním je to nejhodnější dítě má světě

Omlouvám se, že neodpovídám na dotaz zakladatelky, ale není rada tak trochu skryta v téhle větě? Co vlastně dělají tatínkové jinak, že děti jsou s nimi ty nejhodnější? Možná, že projevují svým dětem lásku a děti jim tu lásku oplácejí. Možná že respektují dítě, protože si s ním hrají a nechají ho dělat, co chce, a proto dítě pak respektuje tatínka a jeho přání… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.11.19 20:03

@MartinPP jenže občas je potřeba dělat i něco, co dítě nechce.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
8.11.19 20:57

No, tak treba nase dite je zlaticko vsude jinde, nez doma. Nikde se nezvteka, nerve. Milacek proste. Byl s tchanem a s tchyni pet dni. Otevrela jsem dvere auta a nestacili se divit, jak se dite zmenilo. Brecel a vztekal se den, nez se dal do kupy. Nemyslim si, ze by to bylo o respektu ditete a tim, ze si s nim tatinek hraje. Delam to taky. Ale obcas jsou veci, ktere mu nedovolim a za ktere se zlobim. Treba vbehnout pod auto, podpalit primotopem barak, vyhazet celou satnu na jednu hromadu nebo mi hrabickami ojet auto. :mrgreen: jo, nas je proste zlaticko.

• Citovat
  • Upravit
231
11.11.19 09:12
@Tamtama píše:
@MartinPP jenže občas je potřeba dělat i něco, co dítě nechce.. :lol:

to každopádně a možná ne občas, ale i často nebo pravidelně a je otázka, jak to udělat, aby to dítě udělalo, i když zrovna nechce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.11.19 09:24
@lolink píše:
No, tak treba nase dite je zlaticko vsude jinde, nez doma. Nikde se nezvteka, nerve. Milacek proste. Byl s tchanem a s tchyni pet dni. Otevrela jsem dvere auta a nestacili se divit, jak se dite zmenilo. Brecel a vztekal se den, nez se dal do kupy. Nemyslim si, ze by to bylo o respektu ditete a tim, ze si s nim tatinek hraje. Delam to taky. Ale obcas jsou veci, ktere mu nedovolim a za ktere se zlobim. Treba vbehnout pod auto, podpalit primotopem barak, vyhazet celou satnu na jednu hromadu nebo mi hrabickami ojet auto. :mrgreen: jo, nas je proste zlaticko.

Já jsem kdysi lampičkou podpálil byt. Málem. :) To se prostě stává a dětem nedochází, co všechno se může stát. (O hraní se sirkami ve stodole ani nemluvě) Od toho tady je rodič, aby vedl dítě a radil mu a ukazoval. Každé dítě se učí poznávat svět a chce všechno vyzkoušet. I nebezpečné věci. A je dobré popřemýšlet, proč dítě dělá to, co právě dělá. Co když nás zrovna napodobuje?
Když si představím, jak dítě vyháže celou šatnu na jednu hromadu, vybavím si, jakým způsobem může v mnoha domácnostech probíhat příprava špinavého oblečení na praní. Někde je koš či jiná nádoba na špinavé oblečení (třeba i ve vestavěné skříni) a když jdeme prát, prohrabujeme se tím košem a hážeme na jednu hromadu barevné prádlo, na druhou bílé, pak s ním jdeme do pračky. A dítě se v jednu chvíli rozhodne, že mamince pomůže, tak otevře šatní skříň a protože si neuvědomuje rozdíl mezi čistým a špinavým prádlem, naháže všechno oblečení na jednu hromadu, vždyť maminka to taky tak dělá. A najednou je nemile překvapeno, že se na něj maminka zlobí… :)
A to auto poškrábané hrabičkami? Co když Vám ho chtělo umýt, protože to taky u Vás vidělo, a jenom neví, protože je to ještě malé dítě, že musí použít mokrou hadru a ne kovové hrabičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.11.19 09:29

@MartinPP a to je uceni a vychova. To, ze mu ukazu, ze tohle proste ne.

• Citovat
  • Upravit
17472
11.11.19 13:10

@MartinPP jo, můj jednou umyl babičce auto kamenem, protože houbičkou to prý šlo špatně :mrgreen: bylo mu 6 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.11.19 13:42
@Tamtama píše:
@MartinPP jo, můj jednou umyl babičce auto kamenem, protože houbičkou to prý šlo špatně :mrgreen: bylo mu 6 let..
:mrgreen: ale myslel to dobře
  • Citovat
  • Upravit
231
11.11.19 15:08
@lolink píše:
@MartinPP a to je uceni a vychova. To, ze mu ukazu, ze tohle proste ne.

Přesně tak! :) A i když je to občas hodně těžké, tak zkusit zatnout zuby a nezlobit se na to dítě, protože za normálních okolností to nedělá proto, aby Vás naštvalo.
Může se taky stát, že dítě to bude chtít dělat opakovaně, i když mu ukážete a vysvětlíte, že by to nemělo dělat. Pak je dobré tu jeho činnost nasměrovat na společné dělání (ááá, ty mi chceš nachystat prádlo do pračky? Tak pojď, vybereme to tady z toho koše, zbytek necháme ve skříni…)
Snažit se vnímat dítě láskyplně a s respektem přemýšlet nad jeho potřebami a komunikovat s ním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.11.19 15:48
@MartinPP píše:
Přesně tak! :) A i když je to občas hodně těžké, tak zkusit zatnout zuby a nezlobit se na to dítě, protože za normálních okolností to nedělá proto, aby Vás naštvalo.
Může se taky stát, že dítě to bude chtít dělat opakovaně, i když mu ukážete a vysvětlíte, že by to nemělo dělat. Pak je dobré tu jeho činnost nasměrovat na společné dělání (ááá, ty mi chceš nachystat prádlo do pračky? Tak pojď, vybereme to tady z toho koše, zbytek necháme ve skříni…)
Snažit se vnímat dítě láskyplně a s respektem přemýšlet nad jeho potřebami a komunikovat s ním. :)
:mrgreen: ja jsem ale taky jenom clovek. Ale dekuji za cenne rady.
  • Citovat
  • Upravit
231
18.11.19 19:29
@lolink píše: :mrgreen: ja jsem ale taky jenom clovek. Ale dekuji za cenne rady.

Tomu rozumím a je super, že nad tím přemýšlíte. Přeji dostatek sil a energie a hodně krásných chvil s Vaším zlatíčkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí