Tablet pro pětiletého

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9868
28.8.13 23:27

@zuzulenda mas moc sikovnou holcicku, naseho rostaka momentalne nejvic bavi litat v lese a sbirat houby :mrgreen: jsem na tu skolku zvedava :mrgreen:

• načítám...
colafit
28.8.13 23:29
@kukuku píše:
To je marné, to je marné. Vždyť to tomu dítěti nikdo nebere! Mé děti mají nadprůměrnou slovní zásobu. No a? A k tomu mají sem tam i tablet. U nás hry na pc doporučil očař! Měla jsi vidět, jak mi lezly oči z důlků… Jo, technika je dílko ďáblovo. Pereš na valše, nemáš ledničku, vaříš na ohni /nemyslím plynovém/. To je fakt jak chodítka a podobné diskuze :nevim:

Je třeba nás udržet od techniky, co nejdřív na praní v pračce máme času dost, nejdříve je třeba poznat, jak se máchá v potoce.

• Upravit
50725
28.8.13 23:29
@obrazek píše:
taky se mi zda prehnane prirovnavat deti, co maji pristup k tabletum atp. k tem, co si skoro neumi malovat, hrat normalni „zive“ pexeso a hrat si s hrackama a s kamaradama… to je padly na hlavu.

Já jsem to věděla, že na mě ze školky určitě pošlou sociálku. Moje dítě např. malování nebaví a pexeso nechápe :lol:

• načítám...
380
28.8.13 23:30

Na cestovani fajn, na pohadku fajn. trochu bych se bala ho koupit 5letemu prckovi, aby ho mel vlastni. Rodice by mu ho meli pujcovat a na omezeny cas. treba 2 pohadky a pak jdem uklidit pokojik atd.na druhou stranu mam kamaradku, ktera detem zakazuje telku uplnez hruba stejne starym.kdyz pak prijdou do restaurace nebo na navstevu kde hraje, nechteji ani jist a muze tam bezet cokoliv.

• načítám...
3910
28.8.13 23:41
@obrazek píše:
@zuzulenda mas moc sikovnou holcicku, naseho rostaka momentalne nejvic bavi litat v lese a sbirat houby :mrgreen: jsem na tu skolku zvedava :mrgreen:

Ahoooj :pankac: No, ona má taky nálady, kdy ji nebaví nic a dělá že vůbec nic neumí :D My bychom taky rádi sbírali houby, ale u nás žádné nejsou :-(

• načítám...
9868
29.8.13 00:21
@Angua píše:
Já jsem to věděla, že na mě ze školky určitě pošlou sociálku. Moje dítě např. malování nebaví a pexeso nechápe :lol:

Vojta sice pexeso chape, ale malovani ho taky nebavi :mrgreen: ale docela rad modeluje a maluje vlastne vodovkama, ty ho bavi.
nebavi ho kresleni. mam od nej jen jednoho hlavonozce :mrgreen: a to teda mi ho nakreslil se zatnutejma zubama, nechtel. zato Bara kresli furt.
kazdy dite je jiny. a kdyz mu date vybrat, jesti si chce pul hodiny malovat nebo hrat angry birds, tipla bych to na 80%, ze vyhrajou nas*ani ptaci :mrgreen: a co, no. svet se nezbori. treba kdyz byl Vojtik nemocnej, ale uz zacinal radit, byla jem rada, ze ho smesici pexeso/modelina//knizky/hra na obchod/pohadky/tablet udrzim vubec v posteli. Vojta tablet nekdy uz odklada sam, nemusim mu ani rikat.

• načítám...
9868
29.8.13 00:27
@zuzulenda píše:
Ahoooj :pankac: No, ona má taky nálady, kdy ji nebaví nic a dělá že vůbec nic neumí :D My bychom taky rádi sbírali houby, ale u nás žádné nejsou :-(

u nasich par hub je, jinak ale spis za nima jezdime. a ted jsme se vratili z dovolene ze Sindelovy, to je u hranic, Krusne hory. bylo tam nadherne, spousta hub, malin a boruvek. bydleli jsme na samote v byvale hajovne a zustala bych tam jeste aspon tyden… ten vzduch uzasnej, vsude lesy…
takze raj pro deti. navic manzel je sice ajtak, ale taky trochu zalesak, tak to maji deti vlastne na obe strany… Vojtik byl s tatou na tyden na tabore pod stanem treba… tatka byval kdysi taborovej vedouci tam, hraje country kytaru, fakt bych ty deti nehazela do jednoho pytle. zalezi na rodicich.
chce to trochu vyvazovat to vhodne a mene vhodne a neprehanet ani jedno.

• načítám...
50725
29.8.13 00:27

@obrazek u nás to tak funguje s PC - hraje traktory, sám to pak vypne, takže věřím… Mně se to nelíbí vyloženě jako z principu. Že by to mělo dostat přímo to dítě. Příliš drahá a křehká hračka. Když šlápnou na krabici Dupla, tak se nic nestane, když šlápnou na tablet, tak sbohem :mrgreen: I když teďka prý je moderní si vybarvovat ty popraskané zadní kryty na ajfounech, že pak je člověk ten správný frikulín nebo co :mrgreen:

EDIT: A taky jak jsem psala, na co to kupovat, když už je doma PC (pokud to nepotřebuje některý z rodičů). Ale teďšlápnu do vosího hnízda a napíšu, že ani nechápu, k čemu je to každé druhé matce na mateřské. Aby mohla u FB a emimina ležet v posteli, místo sezení na židli :mrgreen:

• načítám...
2724
29.8.13 07:23
@kukuku píše:
Hm, někdo naučí dítě používat tablet, někdo zneužívat čas zaměstnavatele :lol:

Jsem placená za výkon a musím dodržet pracovní dobu (a jsem děsně rychlá a výkonná, hlacně když si párkrát za den surfnu na emimino a ujistím se, že je dobře, že se dřu a neskončila jsem jako profi matka nebo maminka-pipinka).

• načítám...
515
29.8.13 07:30

Dárek pro pětileté dítě tablet? Ja říkám ano. Pětileté dite by hp nemělo rozbít, pokud to neni vyloženě trestiprdlo. Stejně uz ho v pohodě ovládá dvouletý. V pěti letech, s přehledem.

• načítám...
515
29.8.13 07:35
@Angua píše:
@chatwenna já si v případě takových dárků akorát vždycky kladu otázku - co mu dáte, až mu bude deset?

Za mě je to příliš drahá hračka. A že to někdo dává do ruky třeba dvacetiměsíčnímu… Já jsem tak nedávno přišla o mobil, byl mi namočen do vody se šťávou :mrgreen:

Podle mě mít tablet v domácnosti ano, půjčit ho tomu pětiletému ano, ale aby dostal přímo vlastní, to ne.

Zas aby nedopadl, jak tady ten pán, že jo :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?…

Tohle je individuální, záleží na financn standartu rodiny. Pro někoho je to drahá sranda, někde ma každej dva a ten vyřazeného se dává dětem. Kdyz u toho sedí rodiče a běžné používají aplikace, dite to vnímá jako součást běžných aktivit, takže tr ani nenapadne rict nech to být. :-)

• načítám...
515
29.8.13 07:52
@Sněhurka a nelinka píše:
Ty jo, mám šestiletou dceru a u pc ještě neseděla. Přijde mi to zbytečný, hraje si s panenkama, maluje, zpíváme, kouká na pohádky, a taky čteme každý den, holt jsme out familka :roll: :mrgreen:
v 6 letech uz by měla válet. Bude ji to chybět ty roky vývoje. :,(
  • načítám...
11439
29.8.13 07:56
@123l píše:
v 6 letech uz by měla válet. Bude ji to chybět ty roky vývoje. :,(
:lol: :lol:
  • načítám...
10937
29.8.13 07:58
@123l píše:
v 6 letech uz by měla válet. Bude ji to chybět ty roky vývoje. :,(

V čem válet? Jako umět na pc? To nemyslíš vážně. Vždyť to je tak lehké a k tomu já se učila na pc až v deváté třídě a normálně ho ovládám a vývoj mi nechybí.
Ne každý má na takovou elektroniku.
K tomu dcera má pět let, na pc jedině pár pohádek, na tablet koukala jak z jara, ale nevyžaduje ho, abysme ho pořídili.
Dcera je problematická nechce malovat, takže kdybych ji pořídila tablet tak volný čas, kterého máme málo, by chtěla na tabletu a už bych ji nedonutila malovat.

• načítám...
515
29.8.13 08:01
@EvaG píše:
V čem válet? Jako umět na pc? To nemyslíš vážně. Vždyť to je tak lehké a k tomu já se učila na pc až v deváté třídě a normálně ho ovládám a vývoj mi nechybí.
Ne každý má na takovou elektroniku.
K tomu dcera má pět let, na pc jedině pár pohádek, na tablet koukala jak z jara, ale nevyžaduje ho, abysme ho pořídili.
Dcera je problematická nechce malovat, takže kdybych ji pořídila tablet tak volný čas, kterého máme málo, by chtěla na tabletu a už bych ji nedonutila malovat.

No to nemyslis vážně ty..prosím te v šesti letech? Co to povidas o deváté třídě, z kteryho vesmíru jsi? :-)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová