Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, co Vám prosím nejvíc vyhovuje na syndrom suchého oka? Budu ráda za tipy ![]()
Každému vyhovuje něco jiného.
15 let mi vyhovoval jen hylo-comod, a nyní mám do kombinace recugel na noc (občas použiji i přes den, pokud jsem chvilku nekapala) a systane complet (prý vydrží 8 hodin, ale ještě to kombinuji s hylo-comodem, samotné to pro mě není ono.
Mezitím jsem vyzkoušela ještě pár druhů, ale to mi nesedělo.
Mně nejvíc pomáhají oční kapky s kyselinou hyaluronovou, například Hylo-Comod. Jsou bez konzervantů, což je šetrnější pro oči. Také mi pomáhá používat zvlhčovač vzduchu v místnosti.
Nepíšete věk. Pokud je vám více jak cca 40 let, a máte třeba i trochu problém s vaginální lubrikací, může to souviset s hormonem estriolem, tedy s hormonem sliznic. Tento hormon jde podpořit bylinou ploštičník hroznatý, je to silná bylina tak dodržovat doporučení dodavatele.
Mě vyhovuje sprej Tears Again, nejde o kapky, ty mě vadí, tento sprej se stříkne na víčka a máte klid. Mají ho v lékárně Alphega.
Nějaké tipy když mě oči pálí 24/7 jsou siché i po aplikaci kapek?
Zkusil jsem thealoz duo, hylo gel, protectum sensitive ale nic nepomáhá, na noc dávám vidisic
Už se nedokážu na nic soustředit
Bral jsem i tobradex, softacord sle bez efektu
@Anonym78605 píše: Více
Zkoušet další a navštívit očního lékaře.
Také mám syndrom suchého oka, zvláště v zimě. Kromě kapek na zvlhčení piji Ophtalax — tyto kapsle opravdu pomáhají snížit suchost očí, protože obsahují vitaminy, které podporují zdraví očí zevnitř. Účinek je patrný po prvním kurzu.
13.11.2024. Mi začal syndron suchého oka, ocní mi napsala na předpis na noc Vidisic oční gel, Softacort oční kapky. Beru je od toho 13.11. řekla mi že mě to přejde to 14 dní. Po těch kapkách mě to pořád škrábe i po tom gelu a vysušuje. Nevím jestli to mám pořád brát. Na oční mě odbila, a nemám tam chodit. Takže nevím si rady jaký kapky skoušet, nebo jestli by pomohli atb. Škrábou mě oči svědí. Světlo mi nevadí ani je nemám červeny, bolí mě víc levý oko. Nevíte jestli je nějaká operace a jestli by pomohla.
Můžu se zeptat - získali jste někdo syndrom suchého oka po laserové korekci očí? ![]()
@Iriska 123 tak si kapej víc.
Pokud zapomenu kapat den, dva, tak potom musím kapat o to víc.
Abych se dostala z nejhoršího tak kapu několik dní více. Dle druhu očních kapek, gelů zvyšuji frekvenci.
@Iriska 123 a syndrom suchého oka máš o hodně déle, daný den jsi jen dostala diagnozu. Proto to chce ten čas.