Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jde o to, jestli ti dokáže odevzdat hračku, když je potřeba. Pokud ano, tak tablet nebude problém. Jestli má problémy odložit i panenku před obědem, tak ještě počkej.
@majdula1 píše:
Ale napada me - asi bych ho nedavala triletacce jako darek k narozeninam, obavam se, ze to jeste neoceni jako my dospelaci. Koupila bych ho, to jo, ale dala proste k volnemu pouzivani.Je pravda, že se trochu bojím, pokud to bude dárek a tudíž její, aby si nemyslela, že si může s ním dělat co chce. Tak pokud by byl náš všech, musela by nechat i nás:)))
@missah mladá si půjčuje tátův tablet ca od 2,5 roku. má tam „elfíky“ (Elf Adventures), Duplo hry (ty teď jede furt), piano, nějaké kreslení a tak. „Vycvičená“ vcelku je, ale to asi záleží dost na povaze dítěte, období, reakcích rodičů - ona je celkem kliďas a se vztekáním má smůlu, tablet si rozhodně nevydupe.
Jediné, co musím, je upozornit dopředu, že budem vypínat (třeba po ukončení kola). Ale ona tak funguje obecně, to s tabletem nesouvisí.
Nevýhoda mi přišlo, že s nástupem malování na tabletu přestala malovat v reálu (to jsem tablet utla a vrazila do ruky pastelku), ale nevím, jestli to souviselo, možná má prostě nemalovací období.
Druhá věc je, že radši než aktivní hry by koukala na videa. To jsme vyřešili vypnutím wifiny.
A souhlasím s @majdula1 - spíš bych na chvíli půjčila svůj, než kupovat extra pro ni.
@missah My to tak máme a funguje to. Někdy teda je několikahodinové čučení (prostě ji to „chytne“), ale pak si na něj třeba tři týdny nevzpomene. Má tam vzdělávací hry a je to bez internetu, čili nikde nic nepostahuje a nevykouká. Do auta nebo na dovolenou před spaním tam má pohádky. Za mně rozhodně doporučuju.
PS: Pokud budeš chtít, poradím vyzkoušené hry pro tento věk.
PPS: Moralistky, co by chtěly, aby si dcera v čekárně hrála s vrstevníky nebo tvořila z modelíny, doporučuju ignorovat ![]()
@verulicek píše:
Budu asi hrozná matka šikanovaného dítěte bez tabletu![]()
![]()
Halt každá šikanujem po svém ![]()
Oba dost děláme na PC (a chlap i na tom tabletu) - tak se nedivím, že se chce opičit.
@Slečna Ferka Prosím, hoď sem ty hry ![]()
Kdyby dcera v čekárně tvořila z modelíny (to vona by ráda), tak bychom musely na další návštěvu asi k pediatrovi do jiného města. To si nemůžu dovolit. Na druhou stranu se mi osvědčilo brát do vlaku pár kostek lega ![]()
@Knihomyš No u nás by lego bylo blbý, ona celkem ví, co máme, a určitě by chtěla kostky, co zrovna nevezmu ![]()
Takže (máme Android):
Některé z nich teda už drahnou dobu nehrála (ona má vždycky období nějaké oblíbené, a jak to vytahujeme jen jednou za čas…), ale měly jsme vždycky období, kdy frčely.
@Slečna Ferka Díky! U nás teď zrovna tablet moc nejede, ale už mě nebaví po stopadesáté řešit, co dělají elfíci a králíček se žirafou
Tak se třeba časem vzmůžu a dám tam něco nového.
Mimochodem, taky si o těch „příbězích“ musíte vykládat? U nás z toho byly jeden čas pohádky před spaním.
Taky půjčujeme naší 2,5 leté dceři náš tablet a to už někdy od dvou let, pokud máte Aplle, tak na App Store se dá stáhnout spousta naučných her.. Oblékání panďuláků-je velký a malý a hromádka oblečení a ona musí rozeznat, které ke komu patří, pak třeba čtyři barevná políčka a hromádka barevných motýlků a musí rozeznat, kteří motýlci kam podle barev patří, pak má třeba hru, kdy myje auto v myčce
nebo puzzle, skládání podle tvarů a jiné hry, pohádky, písničky, podle mě na zabavení super věc, dítě se tím rozvijí. Samozřejmě u toho nesedí celé dny.. ![]()
@Knihomyš Hry teda ne, to zmíní tak leda třeba v MHD, že „kráva snědla dort“, a mně musí dojít, že ho vařila v Dr. Pandovi. My před spaním vyprávěli Krtečky a Mrňousky a díly Timmyho…
@Slečna Ferka Diky za tipy, uz mam stazene dopravni znacky a vyukove karticky, zvlast ty znacky ted frci in natura /ma stara pravidla snad jeste totalitni jsou uz uplne dorasovana, jak je musime furt promrskavat/, tak tuhle aplikaci velice vitam!