Systém - plnění povinností dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
25.7.24 08:46
@ibis píše: Více

jojo to taky bylo a pak jekot že jedna má práci těžší a druhá lehčí a jedna s to chtěla prohodit s druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
25.7.24 09:34

Máme na lednici tabulovou fólii, za covidu tam byly vypsané rozvrhy, jeden čas si tam syn psal úkoly a bavilo ho si to odskrtavat. Zároveň to bylo na očích, takže i my jsme měli přehled, co už je hotové a co ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
25.7.24 16:27
@ibis píše: Více

Já tabulku používám jako dospela :think: jsou věci, které vidíš (plný koš, špinavá koupelna), ale věci jako odvapnit kávovar, vyčistit buben od pračky, prevlect peřiny prostě nedržím v paměti, tak to dělám v určitých intervalech a mám na to kalendář na lednici, kde si vždy odfajfknu, že v lednu jsem už kávovar, pračku, myčku pořešila, tak zase v únoru…nám to funguje i jako dospělým (děti mám malinké zatim)

• Citovat
  • Upravit
5192
25.7.24 18:33
@Qwerty987 píše: Více

Když jsem měla děti malinké, žádnou tabulku jsem fakt nepotřebovala ;) Když děti povyrostly, namalovaly si tabulku sami ;) Jako puberťáci fungují bez tabulky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.7.24 18:37
@Rotha píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.7.24 18:39
@Bobule151 píše: Více

jako myslíš Helimadoe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.24 09:58

A proč by nemohly mít ty děti pomoc v rámci tabulky? Děti to baví a navíc motivuje. Mně zase přijde jako buzerace chtít po nich, aby jako roboti na všechno myslely samy.
Zkuste mrknout na lyonis, ti dělají super pomůcky 😊 (ano i pro dospělé).. 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
27.7.24 10:49
@Matkadvoumalejch píše: Více

Dětem je 9 a 14, tak určitou autonomii předpokládás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.24 13:34

Nick470Fifinka750 Radka Phillippka Zajac.

Tabulky jsem nikde neviděla u nás doma za mého mládí nebyli zapotřebí. Na lednici se dal papír co se má udělat a která/ý to ten den udělá podle toho bylo i odměňování každý měsíc. Pokud někdo udělal něco navíc byl odměněn speciální odměnou buď byl pozván do cukrárny nebo se jelo na celý den na kolonádu do varu :* :srdce: :dance: :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.24 15:14

Ahoj, klukovi je 12 a povinnosti měl od 9 - vysát čely být, a měl na starosti svůj pokoj, další rok se přidalo vytřít, a naházet myčku - vynadat myčku. Jsou to práce na max 10-15 minut.. takže není důvod aby nepomáhal.. teď je samostatný, sám od sebe než přijdu z práce má úkol, je vysáto, vyndavá či zapnutá myčka, složí a roztřídí prádlo z věšáku když ho vidí. Nemá problém zapnout pračku a vytřídit prádlo. Ale to po něm nechci ale sám se už i nabídne když vidí jak lítám když přijdu z práce a musím se psem máme velkého 50kg toho nedá, pak nakoupit uvařit.. udělá nám kafe, o víkendu když vstane dřív dělá nám i míchána vajíčka, tousty.. úplně na pohodu. Zvažuju že přidám i mytí vany..je to spíš o tom aby věděl co a jak umejt aby to uměl než že to musí dělat, ale já třeba vytřu on může udělat vanu otázka 4minut? Chodí a košem. Jsou to malé domácí práce které nezaberou dohromady ani půl hodiny všechny, většinou půl dělá on půl já a je to hned.. má tak už cit pro úklid a začíná se mu bordel hnusit. O tom že sám od sebe mi jde pomoct už i s nákupem ani nemluvím. Prostě si myslím že je to fajn když tak ví že nepořádek se sám neuklidí. Jinak pomáhá manželovi se dřevem, manžel řeže, občas ho nechá sekat, a skládat dřevo. Dostane za to vždy 200stovky (není to žádný med skládat hodinu i 2 dřevo).. ale má od nás na oplátku co chce, nedostává kapesné, co chce co si přeje to mu koupíme, a když měl občas nemakací a pak přišel že chce zaplatit Xbox tak se řeklo ne..nepomáhali jsi.. a funguje o 106.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML