Tablet pro pětiletého

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
11439
29.8.13 16:01

@kvaček Přesně tak… Pokud někdo tyhle věci doma má, tak je jasné, že dítě s tím přijde do styku a bude na tom umět, ale to přeci neznamená, že je to nutný standard pro všechny a že by děti bez takových hraček měly být nějak zesměšňované…
Já si moc dobře pamatuji na své dětství, kdy všichni začínali mít mp3 přehrávače, počítače a barevné mobilní telefony… V tu dobu jsem neměla ani jedno z toho a přesto se mi kvůli tomu nikdo nesmál… A to není až taková minulost, nemyslím si, že se děcka za těch pár let tolik změnila. Děti se smějí slabším - klidně se vysmějí nevýraznému dítěti za 5 z matiky, ale třídní bavič může mít 5 kdykoliv a nikdo neřekne ani popel. Samotný obsah výsměchu málokdy souvisí se skutečným důvodem.

• načítám...
14335
29.8.13 16:06

@Fjodorka Jak říkám, s nikým se dohadovat nebudu… já vidím reál, a když uvidím, že prostě děti půjdou do první třídy a prostě každá maminka nakluše kupovat tablet, tak řeknu - ano každý předškolák,, první třída, prostě by mělo mít. tak ho koupíme, aby se mu děti teda nesmály..
Ale opravdu to tak neni.. ale zase je opravdu každého věc, jestli koupí, to zase neříkám, mě se jenom nelíbí, jak si někdo myslí, že když ho dítě má, že prostě bude vynikat a nebo naopak - neni to tak.. Na tabletu se většinou paří hry, a nějaké naučné, ale počítač snad je i o ovládání, a jak jsem psala, jde se to naučit i na PC rodinném..

• načítám...
rokris
29.8.13 16:13
@LucijeS píše:
Ach jo…já to vidím všude, děcka s telefonama, tabletama…poslední modely…já jsem asi těžce staromódní, vystačím si se stařičkou nokií, samostatným digi foťákem (ne v teleofnu ho nemám:-D), notesem, a v autě s mapou:-D A to je mi 25 8) A strašn mě to mrzí, když vidím kamarádky, jak šoupnou dítěti tablet, aby neotravovalo…mě to fakt hrozně mrzí, nevím, možná nebudu jiná, ale když si vzpomenu, co jsme dělali v 5 letech my…vypadli jsme ráno z baráku a otočili jsme se doma až na oběd a pak až někdy k večeru…byli jsme celý dny na prolejzačkách, na hřišti, u rybníka…to byla nádherná doba, a to co teď vidím je k pláči. Naštěstí jsem se přestěhovala na ves, a tady ty děti vídám venku, u rybníka, na hřišti…to mě trochu uklidňuje, ale stejně užt o nebude jako dřív. Tablety…ty jo, já vlastně ani nevím co to je :mrgreen:

:pankac :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :

• Upravit
515
29.8.13 16:17
@dendule4 píše:
@123l :mrgreen: :mrgreen: hmm moje dítě v 8měsících chodí heč :mrgreen: :mrgreen:…stejně to pro mě není důvod kupovat mu tablet…co plavat umí? a jezdit na kole?

Ty se vytahujes! :P

• načítám...
515
29.8.13 16:39
@kvaček píše:
@Fjodorka Jak říkám, s nikým se dohadovat nebudu… já vidím reál, a když uvidím, že prostě děti půjdou do první třídy a prostě každá maminka nakluše kupovat tablet, tak řeknu - ano každý předškolák,, první třída, prostě by mělo mít. tak ho koupíme, aby se mu děti teda nesmály..
Ale opravdu to tak neni.. ale zase je opravdu každého věc, jestli koupí, to zase neříkám, mě se jenom nelíbí, jak si někdo myslí, že když ho dítě má, že prostě bude vynikat a nebo naopak - neni to tak.. Na tabletu se většinou paří hry, a nějaké naučné, ale počítač snad je i o ovládání, a jak jsem psala, jde se to naučit i na PC rodinném..

Já neznám nikoho, kdo by si myslel, že se dítě primárně neco naučí. Spíš je to pohodovka, zábava, oddech..

• načítám...
3910
29.8.13 16:47

Názor, že na normální ZŠ bude možná méně snobských dětí, které mají tablet a chodí ve značkovejch hadrech, mě opravdu dostal. Naše dcera nosí pouze značkové oblečení. Ale to pouze proto, že si umím spočítat, že mě to výjde někdy stejně, někdy dokonce méně, než u vietnamců. A pořád se spolehéhám na to, že značkové oblečení je trošku kvalitnější a méně závadné. Ano, dcera si přeje tablet pod stromeček. S největší pravděpodobností jej dostane, ale za tu cenu, co koupíme tablet, by stejně dárky dostala. Nebo stejně tak stojí větší krabice Dupla. A rozhodně si nemyslím, že mé dítě je snob!!! Děsím se toho, že jednou ve škole narazí na spolužáka těchto rodičů, který bude mít toto vštípené a mé dítě kvůli tomu bude možná i šikanované :roll: :(
Dnešní doba není daná dětmi. Je to všechno o rodičích a celkové společnosti. Vždyť se stačí podívat, co předvádí politici - navzájem se tam urážejí, kradou. Kdo je v naši zemi považován za významného člověka - „modelky“ typu Mesarošová, atp. Jak se pak mají chovat děti, když jim jsou podstrkování tyto lidé?!
Já mám určité myšlenky a plány, jak dceru chci vychovávat. Ale v životě nebudu tvrdit, že moje dítě bude takové a makové. Teď se chování ještě ovlivňovat dát, v pozdějším věku to už však není jen o rodičích, často do toho zasahuje okolí, kamarádi, atp. A rodič se může roztrhnout jak chce, ale ne vždy se mu podaří z dítěte mít to, co si vysnil.
Naše dcera je dle nás velmi sportovně nadaná. Naše doktorka nám říká, že je to talent, který se málokdy vidí - sportovně zdatná a k tomu intelektuálka. Od 2let jezdí na kole (dříve měla First bike), má za sebou i pár závodů, kdy se vždy umístila na stupních vítězů, učí se lozit po stěně (zatím je tedy v začátcích), od 3let se umí krásně podepsat, zná písmenka, umí počítat (0-20), krásně maluje. A každý den hraje hry buď na PC nebo na telefonu. A na Vánoce dostane svůj vlastní tablet.
Nemyslím si, že by naše dítě bylo něco méně, či dokonce něco více, než ostatní děti. Naše dítě je zcela normální, zaplať pánbůh zdravé, které si své dětství užívá. Akorát ještě k tomu si může hrát hry na tabletu, které ji baví.
Opravdu některé názory mě překvapily. :? Naprosto souhlasím s názorem @colafit - Co se na to kouknout racionálně. Technický pokrok nezastavíme, naučme tedy děti využívat volný čas plodně a aktivně, a to ať už s tabletem nebo s míčem, vždyť mohou dělat oboje.
Přeji pěkný den všem :mavam:

• načítám...
515
29.8.13 16:53

@zuzulenda dala sis práci to sepsat a ja souhlasím s každým slovem

• načítám...
14335
29.8.13 17:08

@123l si stačí přečíst pár příspěvků zpět :mrgreen:
A jako oddech., zábava, oddech bych určitě nekupovala, když to samé může na velkém..
To bych už pochopila, kdyby to někdo kupoval kvůli tomu, že tam děti mají nějaké programy, že se vzděljí, naučí se to ovládat a tak, ale kvůli zábabě ne :)

• načítám...
14335
29.8.13 17:13

@zuzulenda no jo, ale to je přesně přehnané, jak ti co odpírají tablet..
Prostě moc to prožíváte.. koupit nekoupit.. a to je právě dobou, jenom aby člověk nebyl v řečech..
Kdo komu kdo vidí do obýváku?, A že se děti chlubí, chlubit se budou, ale oni někdy ty děti nakecají.. Já si pamatuji, co jsme mezi sebou nakecaly, že doma máme a měli jsme… :mrgreen:
Právě, mě se nelíbí taková ta doba, že se to všechno moc prožívá i tady. Když máš si snob, když nemáš, tak si někde v pravěku…
Já nevím, já třeba nikomu neříkám,, jestli tablet dítě má nemá, ale když nějaké maminky to řeší na hřišti např a pak se diví, že ho někdo odsoudí je jiná..
A jak se divíš ty, že asi všechny děti mají tablet, tak věř že znám hromadu maminek co se děsí, že jejich děti nemají, protože mají třeba 2,3 děti, a prostě nemají.. a děsí se zase, že potkají rodiče a budou si myslet, že jsou socky
Takže asi tak no

Příspěvek upraven 29.08.13 v 17:24

• načítám...
2237
29.8.13 17:13

Připomíná mi to reakci na dotaz na toto téma v poradně na mimibazaru, jak tam šijou ženské do sebe. Je to každého věc, co a kdy dítěti pořídí, každý má na to jiný názor. Já tvrdím, žev 5.ti letech NE, dítě má být dítě a ne mít z telky, PC a podobných „krámů“ hranaté oči a žít v omezeném světě. Je dobré znát a umět ze všeho trochu, nic se nemá přehánět, stejně tak dítě přetěžovat sportem apod.

• načítám...
14335
29.8.13 17:18

@Anulka souhlas.. přece tady nikdo netrví, že je někdo snob, jenom že ho tak brzo nekoupí..

• načítám...
515
29.8.13 17:42
@kvaček píše:
@123l si stačí přečíst pár příspěvků zpět :mrgreen:
A jako oddech., zábava, oddech bych určitě nekupovala, když to samé může na velkém..
To bych už pochopila, kdyby to někdo kupoval kvůli tomu, že tam děti mají nějaké programy, že se vzděljí, naučí se to ovládat a tak, ale kvůli zábabě ne :)

Myslíš že děti se musí jen vzdělávat a vzdělávat, protoze škola základ života..myslim ze většina protitabletovych by nepřežila v západní cizině, kde u každého stolku v restauraci dítě při čekání na jidlo mrska tablet. No podle výrazu obličeje se nevzdelava. Taková je doba, rodič pokrci rameny, pohladi dítě, vždyť se ni neděje. :-) proste je to fenomén doby. S tím se dá buď žít a nebo to odmítat, coz podle me vyvolává negativní emoce do budoucna.

• načítám...
515
29.8.13 17:46
@Anulka píše:
Připomíná mi to reakci na dotaz na toto téma v poradně na mimibazaru, jak tam šijou ženské do sebe. Je to každého věc, co a kdy dítěti pořídí, každý má na to jiný názor. Já tvrdím, žev 5.ti letech NE, dítě má být dítě a ne mít z telky, PC a podobných „krámů“ hranaté oči a žít v omezeném světě. Je dobré znát a umět ze všeho trochu, nic se nemá přehánět, stejně tak dítě přetěžovat sportem apod.

Nedávno psycholog v sama doma rikal, ze zlata střední cesta je v neodmitani pc, ale v jeho přijmutí a nauceni se s tím v klidu zit, aby v budoucnu nevznikal hlad po pc, po čase stravenem u něj, z čehož vzniká závislost. Ten kdo s tím vyrůstá, bere to jako součást, tento hlad tam nevzniká.

• načítám...
14335
29.8.13 17:53

@123l no já si to rozhodně nemyslím :mrgreen: :mrgreen: ale tady polovina píše, že se děti nebudou umět na Pc a takové řeči :mrgreen: :mrgreen:
Ale upřímně… tady nejde o děti.. ale o to, že prostě někdo má a někdo třeba pak nemá koupené.. proto se každý tady brání na svoji stranu a ohání se vším možným…
kdo má tak se obhahuje, proč to koupil, kdo nemá tak proč nekoupil, nejde o děti, ty by se naučily pracovat na PC- ovládat hry, písničky, pohádky od rodičů..

• načítám...
515
29.8.13 17:54

Jeden příklad za všechny. Sousedky syn je uz velký 10 lety kluk a k pc muze jen s otcem, který u něj sedí a pouští mu tam nějaké dětské hry, ktere otec sám určuje. Kluk je na úrovni tříletého. Macka na barvy a podobně. Jakmile si prijde hrát k nam, hned k pc syna a honem, nevidí neslyší, syn si chce hrát s hrackama, soused ne ne ja chci počítač. Tak jdou na počítač a kluk neví co tam dělat. Syn tedy otvírá stránku s legem, ukazuje novinky v hračkách a začnou si povídat ale sám to soused v takovým věku ovládat neumí. Ale tím hladem se vyznačuje, honem na počítač, to je jeho. To samé moje mamka občas hlídá holčičku z druhé třídy a to je taky porad jen počítač, pritom doma nesmí, mamka ji uz kvuli tomu nechce hlídat, je ji tím protivna. Verim, ze oboje ty rodice by vykládali zarputile, jak pc rozhodně neni potřeba. Muj kluk to ma k dispozici a sedne si na chvilku, klídek.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová