Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, dnes se mi stala taková situace s T-mobilem. Jde o to, že kamarád má předplacenou kartu twist u nich, a já normál paušál se vším neomezeným. Dneska přišel, že přechází k Vodafonu, a než mu číslo převedou, musí si ještě koupit data, a jestli bych mu nezapnula hotspot. Data mu koupit nešly, ale mě to strhlo 99 Kč a připsalo 1GB dat, který si kupoval on. Jak je tohle možné?! To se teď jako budu bát někomu zapnout hotspot? A jemu to peníze strhlo taky, ale data nikde.. Nebylo to poprvé, že jsem mu dala hotspot aby si je koupil a nikdy se nám nic takového nestalo.. Napadlo mě, že když od nich odchází, tak ho chtěli obrat asi co nejvíc to jde.. ![]()
@lucad77 Tak samozřejmě, že tam odpoledne zavolá. Stalo se to pozdě večer na noční, takze se to dozvím večer v práci, tak jsem se chtěla jen zeptat, jestli se to už někomu nestalo. Ale stejně mi to přijde absurdní, jak se tohle může stát, ještě, když si to dobíjel přes svůj telefon na svém zákaznickém účtu se svým číslem…
Tak to je taková blbost, že si počkám na výsledek.
a budu ráda, že sem pak napíšeš pravdu, co se stalo.
@alisekR Určitě, jestli se ji dozvím
taky mě napadlo, jestli mi třeba nekecal, ale jak by udělal to, že mě se fakt dobili a ještě mi to strhlo prachy.. to nedává smysl, musel by mí mé přístupové údaje a tak, ale krom hotspotu nemel nic.. ![]()
@dysplasie844 píše: Více
Já když se na mobilu dívám do aplikace „můj T-Mobile“ a jsem na datech, tak mě to přihlásí automaticky. Jestli se tohle neděje i při hotspotu.
No..anebo se připojením přes hotspot vycerpala tvoje data, a protože máš povolené automatické dokoupení dat v případě jejich vyčerpání, došlo k téhle transakci.
Tak pokud strhli penize tobe tak tam musis zavolat ty, ne? On kvuli dat, ktere mu neposlali, a ty kvuli platbe, kterou ti strhli a dat, ktere jsi nechtela.
Moc nerozumím, proč by si on nemohl „dokoupit“ data. Na to nepotřebuje „normální data“, jako na epipi např. Jde do prostředí svého operátora a to data nežere. Navíc se to dá koupit i přes servisní SMS.
Už jsi tam volala. Jestli chceš, tak mi soukromé pošli čislo a já se na to podívám.
@Svetluska55 Nene, píšu, že je mám neomezený a byl připojenej jenom chviličku.. ještě se mi před 3 dny obnovilo všechno, a za tu dobu jsem opravdu nestihla vyplýtvat prvních 30GB plnou rychlosti. Pak už jedeš nižší rychlosti, bez nijakého navýšeni
@Ivan PPZ No to taky nechápu, měla jsem službu “vždy online” nebo jak se to jmenuje, ale u paušálu s omezenými daty, nevim jak to funguje u twist
Já si (soukromě) myslím, že přístup do nějaké „samoobsluhy“ operátora z tohodle zařízení nežere data. A OP by byl proti sobě, on ty další data prodat chce. Tím spíš, jestli je to Giga za kilčo
Takže přeci nemůže zabránit klientovi, aby mu dal vydělat. Navíc věřím, že by to šlo i nějakou SMS.
@Ivan PPZ Našla jsem si to, a službu vždy online dostaneš k tarifu, takže on tu službu dostupnou nemá, páč nemá tarif. Já ji taky nemám, protože mám neomezený data a je mi to tím pádem k prdu. Hlavně tu řeším, že peníze strhli i mě, a ne že si nemůže data koupit bez přístupu k internetu… ![]()
Tak kolega tam volal a zvedla mu to dost nepříjemná pani, která mu na to řekla, že to řešit nebude, protože stejně odchází.
Jsem ráda, že jsem tam nevolala i já, s tím jak se k němu zachovali tam zítra zavolám a udělám takovej bordel, že si pani neškrtne