Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Však vodu, elektřinu a plyn taky nemůžou platit dva lidi zároveň na jednom odběrem místě.
Však existují mobilní data. Na ten měsíc to jde přežít.
Jenze data na hotspot jsou slabý. Ano jde to přežít, ale my ani nevime, kdy to vypoví..
@kristina616 píše: Více
Kontaktujte majitele, ať bývalého nájemníka urguje.
Pokud internet nutně potřebuji, tak je dalších několik způsobů, jak si jej zařídit. Dnes v každém konci republiky působí několik wifinářů či jiných lokálních ISP, obvykle oba tři GSM operátoři a 4G je standard všude vyjma atomových bunkrů, v naprosto nejhorším možném případě pak stačí koupit Starlink. Ale ono je asi lepší hledat výmluvy.
A co si říct od O2 o bezdrátový net? Dovezou krabičku, zacvaknou za parapet a pojedete všichni. Pokud nežijete někde na samotě u lesa, tak mívají docela slušné pokrytí.
Sama jejich bezdrát mám a jede spolehlivě. Připojení mi spadlo jenom za hodně silných bouřek/extrémního sněžení.
A až bývalý nájemník smlouvu vypoví, můžete si znovu pozvat O2 a požádat o změnu na kabel, nebo co to tam máte.
Alespoň technik mi říkal, že to když tak můžu reklamovat, že to stojí za prd a nebudu za výměnu platit nic.
(a jakože ono by to tak fakt šlo, protože nejsou schopni doručit rychlost, kterou inzerují. Ale jiný a lepší signál tady neseženu.)
Jestli potřebuješ, tak mi napiš soukromou zprávu. Pokusím se ti to vyřešit.
@LilyJane to je super napad, a myslíte, ze to pujde jen na ten mesic? Aby pak neřekli, ze tam je nejaka výpovědní lhůta ![]()
@kristina616 zkuste se domluvit přímo s O2.
Asi bych úplně neoperovala s tím, že by jste to chtěli jako dočasné řešení. Ale že chcete prostě bezdrát. No a až by byla přípojka volná, tak by jste mohli říct, že bezdrát vám vůbec nevyhovuje - nemá dostatečnou rychlost nebo stabilitu a chcete si změnit připojení na kabel.
Nejsem si jistá, jak by to bylo finančně, protože za tu anténu se platí. To musíte probrat s nimi a i s možností, že pokud by vám bezdrát nevyhovoval, jestli by to šlo předělat na kabel a případné výpovědní lhůty.
Přinejhorším by jste platili chvíli dvě připojení. A nebo by jste si nechali ten bezdrát ![]()
@LilyJane tady je prave problem v tom, ze pokud bychom si zřídili ten benzdratovy, tak si musime koupit tu jejich dalsi krabicku ( skoro 6tisic) jenze my uz si splacime ten smartbox z minulého bytu a ten vratit pry nejde. Takze bychom museli splácet dva.. dohromady cca 12 tisíc
to se nam uplne nechce davat. Neni to nase chyba, tak nevim proc bychom to meli platit
Aha, no tak tomu úplně rozumím no.
Tak v tom případě můžete jenom čekat až bývalý nájemník vypoví smlouvu.
Můžete nějak tlačit na majitele bytu, že vás to omezuje a ať urguje toho původního nájemníka a vydržet to na hotspotu :/
Mj. si můžeš pořídit předplacenku od O2, 100 G na měsíc za 350,– nebo teď má něco podobného Vodafon, tuším 150G za 400,–Kč… ![]()
Minimálně vaše chyba je koupě smartboxu. Ze strany O2 geniální tah, prodávat lidem superpředraženou věc, kterou ani nepotřebují.
Ahoj,
Chtela jsem se zeptat, zda nema s tímto nekdo zkušenost? Přistěhovali jsme se do noveho bytu a řešili jsme internet. Internet mame od o2 a mame od nich modem ( ten mame ze starého bytu ). Byl k nam poslan technik od cetinu aby nam zapojil net. Jenze nam rekl, ze tu je jedna přípojka a ze uz na ni ma smlouvu minuly nájemník a tu smlouvu nema vypovězenou a musi ji vypovědět, jenze výpovědní lhůta je mesic. To jako vazne v dnešní dobe ma byt clovek minimálně mesic bez internetu? My potřebujeme net k praci. Jako ze nekdo pred námi nezrusil smlouvu, co s tim mame co společného. A otázka, kdy bývalý majitel vubec zacne vec resit.. to nikdo nebo kdy. V o2 řekli ze to jinak udelat nejde, ale me se tomu proste nechce verit.