Sypaná batika - jak to složit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sypaná batika - jak to složit?
Ahoj - mám skrovný dotaz.
Normální „namáčecí a vařící“ batiku znám a ovládám. TeĎ bych chtěla zkusit sypanou. Hodlám to napařit na napařováčku nad hrncem, protože v mikrovlnce to prostě dělat nechci. Pročetla jsem několik návodů na internetu i v časopisech, ale není mi pořád jasné, jak mám do toho sáčku to triko složit, aby byl zachován vysypaný vzor.
Připadá mi, že se to snad musí obtisknout někam, kam nechci????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
myslím, že moc vzorů sypanou batikou neuděláš… resp. u mě to byla vždycky jen finta, jak schovat fleky na oblečení=)
jinak mě napadá dát na posypané triko igelit a opatrně srolovat do válečku ![]()
Ale i tak se dost pohne řekla bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já zkoušela s dětmi ve škole sypanou na trika.. ale dělali jsme v mikrovlnce.. a můžu říct, že asi vzor se těžko povede… ale je to lehké i pro děti… a je potřeba dát méně barev..a méně toho prášku jinak se to dost zapije do sebe.. a je to dost tmavé…
ale děti z toho byly nadšené!
asi jsem moc neporadila co? ale vzor přímo vysypat nevím jak se zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak mě se povedlo vysypat motýla - dala jsem přes něj ten igelit. Ale je jasné, že to nebude stejné a že se to trochu rozleze…
Ad mikrovnlka: jedno triko mi chytlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, toho chytnutí se právě bojím. Má se to pořádně namočit, ale kdo ví… nad párou to nechytne stoprocentně.
JO - jakýpa neporadily - díky za vaše postřehy.
Já všude čtu: vzor… vzor… vzor…
a představovala jsem si to původně spíš tak, že na již nabatikované triko ještě „trochu nasypu“- ale ještě jsem to nikdy nezkoušela a mám lufta, že to dopadne nějak divně… Jakože se mi najednou kousek nekoordinované barvy objeví na zadním díle… například…
Nevim, jsem z toho rozpačitá… ale co jsem viděla v reálu hotové, to se mi MOC líbí. snad se mi to taky povede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já jsem triko hodně namočila položila na igelit a vysypala různé plochy a různé barvy.. pak opatrně smotala a narvala do igelitového pytlíku a na tři minuty do mikrovlnky na plný výkon..
měla jsem připravený kýbl s octem… a studenou vodou.. a triko tam z toho pytlíku vysypala.. pozor je to fakt horké!
a vymáchala… držely a chytly všechny!
dokonce jsme se jako škola zůčastnily s IBERII soutěže… a oni nám poslali asi osm barev… děti dělaly koláž.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dělala jsem opravdu ty trika s dětma ve škole.. 4 a 5 třída… asi 12 trik… a chytly všechny… jen teda ne vzory.. ale prostě nahodile… různé kombinace barev..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si to na něčem nanečisto=)
Té barvy stačí fakt malinko…
Bacha třeba, že béžová Duha je smíchaná z různobarevných zrníček, takže vznikne taková dohněda většina teček, a v tom tak různě žluté, modré i růžové tečky=) Nevím, jak ostatní barvy…
Já dělám v mikrovlnce. Dám do sáčku, vlním, až je sáček nafouklý, vypnu, až splaskne, zas zapnu a tak dokola těch 10 minut nebo kolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet - asi jo.
vytáhnu staré prostěradlo a udělám zkušební pokus.
Macik - tak to jste šikulky!!
já používám barvy Chevas… duhu jsem kupodivu u nás nesehnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky chtěla jsem se zeptat kde na internetu kupujete barvy na batiku? Chtěla jsem kouknout na mimibazar nebo bazoš ale nikde nic
ještě se chci zeptat sypanýma barvama se pokusit vysypat nějaký motiv a pak opatrně srolovat do válečku dát do igelitu zamiotatmotouzem a dát vařit? A na jak dlouho? Bude stačit dvacet pětadvacet minut? a asi j lepší koupit barvu spanoou že? děkuju mockrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit