Systém, jak se zbavit plen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
23.1.18 23:37
@Cuddy píše:
Radu nemam, ale ted vedle v diskuzi psala matka, ze vymachala oblicej diteti v pocurane plence jako psovi a ze to zabralo… 8o

To musela byt retardovana matka! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.1.18 23:40

Za mě nejjednodušší svléknout, nechat jen tričko a ponožky. Nejdřív budou louzicky všude. Ale do tří dnů by si měla začít uvědomovat, že to přijde.
A jestli je na nočník zralá poznáš, že neučůrává po troškách, ale vždycky ve velkém najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.1.18 23:55

Děkuji za rady, myslíte, že mám zkoušet každý den dál, nebo dát plenu a zkusit zase za měsíc třeba? Někdy má plenku suchou třeba hodinu a pak čůrá v kuse. Bez pleny čůrá co 10 minut. Tak nevím jestli je zralá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
24.1.18 00:11

Mohla jsem se stavět na hlavu, ale dokud se nerozhodlo dítě, nebyla v nočníku ani kapka. A když se rozhodlo, bylo ze dne na den zcela bez plen. Bože, vědět to dřív, co já si ušetřila nervů, studia moudrých pouček, počůraného oblečení, podlah, nábytku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
24.1.18 00:20
@ugluk píše:
Mohla jsem se stavět na hlavu, ale dokud se nerozhodlo dítě, nebyla v nočníku ani kapka. A když se rozhodlo, bylo ze dne na den zcela bez plen. Bože, vědět to dřív, co já si ušetřila nervů, studia moudrých pouček, počůraného oblečení, podlah, nábytku…

A jak to vypadá když se dítě rozhodně? Řekne nechci plinu, sedne na nočník a čůrá? Jak poznám že se rozhodla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
24.1.18 04:52

@Adriane některé si samo řekne. Ale hlavně když je zralé tak se přes víkend chytí a má víc úspěchů než nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.1.18 06:23

Evidentne na to jeste neni zralá. A nechat dítě v mokrych teplakach, nekde v tom sedne, na zem, na sedacku, nechapu, proc nekdo pridelava praci s uklidem hlavne sam sobě. Do skolky jde az v září, za tri ctvrti roku, do te doby bude pravdepodobne bez plen. To, ze si to uvedomuje a nechce mokre teplaky, je jen dukaz, ze se to vyviji spravnym smerem. Ted bych dala pauzu a za 14 dni zkusila znovu s ucicimi kalhotkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.1.18 06:24
@Adriane píše:
A jak to vypadá když se dítě rozhodně? Řekne nechci plinu, sedne na nočník a čůrá? Jak poznám že se rozhodla?

Ano, povede se to trikrat a je bez plen a nehod napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.1.18 06:25

Synovi je 2,5 a prostě ještě nezvládá, když dostane místo plíny učící trenky, tak je pořád mokrý, a nevadí mu to, ale je pravda, že už dvakrát mi plínu odmítl a to byl celou dobu bez nehody a pak ji zase chtěl, já už u něj vypozorovala tenhle systém učení se, něco udělá perfektně jednou, dvakrát, pak to „zapomene“ a po nějakém čase to začne dělat už normálně jako by to byla samozřejmost. Je pravda, že do nočníku čůrá a naštěstí i kadí, ale nikdy to není najedou v celku, ale třeba na 2× i 3×, už jsem musela i koupit druhý nočník, protože než jsem ho stihla vymýt, tak pokadil podlahu, takže po spaní a před spaním to vypadá tak, že kluk sedí na nočníku s knížkou a jenom vždycky vstane a sedne si na druhý, než já ten první vyleju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
24.1.18 06:30
@Adriane píše:

U dcery před 20ti lety jsem vytirala a prala jak silena. U kluka jsem si pockala. Sundal plenu, ze ji nechce a nepocural se ani jednou. Každé dítě dozraje. Zbytecne nervy to zkoušet na silu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.1.18 07:27

@Adriane ja byc se na to uplne vykaslala, dva mesice davala pleny, schovala nocnik a pak to zkusila znova, jeste na to neni zrala :hug:
Do kvetna casu dost. Pak plenu sundat a uz ji proste nedat, ani na ven na prochazku, jen na spani na noc. Nosit s sebou veci na prevleceni a holt doma denne prat teplaky.
Nam to vyslo, podle tohoto https://www.vanickovani.cz/…avit-plenek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
24.1.18 07:28

Ještě můžeš zkusit, dát malou do vany a pustit vodu a říct jí ať se vycurá. Ta tekoucí voda pomůže aby se jí to povedlo. Pak samozřejmě hrozně chválit. Tím si uvědomí jak to pustit, pak po pár dnech přesun na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
24.1.18 10:41
@Anny2148 píše:
Ještě můžeš zkusit, dát malou do vany a pustit vodu a říct jí ať se vycurá. Ta tekoucí voda pomůže aby se jí to povedlo. Pak samozřejmě hrozně chválit. Tím si uvědomí jak to pustit, pak po pár dnech přesun na nočník.

Tímhle způsebem, ale může mále vypěstovat návyk, že když uslyší téct vodu, tak bude muset čůrat. Zbavuje se toho dost blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
24.1.18 15:40
@welovefashion píše: :palec: radši nechci vědět :zed:

Zavedla to babička, strčíme pod sprchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
24.1.18 17:09

Děkuji všem, zkusím tedy ještě chvíli počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí