Systém bamboolik AI2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
22.4.17 09:29

Ahoj, zaujaly mě plenky Bamboolik, systém AI2 - zkušenosti s tou velkou sadou, u ktaré píšou, že stačí na mimčo od narození po nočník? Mně přijde, že těch plenek je tam málo, na to že píšou, že stačí prát jednou za 2-3 dny. Navíc jsem tu četla v příspěvcích, že to schne chvíli..nemám sušičku. Je výhodnější koupit menší sadu a pak podle toho, jaké bude mimčo přikoupit?
Stalo se někomu, že nakoupil látkové a pak zjistil, že to nepůjde a šel na jednorázovky?:-D
Nebo jaké plenky jsou podle Vašich zkušeností fakt super - od jaké značky? Aby tedy schly, pěkně sály…a cena byla přívětivá?
Neorientuji se v tom.. na Bamboolik jsem narazila v rádiu, když o tom mluvily.. jiné značky neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
22.4.17 11:10

@Pavlli Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.4.17 12:24

Kousek od Poděbrady bydlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.5.17 22:18

@Pavlli
Zdravím, dceru látkuji už přes rok a doporučuji na fb skupinku Poradna pro látkovačky. Najdete tam všechny rady, co se toho týkají, včetně péče o pleny, skladování atd. Já sama jsem byla ze začátku rozhodnutá používat hlavně sio (nebo bamboolik ai2), ale na malé mimčo je to dost velký balík a jsou rozhodně lepší varianty. Rozhodně se nedoporučuje kupovat velké sady od jedné značky, protože každému miminku a každé mamince sedne něco jiného. Naše malá se narodila 2,76kg. Látkuji od příchodu z porodnice a občas, když jedeme třeba na prodloužený víkend použiji i jednorázové. Začala jsem hlavně ze zdravotních důvodů, protože jsem sama atopik a bála jsem se, aby malé nedělali zle jednorázové pleny. Navíc bych je přirovnala k menstr. vložkám, které je hnus nosit týden a moje dítě by mělo mít něco podobného minimálně rok v kuse…fuj…Ale to je na delší debaty. Potom je to plus pro kyčle, finanční otázka a v neposlední řadě ekologie. Jinak od příchodu z porodnice jsem používala hlavně vícevrstvé plenky anavy z bambusového froté (bambus je oproti bavlně savější, stačí prát na 60, nemusí/nesmí se žehlit a má antibakteriální vlastnosti) a pak jsem si oblíbila kalhotkové plenky. Jsou nejsavější ze všech možných variant přebalování. Mám hlavně Anavy, majab, yháček, a breberky, které jsem bohužel objevila až teď. Ještě mám dvě petit lulu, ale u těch hodně rychle povolily gumičky a ještě jsem se nerozhoupala k reklamaci, se kterými jsou prý velké potíže. Plenka to není špatná, ale mě osobně to od koupi dalších odrazuje. Pak se hodí občas aoi, neboli vše v jednom, které nandáte stejně jako papírovku. Ty však nenasají tolik co kalhotovka. S tou je srovnatelné sio od petit lulu, se kterým jsem zase moc spokojená. Některé plenky se hodí na drobnější děti (anavy, yháček, bamboolik), některé na cvaldy (majab, katyv baby, petit lulu) třeba značka unuo má dva různé střihy dle proporcí a co jsem tak četla, breberky sedí hodně dětem s různými stehýnky a zadečky. Hlavní je několik zásad: plenka nesmí dělat nad zadečkem velký schod, nesmí být až u kolen, nesmí omezovat v pohybu kyčlí, tzn. dítě by mělo bez větších problémů přitáhnout nožky k tělu, plenka má být co nejužší mezi nohama, aby se dítěti dobře chodilo (když už není úzká, měla by jít aspoň zmáčknout, takže by neměla být příliš vycpaná vkládacími plenami, přebalovat je třeba po dvou max. třech hodinách, protože moč se po dvou hodinách rozkládá mimo jiné na čpavek, což by se mělo dodržovat i u papíru.
Jinak toto všechno jsou české značky s atesty pro děti do tří let. Ještě je možné koupit plenky za pár korun na ali a podobných stránkách. Některé si chválí, ale pozor, vybírat se musí opravdu pečlivě. Navíc nemají atest a hodně lidem vadí dětská práce, což se v Číně, odkud plenky pochází bohužel děje. Pak jsou plenky, které koupíte jako české, ale jsou to jen ty čínské, kterým byl atest dodělán (bobánek, sweet monkey, ecobabynz). Většinou je poznáte tak, že výrobce doporučuje praní na 30 nebo 40°C. Ze začátku jsem koupila od každého něco a zkoušela. Vše jsem kupovala nové, protože mi přišlo blbé používat plenky po někom, ale teď už to neřeším. Na bazárku se dají koupit krásné plenky a do praní občas přidám desinfekci, takže v tom nevidím problém. Znám spoustu holek, co pořídily výbavu a pak to vzdaly, i já jsem měla po příchodu z porodnice choutky, ale když už jsem do toho dala tolik peněz, tak to přece nevzdám :lol:
Podle mě je potřeba najít si to své, např. já bych rozhodně nešla do klasických čtverců, jsem na to lenoch. Vždycky si řeknu, že když už to zvládly naše mámy a měly to o tolik těžší, tak to přece musím zvládnout levou zadní ;)
P. S. U látkových plen platí bohužel pravidlo, čím líp saje, tím hůř schne. Logicky. Snad jsem aspoň trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 07:26

Musím se tím nějak prokousat..:) mnoho informací.:) MOC děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.10.17 23:42

@smonique
Pekný večer prajem. Vidím, že sa v látkových plienkach ozaj vyznáte :) Chcem poprosiť o radu. Čakáme prvé dieťa a tak okrem dilemy koľko čoho treba kúpiť práve riešime, ktorú sadu od Bamboolika objednať. Priznám sa, že sa mi moc nechce ísť do kombinácií od viacerých značiek. Ide mi hlavne o to, že sa neviem rozhodnúť, či riešiť rovno sadu univerzálnej veľkosti alebo pre novorodenca kúpiť aj ich minimimi. Prípadne ma napadla možnosť zakúpiť len vrchné nohavičky a dávať do nich klasické štvorcové plienky. Bojím sa, že uni veľkosť od 4 kg bude zo začiatku pre mimčo moc veľká, ale zase sa mi nechce dať toľké peniaze za mini sadu + veľkú sadu uni. Zaujíma ma teda, ako ste riešili úplného prcka. Do jednorazových plienok vôbec ísť nechcem, plne s Vami zdieľam názor - prirovnanie igelitových plienok k dámskym vložkám :poblion: Ďakujem pekne za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
17.10.17 07:33

@aktaKZ Sice se ti nechce kupovat od ruznych znacek nebo alespon ruzne systemy, ale ono to je nejlepsi. V ruznem obdobi muze diteti sedet neco jineho, ja treba vubec nepouzila Anavy svrchnaky, nevyhovovaly nam ackoliv jinym vyhovuji maximalne. Mini sadu bych vubec nekupovala, to bych prezila ty prvni dva mesice na jednorazovkach. Mne se v tom mimco zdalo hrozne nacpane, mela jsem dojem, ze si nemuze pres ten balik vykopat bolave brisko… Mela jsem mini bambooliky, dala jednou, dvakrat a zase schovala a pockala na vetsi mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.10.17 08:36

@aktaKZ Žiješ na Slovensku nebo v ČR? V ČR se dá ze začátku sada MiniMimi půjčit (cena půjčovného vychází na měsíc cca jako cena za jednoráz). Klidně mi napiš sz, jsem LP od Bamboolika, ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.10.17 08:38

@Cuddy Ďakujem za info. Ako som už uviedla, jednorázovky určite používať nechcem, o tejto variante teda vôbec neuvažujem, preto sa pýtam na minimimi. To mimčo sa ti zdálo nacpané v tých minimimi? Koľko vážilo? Ďakujem za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.10.17 08:46

@fenny Ďakujem, žijem v Prahe, o tejto možnosti viem, ale keď netuším ako dlho sa do nich dieťa zmestí, tak vôbec neviem či sa to oplatí. Mali sme práve už doma LP, viac menej som zatiaľ rozhodnutá pre sadu AIO velká sada kombi. Akurát pri tých pre novorodenca som fakt zmätená. Kolega má skúšobnú sadu uni, malá sa narodila a mala pod 3 kg. Plienky im pretekajú, keď si ľahne na bok (zrejme sú väčšie). A ja neviem či mám predpokladať, že mimčo bude mať pôrodnú váhu zhruba ako ja alebo môže byť po manželovi. Ja som mala 3,10 a on 4,10 takže dosť rozdieľ… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.10.17 08:53

@aktaKZ
Určitě nekupujte sadu od jednoho, budete z látkovek jen zklamaná. Pokud nechcete příliš investovat, kupte na zkoušku bazarové, ty pokud nesednou, snadno je zase prodáte, za co jste je koupila. Navíc teda sada od bamboolika (pokud se bavíme stále o SIO systému) není úplně ani od čtyř kilo. Moc si to nedovedu představit. Tento systém bude malému mimču protékat a co tak vím, sedí dětem cca od půl roku. Ale zase je to záležitost proporcí. Navíc SIO vám nezadrží vaječinu, protože nemá gumičky a budete pořád prát i svrchní. To už je lepší SIO petit lulu, to má aspoň gumičky. Já jsem na malou měla koupené bambusové vv plenky anavy, s tím, že se pak u většího dítěte dají použít na dovycpaní jakékoliv plenky nebo i jen narovno do svrchních. Nebo je prodám, po těch je sháňka každou chvíli. Použít můžete samozřejmě i čtverce, ale ty sají minimálně, takže vydrží chvíli. Navíc je s nimi podle mě víc práce a to není nic pro lenocha jako jsem já. Kromě vv jsem mela ještě novorozenecké kalhotovky tots bots, které jsem koupila v bazárku za 70,–Kč/ks. Byly boží a za ty samé peníze je jednou prodám. Nové bych nekupovala, podle mě jsou to vyhozené peníze. Prodáte je max za dvě třetiny ceny ať už je budete používat půl roku nebo 14 dní. Svrchní jsem měla novorozenecké dvoje nové (pul z druhé ruky bych neriskovala) a bylo to fajn. Jen pečlivě vyberte, bamboolik je má opravdu miniaturní, petit lulu jsou větší a s ostatními zkušenosti nemám. Ideálně se na plenky někam zajděte kouknout naživo. To je zas román :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.10.17 08:58

@aktaKZ Tak to opravdu těžko říct, jak velké bude mimčo, ale právě proto je ta půjčovna skvělá - půjčíš na měsíc a případně prodloužíš. Vyloženě kupovat velkou sadu MM plenek se podle mě nevyplatí, ani na bazárku pak o ně nebude tak velký zájem. Taky by šlo dokoupit pár novorozeneckých svrchních a používat do nich vkládačky z uni sady.
Já i manžel jsme měli porodní váhy do 3,5kg a naši kluci měli oba 4,2kg, takže jsem zatím MM plenky ani nevyzkoušela. Ale za měsíc čekáme třetí, tak je vyzkoušet určitě chci, abych aspoň měla zkušenost. Osobně si budu kupovat ekvivalent standardní MiniMimi sady, ze začátku budu prát denně a doplním v případě nouze čtvercema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.10.17 09:14

Noo za mě jednovelikostní budou velice pravděpodobně opravdu velké a první cca 4-5 měsíců nepoužitelné…Šla bych do čtverců(vícegramážních) + snappi +celulozová separačka a novorozenecké svrchní. Anavy také mají vícevrstvé pleny vel. S úplně pro nejmenší…to bych dávala na delší spánek…Mini sada Bamboolik je opravdu pro mini dítka a když trochu rychleji roste tak moc dlouho nevydrží - to bych asi neinvestovala…Do velké sady bych také nešla - AIO sada bude chvíli dobrá, ale časem cca okolo 1 roku už ti nemusí stačit savost pleny - na den budeš muset častěji přebalovat a na noc to není podle mě vůbec možné…SIO/AI2 systém je sice savější a mně např. vyhovuje, ale zase je to docela balík na malé mimčo…já začala používat až na půl roce a to jen na noc, od 8měsíců i na den tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.10.17 09:26

@sarkusa6
V tej kombi sade sú práve AIO aj AI2, preto uvažujem o tej. Z toho by som prípadne vedela použiť tie vkladacie plienky do vrchných nohavičiek od minimimi. Myslíš, že pri prechode medzi minimimi na uni ešte chýba nejaká veľkosť? U tých minimimi píšu, že sú do 6 kg a na uni od 4 kg, tak to by malo byť v pohode, nie? S častým prebalovaním počítam, predsa len, je to látková plienka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.10.17 13:34

Ty mini můžou být tak do 5-6kg a uni bych řekla od těch 5-6kg…ale hodně záleží na proporcích mimča…Bamboolik jsou spíše pro hubenější dítka, jestli budeš mít bucláčka můžeš mít problém s velikostí okolo nožiček…proto je nejlepší počkat, co z člověka vyleze a pak se rozhodovat v průběhu času:) Vím, že někdo používá vkládací plenky do svrchních kalhotek, ale nevím nevím na malé mimčo s vaječinkou - může to být všude. Nejlepší jsou asi podle mě na začátek klasické čtverce na novorozenecký sklad nebo na draka a na to svrchňáky..Kombinace AIO /AI2 je určitě lepší volbou než jen sada z AIO nebo AI2…Avšak časem možná bude třeba dokoupit pár kalhotkových plen na noc či delší výlety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí