Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, syn se narodil letos 29.dubna a delší dobu se prohýbá vleže do oblouku, i když pase koníčky tak se stáčí doprava..Dnes jsem byla u Dr. a mám ho 14 dnů sledovat, pokud to bude dělat nadále prý budeme chodit na rehabilitace
u starší dcery jsem toto neměla, prosím měl někdo taky takový problém? Jak dlouho jste cvičili a jak takové cvičení vypadá? Mám z toho hrůzu že budu muset chudáka trápit ![]()
Máme syna narozeneho lednu a když leží na zádech tak se taky propina a jakoby peruje… A furt jakoby skáče bokama nahoru dolu ( nevím jak to jinak popsat):-))) říkala jsem to dr a prý je to normální… ![]()
@mina0405 Asi bude hypertonický. Čím dřív začnete cvičit, tím rychleji se to srovná a nastartují správné pohybové vzorce a tím větší šance, že cvičení bude potřeba třeba jen pár týdnů.
Já se synem cvičila 14 dní - napolohovat párkrát denně dítě do správné pozice na břiše namotivovat ho správně hračkami, houpat na gymnastickém baloně, správně ho nosit a manipulovat s ním.
Rehabilitace nejsou nic prijemneho, zvlast kdyz dostanete vojtovku - malokteremu diteti je prijemna, ale uvedom si, ze to delas pro nej a pravdepodobne tim predejdes dalsim a mozna horsim problemum. Radsi ted dite trochu „trapit“, nez si pak neco vycitat.
Nektere maminy musi svoje deti takhle " trapit" i roky…
@mina0405 píše:
Ahoj maminky, syn se narodil letos 29.dubna a delší dobu se prohýbá vleže do oblouku, i když pase koníčky tak se stáčí doprava..Dnes jsem byla u Dr. a mám ho 14 dnů sledovat, pokud to bude dělat nadále prý budeme chodit na rehabilitaceu starší dcery jsem toto neměla, prosím měl někdo taky takový problém? Jak dlouho jste cvičili a jak takové cvičení..
Ahoj, mela jsem neco podobneho s tehdy 3 medicni dcerou. Sla jsem s ni k fyzioterapeutce a ta rekla, ze na votovku to neni a ukazala mi jen par cviku, ktere malou vubec neobtezovali, takze zadny rev.. hlavni je to mimco spravne nosit, vsem v rodine jsem nakazala, ze ji nikdo nesmi brat jinak nez v klubicku a popravde, myslim, ze to pomohlo nejvic.
@TerezaRyš píše:
Máme syna narozeneho lednu a když leží na zádech tak se taky propina a jakoby peruje… A furt jakoby skáče bokama nahoru dolu ( nevím jak to jinak popsat):-))) říkala jsem to dr a prý je to normální…
Máme to stejné. Syn to taky dělá, ale i když má 6 měsíců, tak se sám nepřetočí na bříško. Takže 16.8. jdeme poprvé na cvičení, tak uvidíme…
@mina0405 píše:
Ahoj maminky, syn se narodil letos 29.dubna a delší dobu se prohýbá vleže do oblouku, i když pase koníčky tak se stáčí doprava..Dnes jsem byla u Dr. a mám ho 14 dnů sledovat, pokud to bude dělat nadále prý budeme chodit na rehabilitaceu starší dcery jsem toto neměla, prosím měl někdo taky takový problém? Jak dlouho jste cvičili a jak takové cvičení vypadá? Mám z toho hrůzu že budu muset chudáka trápit
Ahoj,muzu se zeptat jak vam rehabilitace pomohli??Ted sem prisla se synem (10tydnu) od doktorky a taky mi rikala ze se staci do oblouku.Kdyz ho dala na brisko,tak mel hlavicku zvedlou,ale mel ji otocenou na stranu.Tak mi rekla,at ho aktivne davam na brisko a pretacim mu hlavicku i na druhou stranu a pridrzuju mu ji tam,aby se mu ty svaliky protahli.Taky mi rekla,ze pri spani by mel mit hlavicku rovne,tak premyslim ze mu koupim nejaky ten.polohovaci polstarek.Jinak taky budem chodit na rehabilitace.Co pomohlo vam??
Dekuju za radu
Zdravím, máme podobný problém, syn 1 měsíc, porod koncem pánevním, byl tam tak nahečmaný a zkroucený, že si po porodu začal preferovat jednu stranu a tam skláněl hlavičku, na druhou stranu měl svaly zkrácený a když jsem se ho snažila polohovat, tak u toho řval jak tur. Mudr. doporučila nošení zády na svůj hrudník a mluvit na něj a vydávat zvuky, ukazovat hračky z té strany na kterou chceme, aby se otáčel. To samé i hračky v postýlce. Když je na bříšku tak přitlačit zadeček, aby ho to nutilo zvedat hlavičku a to samé, mluvit na něj a dávat hračky na tu stranu, aby se tam otáčel sám.Nebo ho dávat v postýlce na bok, hlavičku tam kam se má otáčet. Zatím nám to jde, koupila jsem polohovací polštářek a už ho nepotřebujeme, prodávám ho zde na bazaru.
Take mi rikala hodne davat na brisko a mluvit na nej zepredu. On kdyz je na zadech tak mi otaci hlavicku na obe strany ale jakmile ho dam na brisko tak ma furt hlavicku na jedne. Vcera jsem koupila take polohovaci polstarek, toho medvidka - mela jste take ten ?
@pabruh ne měli jsme ve tvaru srdíčka, se podívejte na inzeráty co tu mám, ležel na tom asi jen jednou, jinak ho nepoužíváme, protože mi z něho stejně sjel.