Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím,
moje neteřinka jde v záři na střední školu kde bude na intru. Nikdo z nich tady nemá účet, tak mě poprosili abych to napsala já. Neteř má v srpnu narozeniny, tak se s rodičema domluvili že jí koupí notebook a ona jim část zaplatí. Ale napadlo je že by si koupila tablet, hlavně kvuli cestování (tablet zabere míň místa a hlavně je lehčí) Ale neví co se víc vyplatí. Bude na něm muset dělat prezentace, referáty atd.. Co myslíte vy? Co byste dětem na intr koupili?
Notebook, tablet je tak pro dítě do první třídy. Ať koukne na Lenovo Yoga, nebo jak se ten typ jmenuje. Je to noťas s některými vlastnostmi tabletu. Na cestování se dá koupit super batoh s ochrannou kapsou.
Referát na tabletu nenapíše, nebo jí to zabere 5× tolik času jako na ntb. Leda tablet s klávesnicí ale i tak to není tak pohodlné na úpravu textů a prezentací jako notebook. ![]()
Jestli na něm bude potřebovat dělat věci do školy, tak rozhodně notebook.
Určitě notebook nejlépe s dotykovým displejem a případně možností udělat něj tablet.
My jsme kupovali nedávno Lenovo a dcera je naprosto spokojená, typ si přesně nepamatuju, ale může ho používat jako notebook i jako tablet, když bude chtít.
Mám dvě děti na střední a obě mají notebook, o tabletu ani neuvažovaly. na vypracovávání úkolů a prezentací mi přijde strašně nepraktickej
jinak třeba holka si ho z intru ani pokaždé domů nevozí, pokud se z něj během víkendu náhodou nepotřebuje učit.
@Aduš8 píše:
Notebook, tablet je tak pro dítě do první třídy. Ať koukne na Lenovo Yoga, nebo jak se ten typ jmenuje. Je to noťas s některými vlastnostmi tabletu. Na cestování se dá koupit super batoh s ochrannou kapsou.
hele yogu máme a už bych ho víckrát nechtěla, pomalý zoufale pomalý, špatně se ovládá
Určitě noťas. Tablet je spis vetsi mobil, delat na tom práce do skoly je ke vzteku, to chce klavesnici. I notas koupis kdyztak menší na cestování.
@Anonym969 píše:
Zdravím,
moje neteřinka jde v záři na střední školu kde bude na intru. Nikdo z nich tady nemá účet, tak mě poprosili abych to napsala já. Neteř má v srpnu narozeniny, tak se s rodičema domluvili že jí koupí notebook a ona jim část zaplatí. Ale napadlo je že by si koupila tablet, hlavně kvuli cestování (tablet zabere míň místa a hlavně je lehčí) Ale neví co se víc vyplatí. Bude na něm muset dělat prezentace, referáty atd.. Co myslíte vy? Co byste dětem na intr koupili?
Jelikoz si myslim, ze stredoskolaci by meli mit vlastni notebook(nebo Pc), kvuli tem prezentacim atp., takze za me jednoznacne ten notebook, nejaky s lehkou hmotnosti
Na práci do školy určitě ntb. Na tabletu psát třeba seminárku, to by si asi dala. A nebo třeba velký ipad s klávesnicí, ale ten už je rožerově i cenově stejně, jako mac, takže už je to jedno.
@ka2ka píše:
hele yogu máme a už bych ho víckrát nechtěla, pomalý zoufale pomalý, špatně se ovládá
I ten nejlepsi tablet je zoufale pomaly, kdyz s tim clovek neumi delat a „zasere“ to neuveritelnym kvantem ruznych aplikaci.
Kazdopadne tady na 100% jsem pro notas. Na tabletu delat referat.
no, asi to driv hodi oknem ven nez to dodela