Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
ráda bych dceři pořídila tablet rozhoduji se mezi dvěma Sencor element 8 4kids dual 2 a gogen maxipad 7 G3P nebo GoGEN MAXPAD 9 G1P.
A má sencor nějaké vyúkové programy jako Gogen Maxpad?
Děkuji za Vaše názory a rady
Nedělej to. Od té doby, co mají neteř a synovec tablet, nic jiného doma nedělají, než že do něj čučí. Jinak mají toho Fíka, přijde mi, že na to, jak to je velký tablet, má malý display.
Taky bych to nedelala. Deti se od toho neumi odpoutat. Kdyz uz, tak bych diteti chvili pujcila svuj tablet, kde mam stazeno par naucnych aplikaci a to staci.
Já tablet nemám.
A taky ho bude používat jen pod dozorem a chvíli. ![]()
Vím, že je to off topic, ale taky bych zvážila, zda to kupovat. Nač? Kvůli interaktivnímu vzdělávání? Své dítě můžeš vzdělávat sama a mnohem kvalitněji. Všichni, co znám, co dávají dětem tablet, taky říkali, že to budou děti mít jen na chvíli každý den. A hle, děcka nedělají nic jinýho, než že čučí do tabletu. Dle výzkumů mají děti, co takhle od útlého dětství čučí do tadytěch kravin autistické rysy…proto se tomuto zarytě bráníme. Když si s dětma sedneš nad knihou a budete si spolem číst, tak uděláš stokrát líp ![]()
Je to věc názoru, a rodičů jak dlouho dítě na něm nechají. Ptala jsem se na názor jaké mate zkušenosti z určitým tablet. Ne zda ho mám koupit. Chci ho kvůli učení a ne hrám. Nevím, že bych si z malou neměla číst, když jí ho pořídím. Čtu jí každý večer. a tablet to nezmění.
Nějaké aplikace má u mě na telefonu co jí učí lokopedii a tak. A malá se v mluvení moc zlepšila. A taky mi u něj nesedí pořád.
Ale jsou aplikece který můj starší telefon již nepodporuje a jsou dobré.
Je to věc každého. Do nedávna jsem se mu také bránila.
A pak jsem přišla do styku s Gogen Maxpad a zjistila, že tam jsou opravdu zajímavé aplikace na učení.
Ale nikde nemohu najít co má za aplikace ten Sencor. ![]()
Nekoukala jsem na ty tvé typy tabletů, pokud jsou nějaké vyloženě „dětské“ tak bych je nebrala, obvykle mívají nic moc výkon a bývají předražené. My máme pro dítě normální tablet, dostali jsme ho, je to nějaký obyč levný (koukala jsem, že stojí asi 1000), s Androidem. Dá se do něj stáhnout spoustu her. Koupila jsem na to takový tlustý silikonový kryt na ebay a je to dětský tablet jako vyšitý.
@boon tablet přece nemívá žádné aplikace (nebo jo, takové ty základní), stáhneš si do něj, co chceš…
@AnastazieB to ano ale třeba ten od Gogenu je má ke stažení zdarma. Tak jsem chtěla názor jak jsou na tom u Sencoru - nikde v recenzích jsem se nedočetla.
Zrovna mi jde o aplikace které nejsou zrovna levně ke stažení. ![]()
Ale obyčejné nemají rodičovskou kontrolu nebo?
Dcera je zvídavá a stačí chvíli od ní odejít a už bude brouzdat někde jinde než má.
Zatím o něm jen uvažuji a srovnávám atd.
Myslím, že aplikací je spousta, i na rodičovskou kontrolu… A podle mého názoru aplikace už předinstalované v tabletu nebudou moc kvalitní. Radši si je vyberu sama a ty kvalitní a potřebné i zaplatím. My ale jedeme v obyčejných hrách, číslech atd., nic speciálního (jako třeba logopedie) zatím nepotřebujeme.
No právě řeším taky nějaký výukový tablet pro pětiletého. našel jsem ty gogeny s maxipsem, ale je to strašná plečka. dnes jsem se díval na androidu co mám na PC u televize na ty výukové SW ale je to skoro vše v EN.
Dokáže mi někdo poradit výukové sw v CZ, čtení, počítání, klidně i vesmír atd. Klidně i placené ale aby to prostě za něco stálo.