Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@gina76 píše:
Pokrok se nedá zastavit! ani se nenadejem a naše dětí tablet nebo notebook budou mít jako školní povinou pomucku, takže jé úplně jedno kdy s tím začnou. Moje dcera jé snad jediná v okoli ve 4 letech co ho ješte nemá a jé to tak trochu znát, ale v říjnu na narozky to hodlám dohnat!!
kde bydlíte? v mém okolí zas není žádné 4leté, dokonce ani 5 a 6leté, které by svůj vlastní tablet mělo ![]()
Fíha, to je téma. Nějak mě ani nenapadlo, že bych měla synovi kupovat tablet.. A to mu je 6. A není to vůbec proto, že by to nezvládl ovládat. Všichni víme, jak jsou děti šikovné a učenlivé. A není to tak ani dnes. Sám si vleze na ntb a dokáže si vyhledat třeba hry, spustit, hrát. Ale na co? Já jsem moc ráda za to, že se mé děti dokáží naplno radovat z pobytu venku, z kola, z pohybu celkově. Že zažívají stejné radosti jako já, když jsem byla malá- křičet po sobě s kamarády venku, hrát na „schovku“, prásknout s kolem a běžet na pískoviště, smát se a vidět reakce kamarádů. Padat na kolena a zase se zvednout, házet kamením, hrát si na „maminku a tatínka“ atd. Protože na to vzpomínám z dětství nejraději. To je to, co jim dá nejvíc.
Vůbec tohle vše nepřevyšuje chvíle, kdy jsem dostala (v 15-ti) první mobil. V tu dobu jsem se začala jenom víc a víc uzavírat do sebe.
Sama moderní věci používám, ale v normě. Stačí mi internet, ntb, tv zapnu tak jednou za měsíc- dávno jsem pochopila, že je to jako číst letáky místo časopisů, dvd občas na pohádku, rádio sem tam na poslech, vede youtube:). Nebráním se tomu, aby děti s elektronikou uměly, ale bráním se tomu, aby se stala jejich světem. Jejich vnitřním nereálným světem.
![]()
Edit: A na to zmiňované cestování- co takhle slovní kopaná, kniha, časopis, plyšák a hrát si divadýlko, panáčky, vojáčky já nevím co všechno…
. ale vrazit do ruky tablet je samozřejmě jednodušší, dítě se nám vzdálí a „je pokoj“, bohužel potom časem i ve věcech, ve kterých bychom byli s dítětem raději spolu.
A ještě někdo může říct, že přeci nebude tablet držet v ruce pořád… Ale… Víme jaké jsou tyhle věci lákadlem… Viděla jsem to u X-boxu, když si pořídil můj ex. Syn o tom mluvil neustále, vlastně pořád. ![]()
@verulicek píše:
@123l pozná tvoje dítě třeba daltla? (no..je fakt že si ho určitě umí vygooglit)
@123l píše:ty si myslíš ze deti co jsou zběhlé na pc nepoznají datla..
Ty si zase myslíš, že děti, které nemají tablet, jsou omezení dementíci, tak co ![]()
@Michaela23 není to o tom kde bydlime, ale s kým se stykame.
musim podotknou, že nemám moc kamaradek s dětmi, ale ty co mám tak jejich dětí jé všichni mají.!!…te nejmladsi jsou 2 roky, další 3 a ty ostatní tak věkové kolem 4 let!!takže jak říkám když se sejdeme tak moje holka jen kouká jak vsichni mastí na tabletu…dříve jsem byla téhož názoru že jé to nesmysl…teď už ne
@Fjodorka píše:
Ty si zase myslíš, že děti, které nemají tablet, jsou omezení dementíci, tak co
Ne ty děti za nic nemůžou, ale pralesni rodiče, to uz je něco jinýho ![]()
@gina76 píše:
@Michaela23 není to o tom kde bydlime, ale s kým se stykame.
musim podotknou, že nemám moc kamaradek s dětmi, ale ty co mám tak jejich dětí jé všichni mají.!!…te nejmladsi jsou 2 roky, další 3 a ty ostatní tak věkové kolem 4 let!!takže jak říkám když se sejdeme tak moje holka jen kouká jak vsichni mastí na tabletu…dříve jsem byla téhož názoru že jé to nesmysl…teď už ne
přesně píšeš, sejdeme se a moje dítě kouká, jak všichni mastí na tabletu..teda chudáci..místo aby začali se svými prvními sociálními kontakty a rozvíjeli fantazii při hrách, je kus plastu jejich jediný zájem
jen tak dál…přece co mají ostatní musí mít i moje dítě! ![]()
Vždyt to 5leté děcko ještě ani neumí číst a psát a už byste mu kupovaly tablet jo?
to už je fakt síla!!! at si ho vezme rovnou do školky! místo plyšáka může spát s tabletem!
![]()
@verulicek píše:
@123l hele co si raději se svým dítětem zaskákat panáka…?
Zijes v bludech. Děti používající pc jsou úplně normální děti. Přijde mi, že si tím racionalizujes, proč dite tablet ne. Děláš z toho zverstvo. Připomíná mi to chování komunistů. Takhle se strasilo lidi.
@kolik píše:
Nerikala si driv v diskuzi, ze jdes uz konecne do… pryc? Tak co tu porad delas? Sliby se maji plnit nejen o Vanocich
Prostě mi to nedá. Taky děti na pc nee?
@dendule4 píše:
Vždyt to 5leté děcko ještě ani neumí číst a psát a už byste mu kupovaly tablet jo?![]()
to už je fakt síla!!! at si ho vezme rovnou do školky! místo plyšáka může spát s tabletem!
![]()
moje dítě v 5 letech cetlo, psalo i počítalo. Bez problémů. Nějak jsem ho to neucila, přišlo to samo.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
můžu se zeptat, proč vám hry na PC doporučil očař??
neryju, jen mě to zajímá