Tablet pro pětiletého

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
11689
28.8.13 11:00

Vy s tim nadelate :roll: Zakladatelko ano je to vhodny darek, nam ho doporucil logoped.

• načítám...
11689
28.8.13 11:01
@lyrica píše:
Protože nevěřím že když dítě zasedne ke hrám na tabletu, tak ho pak uspokojí si malovat.

ano uspokoji, muj syn normalne maluje i kdyz ma ipad.

• načítám...
7974
28.8.13 11:01

@lyrica No, ale ona to fakt je dost děsná hračka :D S naprosto děsným zvukem. Dá se použít tak na mlácení sourozenců.

• načítám...
41882
28.8.13 11:02

@kotyk :lol: :lol: :lol: tak na to stačí to co má doma, ještě kupovat tablet na mlácení :D :D :D

@Melody 4 a co ještě má? :roll:

• načítám...
kukuku
28.8.13 11:03

To je tak těžké si připustit, že každá generace dětí má prostě jiné hračky?
Já nevím, razím heslo, že všeho s rozumem. Mé děti jsou pořád venku, mají nadprůměrnou slovní zásobu, malujeme, čteme, pexesujemež co stojí tablet), legujeme (mmch, v tom máme několikanásobně víc peněz, ne a já nevím co všechno. Starší si zaváže boty, utře zadek, chová se normálně správně drží tužku… Mladší se samo obleče, utře po malé. Jo, a k tomu mají to ďáblovo dílo. Tablet! Na hranici s námi všemi. Nemám pocit, že by byly kvůli tomu omezené a zaostalé.
Opět píšu, musíme je to naučit používat. Pak jim to nebude tak šíleně vzácné ve 13 a budou na tom pečení vaření.

• Upravit
kukuku
28.8.13 11:05

Fakt, i u nás se dělají další běžné aktivity. Asi jdeme příkladem nebo mám děti nějak mimo nevím co, ale prostě je to věc jako jedna z mnoha. Stejně tak je baví plastelína, prstové barvy, ráchání se v kalužích. Taky neperu na valše.

• Upravit
3115
28.8.13 11:07

No dětský tablet doma máme ten altoys, syn ho dostal ke třetím narozeninám. Protože už uměl písmena. On ten tablet je totiž na procvičování písmen. Rozhodně si s ním nehraje celý den a co ho momentálně nejvíc baví je malování a čtení z velké encyklopedie o zvířatech. Takže to, že má dítě tablet nerovná se nezájem a nerozvíjení dalších věcí, ale ano souhlasím asi taky záleží na rodičích a jejich přístupu k dítěti. My se synovi hodně věnujeme.
A k dotazu - nevadil by mi „normální“ tablet pro 5letého, ale opravdu tady musí fungovat korigování času na něm stráveného rodiči. Pak to má smysl.

Příspěvek upraven 28.08.13 v 11:10

• načítám...
26093
28.8.13 11:08
@lyrica píše:
Protože nevěřím že když dítě zasedne ke hrám na tabletu, tak ho pak uspokojí si malovat.

nevěř, pro moje děti je vzácnějši to malování, protože pastelky jim volně k dispozici nenechávám (kvůli mladšímu, kterej má trochu jinej názor na výmalbu bytu, než já s manželem :-D ), takže pro ně je tohle vzácnější a baví je to, když jim malování vytáhnu… :nevim:

• načítám...
41882
28.8.13 11:09

Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě není :nevim: Takže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz :kytka:

• načítám...
11689
28.8.13 11:10
@lyrica píše:
@kotyk :lol: :lol: :lol: tak na to stačí to co má doma, ještě kupovat tablet na mlácení :D :D :D@Melody 4 a co ještě má? :roll:

ma normalni hracky jako deti… Ipad jsme koupili na doporuceni logopeda, co je na tom ke krouceni oci?

• načítám...
11689
28.8.13 11:10
@lyrica píše:
Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě není :nevim: Takže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz :kytka:

ty jsi to tu zacala rozebirat.

• načítám...
85
28.8.13 11:11

@kate02 No já totiž viděla dítko, sice už školního věku - 2. třída, které vydrželo s tabletem na klíně pár hodin a očividně to nebyla vyjímečná situace, tak to podle mě vliv na komunikační schopnosti už má.
Vždy je to asi o tom, co a jak často tam dítko dělá. Ale pokud je to hlavní zábava dítěte, tak si prostě myslím, že to negativně ovlivnit vývoj může. :D

• načítám...
colafit

Ale to už je pak o rodičích, aby naučili děti elektroniky využívat pro svůj prospěch a nenechali je u toho sedět od ráno do večera.

@lyrica píše:
  • Upravit
kukuku
@lyrica píše:
Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě není :nevim: Takže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz :kytka:

Ale jo, já to nikomu neberu. Za mě pokud matka souhlasí, je to vhodný dárek. Prostě vše je o rodičích, jak si nastaví pravidla používání.

• Upravit
aminkadf
28.8.13 11:12

Elektronika dětem max v 10letech a to ještě mobil… Tablet? Ani omylem a 5letýmu už vubec ne!

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová