Tablet pro pětiletého

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7974
28.8.13 11:51

@lenasa Dřív bys je místo k tabletu, když by moc překážely, vykopla ven :lol: Ale tuhle možnost taky tak nějak dneska už moc rodičů nemá. Tablet sám o sobě není viník, ale jen symptom.

• načítám...
11439
28.8.13 11:55

Já bych tablet pro své dítě nechtěla, pokud ho k životu nepotřebuji já, tak věřím, že dítě se bez něj obejde. Navíc jak znám děti, kdeco roztřískají a za ty prachy mi to přijde jako drahá sranda.
Ale já nechápu ani mobil pro prvňáky, já si první telefon sama koupila ve 13 letech a jak jsem si ho vážila… Když čtu, jak pubertální děti rozbíjejí, ztrácejí telefony, protože si jich neváží - rodiče koupí nový - tak vážně nechápu.

Podle mě elektronika nepatří do rukou malým dětem a že existují výchovné hry s poznáváním barev, tvarů a zvířat - proboha, na to mi stačí leporelo za stovku a nemusím dávat tisíce za tablet.

Ale pokud rodiče o to stojí, proč ne. Každý ať si kupuje dětem co chce.

• načítám...
25182
28.8.13 11:57

@kate02 neříkám, že je to nebaví…to bylo přirovnání.

Jak už někdo psal, tablet je fajn do auta, na čekání. Nevěřím, že by na tom bylo dítko pořád, není jim to tak vzácné, když to mají odmalička.

Naši mají xbox, počítač, mobil a nejsou na tom pořád. Chodí ven, hrají si s jinými hračkami, čtou, sportují.

Takové to mobil až v deseti, dřív ne. To je v dnešní době blbost.

Příklad s mobilem. Synův kamarád se místo cesty ze školy domů vydal ke kamarádovi. Do školy dojíždí asi 15km, byl druhák. Matka doma šílela, volala po kamarádech, do školy, družina. Ti už ho hledali v okolí školy a on si hrál s klukama fotbal. Neměl jak dát domů vědět mámě a ta se s ním nemohla spojit. Kdyby měl mobil, toho stresu byla ušetřená.

• načítám...
26093
28.8.13 12:03
@Fjodorka píše:
Já bych tablet pro své dítě nechtěla, pokud ho k životu nepotřebuji já, tak věřím, že dítě se bez něj obejde. Navíc jak znám děti, kdeco roztřískají a za ty prachy mi to přijde jako drahá sranda.
Ale já nechápu ani mobil pro prvňáky, já si první telefon sama koupila ve 13 letech a jak jsem si ho vážila… Když čtu, jak pubertální děti rozbíjejí, ztrácejí telefony, protože si jich neváží - rodiče koupí nový - tak vážně nechápu.

Podle mě elektronika nepatří do rukou malým dětem a že existují výchovné hry s poznáváním barev, tvarů a zvířat - proboha, na to mi stačí leporelo za stovku a nemusím dávat tisíce za tablet.

Ale pokud rodiče o to stojí, proč ne. Každý ať si kupuje dětem co chce.

Ono to je všechno o motivaci… Staršího se snažím rozkecávat, ale kolikrát se mu nechce, na logopedii použivají na počítači prigramy, který ho zaujmou, motivujou,… :nevim: Víc se pak snaží… :nevim:

• načítám...
11439
28.8.13 12:06

@kate02 Tak jasně, každé dítě zaujme něco jiného, já to myslím tak všeobecně, prostě mi argument o hrách s tvary a zvířaty přišel nadmíru vtipný :lol:

• načítám...
85
28.8.13 12:14

@kotyk No ve školním věku bych dítko u nás na vsi taky ráda vykopala ven. Jenže všichni spolužáci budou doma zalezlí s tablety, případně nějakou jinou novou vychytávkou, co za 3 roky zaplaví trh a budu taky nahraná :mrgreen:

• načítám...
7974
28.8.13 12:17

@Fjodorka Mě moc zábavný nepřipadá. Jenom v knížkách pro děti máme docela hodně peněz. To samé různé pucle. Tablet nám uspořil dost peněz i místa. Nejsou to jen hry s tvary a zvuky zvířátek.

Nehledě to „pár tisíc“ je dneska cena jedné větší značkové panenky nebo větší stavebnice lega. Nemusíš hned kupovat ten nejvybavenější iPad.

• načítám...
7974
28.8.13 12:21

@lenasa Já mám děti ještě ve věku, kdy je v Praze samotné psychicky zdravá osoba ven nevykopne :nevim: A školáci tu běhají celkem dost, pokud tedy nemají totálně vygumované rodiče, co je celý den udržují v poklusu po kroužkách.

• načítám...
6101
28.8.13 12:21

Ahoj, nečetla jsem předešlé názory, takže možná se budu opakovat…ale za mě rozhodně NE - 5ti leté dítě se má učit jezdit na malinkatým kole, poznávat věci kolem sebe, zdokonalovat slovní zásobu atd atd atd…ale určitě ne sedět celý den na gauči a pohyboivat prstem sem a tam :roll: :roll: nehledě na to, že když se řekne, že tablet max hodinu denně, tak to dítě už od toho neurvete a bude vám doma řvát a řvát, až mu ho zase dáte, dítě se má prostě vykopnout ven a má si hrát…normálně hrát…moderní doba je dobrá, ale na nějaký věci úplně na ho***

• načítám...
20155
28.8.13 12:24
@Fjodorka píše:

Ale pokud rodiče o to stojí, proč ne. Každý ať si kupuje dětem co chce.

Zlato, já si první mobil koupila v 23 letech a tenkrát se na mě maminka dívala tak divně, ve stylu, jestli to opravdu potřebuji k životu 8)
Samozřejmě, že si můžeme prohlížet i leporela - dokonce si je můžeme i sami vytvořit, btw. umím dokonce vytvořit vlastní zrecyklovanou čtvrtku papíru.. Moje děti si hrají se vším - v kuchyni otevírají šupliky linky a zkoumají kuchyňské nářadí, u tchýně jí lezeme do poličky s broušeným podnosem a koukáme se, jak se třpytí proti světlu, když vyndavám prádlo z pračky, tak mi syn pomáhá a podává věci, u babičky rabuje kolem kamen a hraje si se špalíčky, u druhé brnká do klavíru a mimo jiné taky telefonuje, hraje si s počítačem a zapíná televizi - jelikož i tyto přístroje jsou součástí života naší rodiny.
Zatím se mu podařilo jednou rozbít sklo u mobilu tety, ovšem ona sama si ho rozbila už dvakrát, takže skore vůči dospělému ve stejném případu je 1:2, což je dobrý 8) Tím chci říct, že děti, pokud vyloženě z nudy nedělají naschvály a blbosti, tak nejsou o nic nemotornější či hloupější než dospělí - viz broušené sklo mojí tchýně.

• načítám...
9989
28.8.13 12:29

@LadyButterfly Měla jsme je půjčené od kamarádky ale myslím, že je koupila na aukru :mrgreen:

• načítám...
28.8.13 12:31

@Almira-Alm Aaaha, díky :-)

• načítám...
4658
28.8.13 12:34

Nečetla jsem všechny názory, ale za mě:NE! 5letému dítěti bych tablet nekoupila, nepotřebuje ho! fakt ne! a kdyby mému děcku někdo koupil tablet, asi bych byla naštvaná..ještě to promysli: co mu koupit radši kolo, když už chceš pořizovat drahý dárek? myslím, že by z něj měl taky radost

• načítám...
7182
28.8.13 12:35

Dat mému dítěti někdo tablet, tak ho zabavim. Půjčila bych mu ho občas na pár minut, nebo pak na dlouhou cestu do auta. Podle mě na tyhle dárky mají času dost. Sama syna nepoustim hrát hry na PC, nebo PS, nepujcuju telefon na hry a bojuju proti tomu, aby to dělal manžel. Jako občas proč ne, ale pár minut a stačí.

• načítám...
6806
28.8.13 12:47

@chatwenna
Pokud to máš zkonzultováno s rodiči, tak proč by ne? Taky bych Tě chtěla za tetičku :mrgreen:
U nás to dítko bravurně ovládalo od 2,5let 8o nechápala jsem.
A pro úplnost, ne, fakt na tom dítě nesedí celý den, radši má tepláky a písek.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová