Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Vy s tim nadelate
Zakladatelko ano je to vhodny darek, nam ho doporucil logoped.
@lyrica píše:
Protože nevěřím že když dítě zasedne ke hrám na tabletu, tak ho pak uspokojí si malovat.
ano uspokoji, muj syn normalne maluje i kdyz ma ipad.
@lyrica No, ale ona to fakt je dost děsná hračka
S naprosto děsným zvukem. Dá se použít tak na mlácení sourozenců.
To je tak těžké si připustit, že každá generace dětí má prostě jiné hračky?
Já nevím, razím heslo, že všeho s rozumem. Mé děti jsou pořád venku, mají nadprůměrnou slovní zásobu, malujeme, čteme, pexesujemež co stojí tablet), legujeme (mmch, v tom máme několikanásobně víc peněz, ne a já nevím co všechno. Starší si zaváže boty, utře zadek, chová se normálně správně drží tužku… Mladší se samo obleče, utře po malé. Jo, a k tomu mají to ďáblovo dílo. Tablet! Na hranici s námi všemi. Nemám pocit, že by byly kvůli tomu omezené a zaostalé.
Opět píšu, musíme je to naučit používat. Pak jim to nebude tak šíleně vzácné ve 13 a budou na tom pečení vaření.
Fakt, i u nás se dělají další běžné aktivity. Asi jdeme příkladem nebo mám děti nějak mimo nevím co, ale prostě je to věc jako jedna z mnoha. Stejně tak je baví plastelína, prstové barvy, ráchání se v kalužích. Taky neperu na valše.
No dětský tablet doma máme ten altoys, syn ho dostal ke třetím narozeninám. Protože už uměl písmena. On ten tablet je totiž na procvičování písmen. Rozhodně si s ním nehraje celý den a co ho momentálně nejvíc baví je malování a čtení z velké encyklopedie o zvířatech. Takže to, že má dítě tablet nerovná se nezájem a nerozvíjení dalších věcí, ale ano souhlasím asi taky záleží na rodičích a jejich přístupu k dítěti. My se synovi hodně věnujeme.
A k dotazu - nevadil by mi „normální“ tablet pro 5letého, ale opravdu tady musí fungovat korigování času na něm stráveného rodiči. Pak to má smysl.
Příspěvek upraven 28.08.13 v 11:10
@lyrica píše:
Protože nevěřím že když dítě zasedne ke hrám na tabletu, tak ho pak uspokojí si malovat.
nevěř, pro moje děti je vzácnějši to malování, protože pastelky jim volně k dispozici nenechávám (kvůli mladšímu, kterej má trochu jinej názor na výmalbu bytu, než já s manželem
), takže pro ně je tohle vzácnější a baví je to, když jim malování vytáhnu… ![]()
Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě není
Takže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz ![]()
@lyrica píše:
Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě neníTakže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz
ty jsi to tu zacala rozebirat.
@kate02 No já totiž viděla dítko, sice už školního věku - 2. třída, které vydrželo s tabletem na klíně pár hodin a očividně to nebyla vyjímečná situace, tak to podle mě vliv na komunikační schopnosti už má.
Vždy je to asi o tom, co a jak často tam dítko dělá. Ale pokud je to hlavní zábava dítěte, tak si prostě myslím, že to negativně ovlivnit vývoj může. ![]()
Ale to už je pak o rodičích, aby naučili děti elektroniky využívat pro svůj prospěch a nenechali je u toho sedět od ráno do večera.
@lyrica píše:
@lyrica píše:
Zakladatelka se ptala, zda je to vhodný dárek. Za mě neníTakže mě nepřesvědčí ani to, že mi někdo napíše že je to nejlepší věc na světě. Jen jsem odpověděla na dotaz
Ale jo, já to nikomu neberu. Za mě pokud matka souhlasí, je to vhodný dárek. Prostě vše je o rodičích, jak si nastaví pravidla používání.
Elektronika dětem max v 10letech a to ještě mobil… Tablet? Ani omylem a 5letýmu už vubec ne!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat