Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dite je druhy den u babicky a me se po jem nestyska. Manželovi uz jo. Bude tam 4 dny. Prý to snasi dobre, nebreci, je pohodar.Ja byla na mekko kdyz jsme od babi odjížděli a kdyz jsem ho uspavala.Co jsem to za matku, ze mi neni po nem smutno? Hlidani jsem uvítala, potřebuju v klidu komplet vygruntovat dum, umyt okna atd. a s prckem bych to po kouskach delala bůhví jak dlouho. Jinak běžný úklid dělám o vikendu rano.Mame akcni 2r dite.Kdyz usne tak jsem ráda, ze mam chvilku pro sebe.Dam si kafe, a chvíli si ctu. Uklizeni v dobe kdy spi po obědě jsem vzdala, měla jsem pocit kolikrat, ze jsem za ten den ustvana a nemam chvíli pro sebe a vecer jsem padla do postele k. o. Varim vetsinou kdyz muz prijde z prace.Nebo kdyz prijdem z venku a chvili se prcek zabavi v pokojíčku nebo kouka na pohadku.Kdy se vam stýská po dětech? Jak to mate vy?
Své děti mám ráda, ale jezdím treba na dovolenou bez nich a taky se mi nestyska. Vím že se o ne babička postará a nemyslím na ne každou minutu.
Nestýská se ti, protože víš, že se má dobře. Je to v pořádku.
@malwina Ja zazivala podobny vycitky, kdyz jsem ihned po porodu pokracovala 1× tydne 2 hodiny skola a 1× mesicne vikend skola. Po par minutach jsem na dite uplne zapomnela. Pak jsem si to uvedomila a zacala jsem sk na mobilu prohlizet fotky, nevim, jestli z pocitu viny, nebo ze se mi zastesklo. Obcas to mam dodnes, takovy opravdu divny pocit, kdyz si najednou uvedomim, ze na me doma ceka dite a ja na chvilku zapomnela, ze existuje. Jestli je to normalni nevim. Jinak na treba coby dite byla nestyskaci. Prvni noc 2 mesicniho pobytu v laznich v 6ti letech vsichni kluci na pokoji probreceli celou noc. Me to rusilo a chtela jsem spat…mozna jsem divna.-)
@malwina kliiid. Mě se taky nestyka… Spíš naopak, vždycky se na to těším. Vím, že jsou děti v pořádku, spokojeně-až moc
, rozmazlovane… Počkej zítra to už se budeš nervózně otáčet jak to, že je doma takový klid. ![]()
Taky mam ted deti na prazdninach od patku a zitra vecer se vrati. Deda si vyzadal vsech pet vnoucat (nase tri i segry). Do Vanoc se k nasim nedostanou, ze kazdy zijeme v jine casti CR, at si je uziji. Doma je prace dost. Vcera jsem si okna umyla a probehl uklid zahrady, vykopala jsem posledni mrkev a petrzeli. Muz sekl atd. Tak ani nebyl cas.
U nas vzdy truchli nas domaci kocour, ze nejsou decka doma (kdyz nejsou doma, tak chodi po baraku, hleda je, mnouka, aby je privolal a vzdycky si lehne u jednoho s decek v pokoji a truchli, tzn. ze u nich prospi cas, kdy nejsou doma). Ten to nese nejhur, kdyz jsou na prazdninach.
Po batoleti se mi začínalo stýskat tak po 3 dnech, co sem s ním nebyla. Teď už mám školáka. První dva týdny bez něj, si užívám. Třetí už se mi stýská a těším se na něj.
Mame minimum hlidanu. Kdyz uz se zadari je udat, tak mi to bez nich doma prijde divny. Nejak se pri frekvenci hlidani 1 den 2× za rok neumim rychke presaltovat na to, ze je doma ticho, uklizeno a nikdo po me co 2 minuty nic nechce. ![]()
Holky to vam zavidim. Ja malou nechci dat ani na chvilku
, babicce ji pujcuji do kocarku a hlida kdyz jdu k lekari. Ale jsem vzdy nervozni a silim
Mala ma 2 r a na noc bych ji nedala ani za nic
asi jsem silena matka nekdy.
to mi rika muj chlap
. Snazim se na tom pracovat a zvykat si. Za chvilku se vracim na castecny uvazek do prace tak to musim zvladnout.
Neboj, mně se taky nestyska. Šest let jsme neměli hlídání žádný (do tří let mladšího), takže když konečně chce někdo hlídat, fakt tesknit nebudu. ![]()
Myslím, že je to v pořádku, když je mu u babičky dobře. Já mám opačný problém. Dceři je skoro 7 a když je u babičky jednou za čas jednu noc, stýská se mi
Kolikrát jsem servaná, ale potřebuju ji mít pořád u sebe ![]()
Syn ma 16M a je s babičkou na Šumavě… měla jsem jet taky, ale onemocněla jsem… tak jsem malému nabalila tašku a jel s babi sám a ver mi, ze mi smutno není vůbec, valet se nemocná v posteli bez vycitek, abych se vykuryrovala, to je nádhera. Navíc tchyne mě zásobuje fotkama, takže vidím, ze se má perfektne… ![]()