Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Systémové onemocnění pojiva je dost široký pojem, záleží jakou nemoc máš. Mezi onemocnění pojiva se řadí artritida, Lupus, sklerodermie, překryvný syndrom atd. Jak to už z názvu vyplývá, že je to systémové, takže to může zasáhnout cokoliv…někdo má postižené klouby, jiný má i mimo kloubní revmatismus, tedy svaly, šlachy atd. Treba artritida postihuje asi víc klouby, ale třeba sklerodermie kůži. Musela bys napsat konkrétní nemoc a i tak je to hodně individuální. Nekdo má remisi a je ok, jiný ko.
@Adull Adull, problémy s hybností, bolest celého těla, velké hubnutí (20 kilo, nyní už podvýživa) a velké problémy s žaludkem, polykáním… Asi i kvůli tomu slabost, únava. Prý postupně dojde na nehybnost… Ale víc se dozvíme až od revmatologa, ale až za měsíc a půl. Jinak na kůži nejsou žádné změny.
@Anonymní píše:
@Adull Adull, problémy s hybností, bolest celého těla, velké hubnutí (20 kilo, nyní už podvýživa) a velké problémy s žaludkem, polykáním… Asi i kvůli tomu slabost, únava. Prý postupně dojde na nehybnost… Ale víc se dozvíme až od revmatologa, ale až za měsíc a půl. Jinak na kůži nejsou žádné změny.
Takhle ti diagnózu ani prognózu nikdo opravdu neřekne. Únava, slabost, bolest celého těla bývá většinou u všech revmatických nemocí.
Zkuste v lékárně nutridrinky.
@Anonymní píše:
Je zbytečné spekulovat nad diagnozou, pokud nejsou všechna vyšetření hotová.
Je to široký pojem a musí se počkat na výsledky.
Google poradí různé diagnozy, ale bez té pravé od lékaře jsou to opravdu spekulace.
Když se mi k několikaletému autoimunitnímu onemocnění přidalo něco nové, taktéž jsem musela několik měsíců počkat na výsledky, jelikož možností bylo mnoho i hodně vážné.
Ahoj,
na netu se o tom moc nepíše. Jak se vám s tím žije? Jak rychle se to zhoršuje?
Co si pod touto diagnózou představit? Je dědičná (popřípadě na obě pohlaví), jaká je délka života… Zajímá mě vše.
Děkuji