Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@123l píše:
moje dítě v 5 letech cetlo, psalo i počítalo. Bez problémů. Nějak jsem ho to neucila, přišlo to samo.
moje dítě tablet nemá a ve 4,5 letech umí násobit a dělit. Chlapi si porovnávají nádobíčko, my budeme děti???
@colafit píše: Že vás to pořád ještě baví. Jdete ode zdi ke zdi. Děti, co mají tablet, neumí držet tužku, děti, které nemají tablet, jsou dementiCo se na to kouknout racionálně. Technický pokrok nezastavíme, naučme tedy děti využívat volný čas plodně a aktivně, a to ať už s tabletem nebo s míčem, vždyť mohou dělat oboje.
Krásně napsané.
@123l píše:
Ne ty děti za nic nemůžou, ale pralesni rodiče, to uz je něco jinýho
Co má vina dětí společného s tím, že ty je považuješ za dementy?
Takže je podle tebe dítě bez přístupu k tabletu přinejmenším dementní, nebo ne? ![]()
A jak chceš zajistit, aby tebou propagované třetí dítě paní, která nemá ani kde bydlet, mělo svůj tablet? Vždyť to bude chudák, se divím, že ses postavila na stranu proliferů!
@colafit píše:
moje dítě tablet nemá a ve 4,5 letech umí násobit a dělit. Chlapi si porovnávají nádobíčko, my budeme děti???
máš šikovné dítě to se opravdu jen tak nevidí, pravděpodobně geniální…no tak jeste ten tablet a bude to na jedničku…
ne sranda ![]()
@Fjodorka píše:
Co má vina dětí společného s tím, že ty je považuješ za dementy?
Takže je podle tebe dítě bez přístupu k tabletu přinejmenším dementní, nebo ne?A jak chceš zajistit, aby tebou propagované třetí dítě paní, která nemá ani kde bydlet, mělo svůj tablet? Vždyť to bude chudák, se divím, že ses postavila na stranu proliferů!
prosím te uz me neoslovuj, psala jsi tu o me dost hnusně takže spolu debatovat nebudem ![]()
@chatwenna píše:
Ahoj holky,budu se snazit to zkratit. Pro synovce k patym narozeninam mam tablet.
Obula se do me jeho babicka (moji segry tchyne), ze to neni darek pro petileteho bla bla bla… (mne osobne pripada, ze zarli, ze darek od ni nebude ten, z ktereho si maly sedne na zadek)Zrovna ona je ta, co ho nechava sedet u pocitace cele odpoledne, bere ho ve dvanact ze skolky, aby mohl na pocitac…
No a ten muj dotaz - vazne to neni vhodny darek pro petileteho kluka?
Ja to s tim tabletem vidim tak, ze je tam fotak, navigace, muze si ho vzit s sebou do auta, aby si zkratil chvili, zahraje si hry, segra mu tam stahne ruzne edukativni hry, muze si pustit pohadku… Ja si myslim, ze deti by mely ovladat elektroniku…
a co dostane k 10.narozkám? jsem asi rypna, ale dcera 11.let si na mobil (dotykáč) našetřila sama. K vánocům (loňským) chtěla hry-monopoly, svět v kostce atd. PC máme v obýváku, dospělý syn (studuje) má svůj noťas v pokoji a dcera si dělá na PC jen referáty do školy, sem tam nějakou hru, ale závislák není, hraje na flétnu, zpívá ve sboru, chodí na břiš. tance, takže ani nemá čas. Při cestě hrajeme šibenici, lodě, piškvorky apod. a vystačíme si, stejně jako u dr. (když byla menší, tak jsme četli v čekárně. Stačilo mi, když měl od kamarádky syn 3. roky (už je to skoro 8.let zpět, jak ji vystřihl doma hysterák, měla mladší dceru, se kterou chtěla jít ven, syn začal ryčet, mlátit sebou o zem a brečel, že on chce hrát hry na PC a ven nechce jít. Třeba je to jen můj názor, ale zlaté naše dětství, kdy jsme skákali panáka, hráli prostředníka a neseděli shrbeni u PC.
@colafit píše: Že vás to pořád ještě baví. Jdete ode zdi ke zdi. Děti, co mají tablet, neumí držet tužku, děti, které nemají tablet, jsou dementiCo se na to kouknout racionálně. Technický pokrok nezastavíme, naučme tedy děti využívat volný čas plodně a aktivně, a to ať už s tabletem nebo s míčem, vždyť mohou dělat oboje.
Já nikde nepsala, že by děti vlastnící tablet byly nějak omezené, neuměly komunikovat, držet tužky, ani nic podobného, podle mě hra na tabletu (pokud to není po celý den, což nebývá, jak je zde psáno) nijak negativně neovlivňuje zdravý vývoj jedince, ale nadmíru mě uráží, že díky mému názoru (že je to podle mě zbytečné a že bych to JÁ OSOBNĚ svému dítěti nepořídila a myslím, že se bez toho hravě obejde) jsem označována za burana, pralesního obyvatele a omezence. Navíc když mě tak uráží někdo, kdo nedokáže ani sestavit správně česky větu - takový člověk o mně bude psát, že jsem omezenec a buran?
@dendule4 píše:
Vždyt to 5leté děcko ještě ani neumí číst a psát a už byste mu kupovaly tablet jo?![]()
to už je fakt síla!!! at si ho vezme rovnou do školky! místo plyšáka může spát s tabletem!
![]()
@123l píše:
prosím te uz me neoslovuj, psala jsi tu o me dost hnusně takže spolu debatovat nebudem
Asi k tomu mám důvod - tys mě začala urážet za mé názory a to, že píšeš jako negramot je holt fakt, ne urážka z mé strany… Navíc tvá absolutní neschopnost odpovídat na dotazy konkrétně je prostě napřesdržku. Je mi líto.
Takže zmYz, jak si slibovala.
@123l píše:
máš šikovné dítě to se opravdu jen tak nevidí, pravděpodobně geniální…no tak jeste ten tablet a bude to na jedničku…ne sranda
Já vím, zjevně po tatínkovi. Čísla ji fascinují, za to neumí nakreslit domeček.
Našid ěti tablet mají a milujou ho. Hračk mají kupu a tak něja se to střídá.0% času jsem ted v létě venku. Když vařím paří na tabletu.
@Fjodorka ale byly tu i takové názory, že děti, co mají tablety, neumí držet tužku. Nechci se v tom patlat, stejně si své děti každá vychováme podle sebe.
A když tě 123 nemůže urazit, tak si ji nevšímej a mysli si své, ne? Jí evidentně baví pošťuchovat a vy na to krásně skáčete.
Přiznám se že mi to ani nenapadlo to dítěti pořídit
nesnáším to u manžela, furt u toho sedí, bohužel nás to živí ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Že vás to pořád ještě baví. Jdete ode zdi ke zdi. Děti, co mají tablet, neumí držet tužku, děti, které nemají tablet, jsou dementi
Co se na to kouknout racionálně. Technický pokrok nezastavíme, naučme tedy děti využívat volný čas plodně a aktivně, a to ať už s tabletem nebo s míčem, vždyť mohou dělat oboje.