Tablet pro pětiletého

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4648
28.8.13 12:47

Ještě bych dodala, umí synovec jezdit na kole, učí se bruslit, lyžovat, lozit na strom, sám houpat atd.? To jsou věci co mě zrovna napadly. Pokud nic z toho nedělá tablet bych nekoupila. Už z principu proto, že píšeš, že babička ho vyzvedává ze školky po obědě aby mohl hrát na PC.
Tablet je dobrá věc jak už tu spousta napsala pro zabavení v čekárně, v autě, ve vlaku, když spí mladší sourozenec. Ale na to nepotřebuje mít pětilěťák vlastní.

• načítám...
11439
28.8.13 12:55

@kotyk Tak to už je o přístupu rodičů - já bych nekoupila ani větší značkovou pannu za tisíce. Prostě v tomhle věku utrácet tisíce za hračky mi přijde jako nesmysl právě proto, že děti hračky často brzy omrzí. Ale to už je fakt každého věc a nikomu nepřísluší kritizovat, kolik kdo dá za hračky. Jen říkám, že já bych to nedala, raději bych investovala do zdraví (boty, potraviny,…) či zážitků (nejlepší zvířata jsou stejně k vidění v ZOO, ne v leporelu nebo na tabletu)

@Damael No vidíš, drahoušku ( :think: ), bez telefonu si přežila a asi z tebe není nějaký negramotný idiot, jak je tu naznačováno o dětech, které nemají elektroniku na hraní.
Jasně, já třeba věci také nerozbíjela, myslím VŠEOBECNĚ. O dětech je známo, že věci rozbíjejí a je to o nich známo navzdory tomu, že třeba tvé děti nebo já jako malá jsme věci nerozbíjely. Můj bratranec zase roztřískal snad všechno a co ne, tak to ztratil. Proto se dětem kupuje plastové nádobí, ne porcelánové.

• načítám...
277
28.8.13 12:58

Za me ne! A to z důvodu co vidim u svého synovce.Sedi u PC nebo tabletu imr vere. Hlavně když je u babicky.To od toho nestoupne ani u oběda a jednou rukou klika na mys, druhou ji. A když ho babička vytáhne ven na zahradu, tak sedi na houpacce, boji se na zemi každého mravence a šílené se nudi :roll:.Má lehce nadvahu, na kole jezdit neumí, není schopny jít si sam hrát ven a najít si opravdové kamarády.
Ja jedinne co povolim bude asi mobil od první třídy a to proto, ze mala bude dojíždět do školy busem, tak kdyby ji ujel ať vím, ze se ji nic nestalo a ze mam jít třeba pro ni. Má teď dva roky, na PC a tablet nesmí ani sahnout, má své hračky a na tyto naše má ještě časů dost.

• načítám...
26093
28.8.13 13:00
@bibianka píše:
Ahoj, nečetla jsem předešlé názory, takže možná se budu opakovat…ale za mě rozhodně NE - 5ti leté dítě se má učit jezdit na malinkatým kole, poznávat věci kolem sebe, zdokonalovat slovní zásobu atd atd atd…ale určitě ne sedět celý den na gauči a pohyboivat prstem sem a tam :roll: :roll: nehledě na to, že když se řekne, že tablet max hodinu denně**, tak to dítě už od toho neurvete a bude vám doma řvát a řvát, až mu ho zase dáte, **dítě se má prostě vykopnout ven a má si hrát…normálně hrát…moderní doba je dobrá, ale na nějaký věci úplně na ho***

To je zase jen o přístupu, výchově, důslednosti… O ničem jiným… :nevim: Starší se včera vztekal, když jsem tablet zrovna k něčemu potřebovala a chvilku ho měl on… Poslala jsem ho do pokoje s tím, že se má vrátit, až se uklidní… Dneska si na něj ani nevzpomněl… :nevim:

Stejně jako mu nekoupím všechny stavebnice lega, na který si ukáže… Protože on by chtěl všechno… I když kvůli tomu třeba chvilku ječí, stejně přistupuju i k ipadu, jak je kvuli tomu řev beru a na mnou určenou dobu zabavuju - řev, neřev… Ale takhle to u nás funguje se vším… :nevim:

• načítám...
9989
28.8.13 13:03
@Itulenka píše:
Za me ne! A to z důvodu co vidim u svého synovce.Sedi u PC nebo tabletu imr vere. Hlavně když je u babicky.To od toho nestoupne ani u oběda a jednou rukou klika na mys, druhou ji. A když ho babička vytáhne ven na zahradu, tak sedi na houpacce, boji se na zemi každého mravence a šílené se nudi :roll:.Má lehce nadvahu, na kole jezdit neumí, není schopny jít si sam hrát ven a najít si opravdové kamarády.
Ja jedinne co povolim bude asi mobil od první třídy a to proto, ze mala bude dojíždět do školy busem, tak kdyby ji ujel ať vím, ze se ji nic nestalo a ze mam jít třeba pro ni. Má teď dva roky, na PC a tablet nesmí ani sahnout, má své hračky a na tyto naše má ještě časů dost.

A právě z tohohle důvodu se jednou bude moct zbláznit, aby mohla tyhle věci mít v rukou pořád. Nechápu proč z toho dělat dětem vzácnost? Když ji dáš i jiné možnosti zábavy tak u toho nebude sedět pořád. To se asi nestalo u chlapce o kterém píšeš. Pokud ho tam rodiče vždy zaparkovali, aby měli pokoj,..

• načítám...
26093
28.8.13 13:06
@Fjodorka píše:
@kotyk Tak to už je o přístupu rodičů - já bych nekoupila ani větší značkovou pannu za tisíce. Prostě v tomhle věku utrácet tisíce za hračky mi přijde jako nesmysl právě proto, že děti hračky často brzy omrzí. Ale to už je fakt každého věc a nikomu nepřísluší kritizovat, kolik kdo dá za hračky. Jen říkám, že já bych to nedala, raději bych investovala do zdraví (boty, potraviny,…) či zážitků (nejlepší zvířata jsou stejně k vidění v ZOO, ne v leporelu nebo na tabletu)@Damael No vidíš, drahoušku ( :think: ), bez telefonu si přežila a asi z tebe není nějaký negramotný idiot, jak je tu naznačováno o dětech, které nemají elektroniku na hraní.
Jasně, já třeba věci také nerozbíjela, myslím VŠEOBECNĚ. O dětech je známo, že věci rozbíjejí a je to o nich známo navzdory tomu, že třeba tvé děti nebo já jako malá jsme věci nerozbíjely. Můj bratranec zase roztřískal snad všechno a co ne, tak to ztratil. Proto se dětem kupuje plastové nádobí, ne porcelánové.

My teda neaše a dětský nadobí nerozdělujeme a víc nádobí jsem rozflákala já, než děti… :zed: :mrgreen: (asi si začnu brát plastovou misku a tahat kačera :-D )… Ae je fakt, že mám relativně nedestrukční děti (v porovnání s tím, co občas v okolí vidím…) :think: :nevim:

Mimochodem hračka, kterou oba kouci milujou je z dob našich babiček, panáček, kterej bubnuje do kovovýho bubínku, když ho někdo táhne… :zed: jen nevim, kdo babičce nakukal, aby jim to koupila, protože mě z toho občas tečou nervy :-D

• načítám...
10937
28.8.13 13:07
@Melody 4 píše:
Vy s tim nadelate :roll: Zakladatelko ano je to vhodny darek, nam ho doporucil logoped.

tak to bych toho logopeda chtěla vidět, ale vážně. Ano jsou děti, které si vezmou tablet a pak si jdou malovat, ale co takové děti co nechtějí? Jak se naučí držet tužku, otáčet kartičky s pexesem? Vše je o jemné motorice.

• načítám...
26093
28.8.13 13:08

Ale jsem klidná, starší jezdí na kole, mladší zatím jen na odrážedle, na hřišti prolezou všechno, co tam vidí, oba dva… Tak si asi můžou občas pohrát i s tím tabletem… :think: :mrgreen:

• načítám...
11689
28.8.13 13:11
@EvaG píše:
tak to bych toho logopeda chtěla vidět, ale vážně. Ano jsou děti, které si vezmou tablet a pak si jdou malovat, ale co takové děti co nechtějí? Jak se naučí držet tužku, otáčet kartičky s pexesem? Vše je o jemné motorice.

a co asi myslis ze rozviji tablet… Prave jemnou motoriku… Mas dotykovy mobil? Jestli ano tak musis vedet, ze je nekdy tezke se strefit tam kam potrbujes, spravnou silou to zmacknout a tak. Jestli chces toho doktora videt zajed si na kliniku logo do Brna.

• načítám...
277
28.8.13 13:12

@Almira-Alm AZ bude starší v rozumné míře pujcim, ale svůj vlastni tablet tak brzo mit nemusí a pět let pro me brzo je. A ve veku dvou let ji ho nepujcim a diky bohu to ani nevyžaduje. Má své detske telefony a jiné hračky a to ji ke štěstí staci.

• načítám...
10937
28.8.13 13:13

@Melody 4 Mám mobil a dcera ho umí ovládat, ale dej ji do ruky tužku ať ti něco obtáhne, je to jiné. A bohužel ve škole nebude psát na tabletu, ale bude potřebovat umět držet tužku a s tou umět pracovat.

• načítám...
26093
28.8.13 13:13
@EvaG píše:

ono jich zas tak málo není, fakt ne… Nám třeba na logopedii doporučila logopedka stránky čt, tyyjo nebo jak se to jmenuje, že tam máme s prckem hrát ty jejich hry pro předškoláky… :nevim:

A tady je spousta tipů na aplikace… :andel: :mrgreen:
 http://www.i-logo.cz/

• načítám...
10937
28.8.13 13:16

To, ale nejsou hry na jemnou motoriku, ale na rozvoj myšlení a udržení pozornosti. TO je něco jiného, a to se dá nahradit hrami na obchod, atd.

• načítám...
20155
28.8.13 13:17

@Fjodorka Víš, nemám ráda zevšeobecňování. A je jedno, zda je to typu „dětem se kupuje/nekupuje..“ nebo „blondýny jsou hloupé“ - pointa je totiž vždy stejná, takový výrok je nesmysl, protože není univerzálně platný, a tedy není a priori plošně aplikovatelný. Ale funguje to jako jeden z argumentačních stylů, protože i když plácneš sebevětší pitomost, je celkem složité ji vyvrátit (co mám říct na to, že „o dětech je známo, že věci rozbíjejí“?), proto to s oblibou využívají politici - všimni si někdy v diskuzích s nimi, jak často tyhle „univerzální pravdy“ pouští z pusy..
To, co jsem svým předchozím příspěvkem chtěla říct, je to, že je úplně jedno, s čím si děti hrají nebo nehrají - je lautr putna, jestli na dvorku zkouší řídit tátovo Lamborghini, nebo si u kamen staví domeček z polínek, či se v rohu zahrady válejí ve slepičincích. Dělají jen to, co odkoukali od svých vzorů - dospělých, se kterými tráví většinu času, později se k tomu přidává ještě princip stádovosti, kdy chtějí zažívat to, co zažívají „všechny“ ostatní děti ve školce/škole (i kdyby ty „všechny“ byly jenom dva). Z toho je nevyrveš, i kdybys stokrát chtěla, takže je naivní myslet si, že když oba rodiče po práci uvaří večeři a pak se uprdelí u televize, tak že jejich děti si budou číst knížky a skotačit v lese. A naopak, když oba rodiče ze všeho nejradši chodí do lesa na houby a doma staví modely letadýlek, tak jejich děti jen horko těžko zkazí démon sociálních sítí či počítačových her.

• načítám...
11439
28.8.13 13:18

@kate02 Ty seš jelito :lol: Co znám děti, tak většinou jsou destrukční… Ani nevědí jak, ale to je hned šťáva na koberci, vidlička ve videu, kočka bez vousů (no celkově, dejte dítěti přístup k nůžkám…) prostě bych se bála, že vyhodím peníze z okna. Ale abych byla spravedlivá, tobě bych porcelán po babičce také nesvěřila :lol:

Co se týká bubínků, to je kapitola sama pro sebe. Jsem teprv těhotná, ale bubínky už jsou zakázané předem :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová