Systém bamboolik AI2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68845
22.8.14 11:32

Ano, Bamboolik a PL jsou kompatibilni, PL je tak zcela zamerne udelal (no, nahoda to urcite nebude, kdzy tu Byl Bamboolik prvni, ze :) ). Nicmene ja bych se celeho Bambooliku nebala, at to tu porovnavam, jak to tu porovnavam, schnou mi stejne, saji stejne a B. stoji o poznani mene ;) Stejne jako bych se nebala svrchnaku na suchace, dneska je kvalitni znacky pouzivaji opravdu kvalitni, po dvou letech prani a suseni jedou furt na 100 % a uzivani je o dost komfortnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
22.8.14 12:42

@Pablo85 Patentky u bambooliku nejsou nic moc, mně teda nevyhovujou, tak prapodivně to odstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
22.8.14 13:44

Měla bych takový dotaz. Pochopila jsem to správně, že ta větší část savého jádra Bambooliku, je to, co prodávají jako noční plenku/vkládačku? Takže když mám doma 5 malých vkládaček, tak mohu dokoupit noční plenky a sestavit z toho to základní savé jádro pro kojence a později případně dokoupit batolecí dlouhé vkládačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.8.14 14:06

No jo, ale jestli jsem to dobře pochopila, tak u Bambool. budu muset časem dokoupit tu batolecí verzi a u PL mi bude stačit ta řada basic plus na celou dobu. Takže PL by se mělo vyplatit víc. Aspoň tak to prezetují na stránkách. :) Je realita jiná? A k těm svrchňáčkum, suchý zip je teda lepší? A když teda SZ, tak od které značky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.8.14 14:32
@Filanda píše:
Měla bych takový dotaz. Pochopila jsem to správně, že ta větší část savého jádra Bambooliku, je to, co prodávají jako noční plenku/vkládačku? Takže když mám doma 5 malých vkládaček, tak mohu dokoupit noční plenky a sestavit z toho to základní savé jádro pro kojence a později případně dokoupit batolecí dlouhé vkládačky?

Ne, noční vkládací plena NENÍ to samé, co tvarovaná vkládací plena! Jsou jinak dané patentky. Noční se dává pod tvarovanou plenu, má tedy přední patentky na vrchní i spodní straně za sebou. Na tu tvarovanou se připne nahoře buď krátká nebo batolecí vkládačka a ta tvarovaná má tedy v přední části patentky vedle sebe a ve spodní části za sebou. Takže na tu noční by krátká nebo batolecí vkládačka nešla vepředu připnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
22.8.14 14:36

@Merunka02
Aha děkuji, takže ta tvarovaná vkládací plena samostatně dokoupit nejde. Čili by bylo pro mě asi nejlepší koupit už ty batolecí pleny s dlouhou vkládačkou a nejdřív si tam dopnout ty krátké vkládačky co už mám a až bude dcerka větší prostě vyměnit vkládačku za delší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.8.14 14:39
@Pablo85 píše:
No jo, ale jestli jsem to dobře pochopila, tak u Bambool. budu muset časem dokoupit tu batolecí verzi a u PL mi bude stačit ta řada basic plus na celou dobu. Takže PL by se mělo vyplatit víc. Aspoň tak to prezetují na stránkách. :) Je realita jiná? A k těm svrchňáčkum, suchý zip je teda lepší? A když teda SZ, tak od které značky?

No, já jsem to pochopila tak, že PL je co se týče vkládaček stejný jako Bamboolik. Na tu základnu připneš buď krátkou nebo dlouhou vkládačku. To je u obou značek stejné. Batolecí verze u Bamboolika je dlouhá vkládačka, kterou připneš na tvarovanou plenu, kterou už máš z té základní verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.8.14 14:47

A mě tedy vyhovuje Bamboolik více než PL. Schnutí a savost mi přijde nastejno a Bamboolik mi přijde v té základní verzi méně robustní, zdá se mi, že dělá menší zadeček. A u B. mi vyhovuje, že jde ta vkládačka připnout i vzadu a při přebalování zmítajícího dítěte to lépe drží.
A také je mi Bamboolik sympatičtější, že v době velké slávy Anavy, kdy se jejich kalhotkovky snažil kdekdo napodobit, Bamboolik dokázal prorazit s něčím úplně jiným. Toť tedy můj názor. Ale i funkčně mi vyhovuje Bamboolik více, PL mám jen jednu a přikupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.8.14 14:51
@Filanda píše:
@Merunka02
Aha děkuji, takže ta tvarovaná vkládací plena samostatně dokoupit nejde. Čili by bylo pro mě asi nejlepší koupit už ty batolecí pleny s dlouhou vkládačkou a nejdřív si tam dopnout ty krátké vkládačky co už mám a až bude dcerka větší prostě vyměnit vkládačku za delší. :think:

Ano, samostatně koupit nejde. Ale kdybys chtěla, asi by šlo jim napsat, finančně by to naúčtovali jako ty noční (materiálem si myslím, že je to stejné). Myslím, že by nebyl problém se s nimi domluvit.
A nebo jak píšeš, koupit vnitřní pleny batolecí a nejdřív z nich použít jen ty tvarované k těm krátkým, co máš doma a ty dlouhé nechat na později, až krátké nebudou stačit. Tak by to určitě šlo udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
22.8.14 16:21

Bamboolik - zakladna samostatne koupit nelze, ale samozrejme tam lze napsat a dohodnout se, zakladna je az na jine patentky s tou nocni identicka (zrovna nedavno tu nekdo tenhle problem resil a poslali bez problemu).

Jinak cenove - Bamboolik vnitrni plena (zakldna + kratka vkladacka) 199 Kc.
Bamboolik vnitrni batoleci (zakladna + dlouh vkladacka) 245 Kc.
Bamboolik nocni plena 130 Kc.

Petit lulu - jen zakladna 260 Kc.
Zakladna s kratkou vkladackou 300 Kc.
Zakladna s dlouhou vkladackou 340 Kc.

Z cehoz je na prvni pohled videt, co je levnejsi ;)
PL ma tu zakladnu o tolik drazsi, protoze ma mnohem slozitejsi strih - ma ji dvojitou, rozepinaci udajne kvuli lepsimu schnuti, jenomze jaksi… v plose schne lepe, ale v miste svu se vlhkost stejne drzi mnohem dele. Taky ma kridylka proti proteceni vajeciny, ktera… rekneme ne vzdy funguji. Nekomu muze vice vyhovovat tvarove, to nezpochybnuji. Bamboolik je rovna placka, mnohem jednoduseji usita, ale plni presne to, k cemu byla urcena. Naopak si Bamboolki vice vyhral se strihem svrchnaku, ma dvojita kridylka a tak. Tam ale funkcnost neporovnam, svrchnaky mam jen B. (suchac a patentky, osobne preferuji suchac) a nemam duvod menit.

Jinak co se tyce vkladacek - na male mminko jsou nejlepsi kratke, ale daji se pouzit i dlouhe. U vetsiho ditka jsou super dlouhe, kratke jako nouzovka treba na posledni pulhodinu, nez jdu koupat. A u jeste vetsiho jsem se paradoxne doma vratila ke kratkym, protoze uz vetsinou chytam na nocnik a tohle je jen na takove to ucurnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.8.14 19:06

Děkuji za rady, asi dám na zkušenosti a půjdu do Bamboolika. :) jen teď řeším kolik koupit plen s krátkou a kolik s dlouhou vkládačkou aby jich byl dostatek. Syn má teď 8 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
22.8.14 21:54

Zalezi, jestli chces rovnou poridit komplet vybavu nebo to zatim jen zkusit. V prvem pripade bych sla do velke sady (komplet latkovani) nebo do standardni (zhruba polovina vybavy), ve druhem bych vzala tu denni testovaci - jedny svrchnaky, pet jader s kratkou vkladackou a jedna dlouha navic. S tim, ze kdyz ti to bude vyhovovat, tak pak dokoupis. Riziko tehle sady (ja s ni zacinala) pro me je, ze kdyz se dcera pokakala na svrchnaky, tak jsem musela cekat, az vyperu, nez jsem to zase mohla pouzivat. Proste i na testovani bych ocenila ty svrchnaky aspon dvoje :lol: Jinak bych se ale temi sadami pro inspiraci ridila, myslim, ze jsou nakombinovane se zkusenostma. Zpocatku pouzivas prevazne kratke vkladacky, ty dlouhe treba na cestu nebo na delsi vylet, kdy ti bude ditko spat. Ja na dlouhe presla cca v deseti mesicich veku, ale i v te dobe jsem cas od casu tu kratkou pouzila (nebo dve kratke, kdyz nahodou dosly). Takze ta velka sada ma celkem 25 zakladen, 15 kratkych a 15 dlouhych a da se ruzne nakombinovat. Pro klid duse k tomu jde dokoupit treba jeste jedna sada peti kratkych, on ma kazdy trosku jiny styl a zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
22.8.14 22:09

@Pablo85 šlo, mám vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.15 11:28

Ahoj holky uvažuji o koupi látkových plenek, konkrétně asi tedy bamboolik. Akorát nevím jednu věc - ségra před x lety používala také látkové plínky a dávala ještě dovnitř takový ubrousek, když mimčo kakalo, aby neměla tu plínku zaneřáděnou :) dělá se to u těchto plen taky? Nebo jak to řešíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
7.10.15 11:41

@Klokan přiletí Nedoporučuju sestavit si výbavičku z jednoho druhu plenek jedné jediné značky - každé mamince vyhovuje něco jiného, každému miminku sedí něco jiného a co když nakoupíš celou sadu a zrovna ta jediná plenka nebude Tvému miminku sedět? Zbytečně by Tě to od látkování odradilo.. Odkud jsi? Nemáš možnost ve svém okolí navštívit nějaký látkový seminář? Plenky by sis tam okoukala a osahala v jejich všech možných druzích a variantách, vyzkoušela by sis třeba i přebalení na panence a podle toho si pak vybrala, v čem chceš látkovat své dítko.. Značky pak doporučuji nakombinovat, každý výrobce má trošku jiný střih.. Co se týče toho ubrousku, to byla jistě separační plenka, která má za úkol separovat stolici od plenky jako takové.. Když je jednorázová, pokakanou můžeš v klidu vyhodit a o nic dál se nestarat, když látková (flísová / mikrovláknová), má ještě bonus - udrží pokožku miminka v suchu, ale zase se o ni musíš nějak postarat, když je znečištěná od stolice - a) opláchnout pod proudem studené vody, b) vyklepnout stolici do záchoda a spláchnout, c) seškrábnout stolici vyčleněnou kuchyňskou stěrkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí