Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten pojem dráždivé miminko je hrozný a nechápu kdo to vymyslel
je to miminko, které je citlivější, potřebuje víc maminky a víc tulení
moje malá, nevím jestli byla dráždivá, ale první tři měsíce řvala bez přestání. Příčinou bylo bolení bříška a jestli ji ještě něco trápilo se nedozvím. Pak se to najednou zlomilo a nepláče. Spíš ale hodně kňourá - něco chce a nejde to. Je to osobnost
Načetla jsem Karpa a jsme pořád spolu ![]()
Upravilo se to začátkem 7meho měsíce kdy začala sedět a dokázala si chvilku hrát sama, takže jsem si mohla dokonce i sama zajít na záchod ![]()
@Tiffany1 píše:
To zní, jak syndrom dráždivého tračníku
Tak pravda je, že s takovým prckem je to občas na pos.rani
třeba větu „to mě po.ser už je zase vzhůru“ jsem ze začátku používala často ![]()
@Tiffany1 zní to hrozně. Podle mě jsou prostě miminka s různou povahou a do hlaviček jim nevidíme. A to je ta dráždivost dokonce neurol diagnóza (fakt, někteří s tím jdou k doktorovi
). Já říkám malé, že je nešťastníček..
ale má to asi po mě, já prý doslova řvala skoro do roku. Rodiče zoufalí…no asi jsem podle dnešního trendu taky byla dráždivá ![]()
@Martha03 Já to nebagatelizuju. Jen by mě zajímalo, kdo to vymyslel
. To je tak blby, ze nevim ![]()
@Petula306 Hele, o tom vedeme debaty už roky. Dneska každý živější mimino a dítě má ADHD, nebo nějakou jinou diagnózu. Ale to je trend moderní společnosti. Já jsem zjistila, že když chodím před odchodem z domu pokaždé kontrolovat okna, jestli jsou zavřená, tak to není preventivní návyk, ale obsese
. Na všechno se dnes dá vymyslet pojmenovánî. Ale syndrom dráždivého miminka, to je pekne blbý ![]()
Mazlit chovat nosit, potřebuje tu maminku. Syn ji potreboval dobře do dvou let, ale potom už se hezky osamostatnoval. V kočárku se mu líbila svizna jízda po trávě a ježdění přes práh, to ho uspalo, jinak v kočárku řval. Usínání u prsa a položení, ale většinou ten kočárek přes práh, s tím, že stejně poplakaval, ale věděla jsem, že za dvě minutky usne. Jinak chovat se chtěl snad 95 procent dne, tak to bývalo opravdu náročné. A ode mě, samozřejmě. Předčasně narozený, 3 týdny v inkubátoru, tak to asi dohanel, ten kontakt.
@Tiffany1 no já pokud byla teda dráždivá, bych taky měla mít ADHD
já popravdě tomu moc nevěřím, nebo se k tomu stavím skepticky. Přijde mi že dnes je trend mít dítě s diagnózou, u nás jsme staromódní a diagnózy nechceme. Ale ta obsese je dobrá
zní to vznešeněji než „to jsem teda blbá, musím se podívat jestli mám zavřený okna“ ![]()
Tulipánku: já už asi druhý mít nebudu, tak si i přes to všechno říkám, že je to super. Že jsem vlastně její středobod a potřebuje mě. A tak se od narození hodně mazlíme
kašlu na ty řeči, že si ji naučím na to a ono.. vidím jak to utíká a to miminko roste.. čas vrátit nejde ![]()
@Petula306 píše:
@Tiffany1 no já pokud byla teda dráždivá, bych taky měla mít ADHDjá popravdě tomu moc nevěřím, nebo se k tomu stavím skepticky. Přijde mi že dnes je trend mít dítě s diagnózou, u nás jsme staromódní a diagnózy nechceme. Ale ta obsese je dobrá
![]()
zní to vznešeněji než „to jsem teda blbá, musím se podívat jestli mám zavřený okna“
Neřekla bych, že někdo tu diagnózu chce, přidělí to doktor ať chceš, nebo ne. Nevěřím, že někdo chce dítě s diagnózou. Každý chce zdravé dítě.
@belladonna no poslední dobou bych pochybovala. Ale to je fuk
je to každého věc.
@Tiffany1 píše:
@Martha03 Já to nebagatelizuju. Jen by mě zajímalo, kdo to vymyslel. To je tak blby, ze nevim
Já to myslela v legraci, nebylo to nijak mysleny, že bys to bagatelizovala ![]()
Edit: jinak souhlasím s tím, že pojmenování je divné. Prostě každé dítě je jiné, některé prostě mámu požaduje, jiné můžeš ve 2 měsících frcnout babičce na hlídání a je mu putna, kde se máma nachází pokud dostane najíst a nic mu nechybí. To je něco o čem si i nyní mohu nechat jen zdát, babičky vzala na milost kolem 6teho měsíce, kdy u nich konečně přestala plakat. Ale na hlídání to není, pořád si kontroluje kde se nacházím a když odejdu tak na mě viska, a když visknu zpátky tak je v pohodě, jak ne, tak řev, ale už si vydrží s babičkou hrát aniž bych byla v místnosti což je pokrok jako blázen
někdy si říkám jak je ten prcek v 8mi měsících chytrej jak rádio ![]()
Nám taky všichni říkaly že máme dráždivé miminko, no a? Je prostě víc citlivé ale ono to přejde ![]()