Systém, jak se zbavit plen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
23.1.18 22:13

Systém jak se zbavit plen

Ahoj holky,

vím že těch diskuzí je tu milion, ale já už navím jak na to. Dceři byly v prosinci dva roky, v květnu chceme jít k zápisu do školky. Podmínka je ale být bez plen. To se mi ale nedaří.
Když nechám plenu a lítáme na záchod ( či nočník) nikdy se nevyčůrá.

Když dám jen tepláčky bez pleny, za hodiny jsme zlikvidovaly všech 10 tepláku. Pokaždé jsem ji dala na nočník, tam se nevyčůrala, za chvíli se počůrala, tak jsem svlékla mokré a dala suché tepláky.
Kamarádka radila nechat ji v tom mokrém aspoň 15 minut aby jí to vydilo. To ji fakt vadí. Ale 15 minut v nich nevydrží.
Když se počůrá, hned křičí „počůrala“ a hned běží k nočníku. Tam ji posadím, samozdřejmě nic neudělá, ale stahuje mokré věci, ty nesnese. Tak je hned sundáme. A za 15 minut ji posadím zase na nočník, tam se nevyčůrá. Natáhneme kalhoty. Během chvíle je zase počůraná.
Slíbila jsem i něco dobrého když se vyčůrá do nočníčku, to je sice nadšená, ale stejně se nevyčůrá.
Někdo říká být vytrvalá, zkoušet třeba 14 dní v kuse. Ale já má asi 10 tepláků a ty jsem během hodiny všechny mokré. Tak jaký systém zvolit?

Máte někdo radu jak na to?

moc děkuji Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
23.1.18 22:17

Kup si učící kalhotky. Zachyti jednu nehodu a nepustí to dal-tepláky, puncochace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
23.1.18 22:18

Radu nemam, ale ted vedle v diskuzi psala matka, ze vymachala oblicej diteti v pocurane plence jako psovi a ze to zabralo… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.1.18 22:22
@Cuddy píše:
Radu nemam, ale ted vedle v diskuzi psala matka, ze vymachala oblicej diteti v pocurane plence jako psovi a ze to zabralo… 8o

Nooo tak to uz podle me hraničí s týráním… :zed: chudák dite.

• Citovat
  • Upravit
353
23.1.18 22:26

Ahoj, podle mne na to není zralá, neumí ovládat svěrače. Malá měla v říjnu 2 roky, od září je bez pleny, od listopadu už ani na denní spaní ji nemá. O to si řekla sama, že plinku na spaní nechce. Když se jí zeptám, jestli i na noc ji sundáme, tak rekne, že ne. Ale je na ní prostě vidět, že to udrží, že ví, jak to má pustit ven, jak povolit ty správné svaly. Myslím, že nějaká snaha to uspíšit je k ničemu, až bude zralá, půjde to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
23.1.18 22:27

Myslím, že je už úspěch i to, že běží sama k nočníku… Jinak dělala jsem to u obou dcer stejně jako ty. Je potřeba trpělivost, dostatek času a taky hromada oblečení. Starší se naučila po měsíci okolo 2 let mladší to zvládla za +- týden ve 20 měsících. Měla jsem vyhrazené hračky nebo předměty, které jsem jim pujčovala jen při sezení na nočníku, aby mi tam vydržely sedět (kbelík s kolíčkama je osvědčený), po vyčůrání je potřeba chválit, nechat dítě třeba spláchnout záchod, tleskat jásat… Občas jsem do nočníku nalila trochu vody aby měly radost, že se jim to povedlo a motivovalo je to k dalšímu čůrání do nočníku. Když se počůrá, tak se nezlobit, jen říct, že to nevadí a příště už to na nočník stihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.1.18 22:31

Neuspěcháš to. Evidentně si čůrání spojuje s nočníkem, to je moc dobře, ale ještě neovládá svěrače. Neboj, to přijde ze dne na den a bude to brzo. Netrap zbytečně ji i sebe, zatím to nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
7205
23.1.18 22:32
@Cuddy píše:
Radu nemam, ale ted vedle v diskuzi psala matka, ze vymachala oblicej diteti v pocurane plence jako psovi a ze to zabralo… 8o

No teda. A co mu asi udělá, když se pokadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.1.18 22:38
@GabinkaCh píše:
No teda. A co mu asi udělá, když se pokadí?
:palec: radši nechci vědět :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30772
23.1.18 22:40

@Adriane Za me nejdulezitejsi vytrvalost. Dcera to pobrala hodne rychle (uz asi 3. nebo 4. den byla bez nehody), syn byl tyden porad pocuranej (prala a susila jsem jak na bezicim pase) a pak uz dobry. Okolo dvou let mi prijde nejlepsi vek, od mych deti mam zkusenost, ze kratce po 2. narozeninach se zacly sprajcovat na cokoli, a byla jsem fakt rada, ze je mam odplenkovane. Ale kazde dite je jine, je to klise, ale je to tak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.1.18 22:45

Jako neporadím, syn to začal zvládat před 3 měsíci a to mu budou brzo 3, taky věděl kam má čurat od 2 let, ale většinou to nestihnul… na noc má plenu doted, nejhorší je, že jemu ani ty mokrý počuraný kalhoty nevadily :zed: :zed: radím zkoušet a zkoušet, za každý uspěch chválit, jo a neutále se ptát, jestli chce čurat :) fakt třeba, co deset minut, hlavně po pití :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
23.1.18 22:53

Sestra to dělá s malým tak (má 17 měsíců), že ho doma kde je teplo svlíkne a každou chvilku mu připomíná, že se čůrá do nočníku a až se vyčůrá, tak to půjdou spláchnout na wc jak chodí maminka a je celkem šikovnej - když vidíme, že si chytá pindíka, víme, že bude čůrat, posazujeme.. někdy sám řekne tss tss… musíte vypozorovat jestli si je malá vědoma, že čůrá a mi ještě předtím malého posazovali a říkali mu ať zatlačí a slibovali kde co a normálně tlačil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
23.1.18 22:55

@Adriane zacni pomalu. Nejprve vysazuj na nocnik pouze po spani, to kde skoro samo. Pak to tomu ditku docvakne. Alespon u prvniho ditka to tak bylo. U mladsiho jsem ve stadiu vysazovani po spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.18 23:15
@Cuddy píše:

Coooooo? 8o 8o to jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.1.18 23:19
@Cuddy píše:

Chudak dítě. Chci vidět jak se za pár let stará to dítě o své nemohoucí rodiče… ze by použilo stejné metody? 8o myslím, že všechno má svoje meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí