tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
8.6.05 13:09

Ahoj Janko,
docela si neumím představit, k čemu bude paní kuchařce dobrá jedna mikrovlnka pro tolik lidí??? To bude ohřívat na části? Nebo si jich tam doveze hned několik? Ale zas třeba ruční mixér na pomazánky, bramborové kaše, to bych vcelku pochopila…

Jo, názory rodičů jsou někdy na povážení. Místo toho, aby dopřáli dětem alespoň trochu pohybu a dobrodružství o prázdninách, jsou schopni přesvědčit dítě pro příměstský tábor, kde každý den sedí v místnosti u počítačů a večer chodí spát domů. Brrr. A pozorujete, že i ty děcka jsou jinačí než dřív? Kdysi jsme zavolali: Děti nástup na hru, jdeme do lesa! A oni byli plní elánu a nadšení pro každou novou věc… A teď jenom slyším: Už zase hra? Už zase výlet? A nemohli bychom radši do bufetu???
Pomóc…
 Marmih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
8.6.05 13:57

Ahojky Marmih,

nad mikrovlnkou jsme se taky pozastavovali, ale prý nikoho jiného nesehnali, tak se jí snaží vyjít vstříc. Obávám se, že ale nemá představu do čeho jde, takže bude opravdu překvapená, že vaří v polní kuchyni, kde se topí dřevem a voda se nosí ze studny atd. Neznám ji, tak jí nechci křivdit, snad to zvládne :-)

Jo jo. My máme ta celoroční děcka, tak ti jsou celkem v pohodě, pokud zrovna neprochází nějakým svým pubertálním obdobím. Ale na tábor bereme i jejich kamarády, rodinu a pod. Tak s těmi je to někdy kříž. I když s námi jedou už po několikáté, tak vždycky řešíme něco, co už bylo vloni :-( Každý rok se najde někdo, kdo je překvapen, že po sobě musí umývat ešus, škrábat brambory, jít hrát hru do lesa, když mu se chce zrovna ležet …

Několikrát už jsme uvažovali, že se na to vybodnem, ale jaksik to neumíme, tak se snažíme válčit dál :-)

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
8.6.05 18:53

ahojky
taky řešíme že ty děti jsou čím dál tím jinačí…já ten náš tábor pamatuji jako dítě, mívali jsme služby na nádobí, na dřevo, na nošení vody ze studánky (to byla pěkná fuška muselo se přes močál)…vše se dělalo s větším nadšením…poslední dobou jsou ty děti unuděné když se nic nedělá a otrávené když se něco dělat má. To samé s jídlem nic jim není dost dobré. Loni jsme tam měli holčinu co si v neděli nehala od rodičů dovést pizzu.

S tím spaním to zkusíme už se na to těším :-) loni jsem přišla o táboráky tím dojížděním (Terce byly tři měsíce)

Výlet míváme jen jeden. Rozpočet snad vyjde, pozemek je skoro náš ten se neplatí tak akorát to jídlo a pak autobus a nějaké to vstupné.

Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
8.6.05 20:22

Ahoj holky,

Janko,
a vylíčili jste dopodrobna budoucí kuchařce, co ji tam čeká? Radši to s ní proberte znovu, aby si opravdu byla vědoma toho, do čeho jde. Aby Vám třeba po pár dnech neodjela… Ona není skalní, takže nelze předpokládat, že ji to svědomí nedovolí… Nám takhle jednou odjel mladý kuchař, protože se pohádal se svou holkou a bylo mu úplně jedno, že tam zůstalo cca 45 hladových krků… Bylo to hrozně nezodpovědné, ale zvládli jsme to, aniž by děti něco poznaly…
Jo, jo… Taky bez tábora nemůžu žít. Koluje mi v krvi… Nebyla jsem jen jediný rok, když jsem byla na rizikovém těhu. Kdyby bylo pohodové, nikdo by mne doma neudržel… :P
 Rázný

Maky,
my také vozíme vodu z pramene - Baldovskou minerální :lol: a taháme dříví z lesa, máme služby na dřevo, mytí nádobí, když není dřevo, není možno vařit…:lol: , děti dle svého přání mívají noční hlídky. Pro nás starší nepředstavitelná romantika, pro dnešní mládež galeje… :cry:
Už jsem z úst dětí slyšela: Proč musím mýt nádobí, když si tábor platím, to Ty jsi tu zadarmo! Smutná doba…
Se spaním Vám to určitě klapne, jen se připrav, že bude trochu obtížnější uspávání, pokud děti zrovna budou kraválovat v blízkosti stanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
9.6.05 16:57

Tak hlásím že k dnešku stav 15 dětí to není tak špatné :D jen mě štvou ti potenciální vedoucí kteří nějak letos nechtějí obětovat svojí dovolenou a nemají na nic čas ani teď. Včera jsme s manželem docela nadávali protože to letos leží jen na nás a ještě se angažuje paní která nám tam vaří jinak nikdo nemá čas. Ach jo bojim bojim jak to bude do budoucna. Já se snažím ale ono s dítkem je práce až nad hlavu takže toho taky moc nestíhám. Taky jsme si říkali že bychom mohli na rok třeba přerušit ale já si myslím že když to jednou vynecháme už se to nepodaří dát znova dohromady.

Ty dítka jsou docela oprsklý, prý proč mýt nádobí když si to platí? To je dobrý argument. A vedoucí jsou tam zadarmo, ale že je to stojí dovolenou to už se nepočítá. No jo no, jiná doba.

A jak řešíte komáry? My to máme u potoka a navečer to tam docela bzučí a štípe. Četla jsem levandulový olej že pomáhá a odpuzuje???

S uspáváním máme problém i doma takže na to jsem asi připravená, ale třeba na čerstvém vzdychu se bude usínat snáze a hlevně si myslím že ten den jí tam hodně unaví. A mě asi taky.Už vidím jak jí nebudu stačit jak bude všude běhat a jí jí budu odhánět od potoka a podobných záludností.

Já na tenhle tábor jezdím ještě od předškoláku do svých 15 jako dítko a pak jsem volně navázala jako praktikant a přešla na vedoucího a z personálních důvodů jsem byla nucena udělat si kurz první pomoci a jsem zdravotník.

Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.6.05 21:29

Zdravím Maky,
taky se občas užíráme tím, jaký přístup někteří vedoucí k přípravě tábora volí. A to jsou stejní vedoucí, co s námi jezdí celá léta, jen teď už nemají tolik ochoty trávit 100% své dovolené na táboře, kde sice musí dřít, ale plat nedostanou.. Jen ty pěkné zážitky jsou odměnou a bohužel je jich čím dál míň (chování dětí i některých rodičů, obrovská zodpovědnost ničím nevyvážená aj.) :cry: U nás je třeba tábor postavit, zvládnout turnus a zas zbourat, takže je třeba obrovské nasazení dospěláků… A jak stárneme, zdá se nám to být problémem. Jsme pohodlnější a chceme vyšetřit i nějakou dovolenou na odpočinek… :?

Komáry neřešíme. Jsme uprostřed lesů, voda v nedohlenu cca 2km od nás (pramen podstatně blíž). Lítají tam štípací mušky, ale dá se to přežít. My řešíme hady, srnce a kance. :lol:
Levandulový olej tu někdo na diskuzi vzpomínal, že zabírá. Jinak zabírá i před táborem, či na táboře užívat B-komplex (vitamín B), komárům takto ochucená krev nechutná. V kuchyni večer svítíme vonným olejem, který odpuzuje hmyz, dá se běžně koupit v drogerii.

Já mám kvalifikaci hlavního vedoucího, jsou na to zkoušky (akreditace ministerstva školství). :P Jezdím v různých funkcích, my se tak nějak střídáme, každý máme několik kvalifikací. Loni jsem byla hlavňas, ale letos jsem odmítla. Loni jsem totiž na táboře neměla skoro vůbec čas na malou (táta s námi nejezdí) a pak mě to hrozně mrzelo. Ona v té době měla něco málo přes 1,5roku a já chudinku zanedbávala (ne jídlo, koupání, spaní aj. důležitosti), ale nebyl čas si s ní pohrát či zmizet do lesa. :evil: Letos jsem měla dělat zdravotníka, ale bohužel byl zrušen kurz, tak to místo dostane zdravotní sestra a já asi budu pomáhat všude, kde bude třeba. Nic určitého na mne nezbylo. :?

Když máš pocit, že už to je neúnosné a že potřebuješ vy:,–(it, pak doporučuji tábor konat, ale pronajmout nějaké chatky se stravou.
My to tak jednou vyzkoušeli a nebylo to špatné. Celkem nic se tam nemuselo zařizovat, žádné vaření, mytí nádobí, tahání dřeva - jídlo bylo včas připraveno v jídelně, teplíčko a teplá voda byla a my vedoucí jsme si odpočinuli a těšili se na další rok bez všech těch vymožeností na našem milém tábořišti. Vlastně bylo třeba zařídit jen program + bezpečnost. Děcka to uvítaly a jely tam i úplně jiné osůbky (děti), které se pak postupně přesunuly s námi i do toho lesního tábora. A nebýt těch chatek, tak bychom je asi nezískali. Dávám tip: Městečko Trnávka - tam jsme si byli odpočinout. :lol: Je však pravda, že tam se musí platit za spaní + stravu, ale zas se to ušetřilo jinde (za benzín při nákupech potravin, za rozbor vody, za posekání louky, za odvoz odpadků), takže nás to nakonec vyšlo stejně.:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
10.6.05 08:57

Ahoj Marmih,

ta kuchařka je od oddílu před náma. Upozorňovali jsme je, že je to divné, ale bylo nám slušně řečeno, ať se nestaráme.

Já si tábor bez potoka nedovedu představit. Už jsme vystřídali několik tábořišť, ale vždy jsme měli potok. Jak řešíte hygienu? U nás na zuby dostavají pitnou vodu do hrnků, ale jinak se vše odehrává v potoku. I voda do sprchy se bere z potoka.

B-komplex mám osvědčený. Opravdu zabírá. Já ho bedu zhruba od června do října a od komárů jsem poštípaná minimálně :-) Jen doufam, že to přes mlíko dojde i k mrňousovi :-)

U nás taky má každý zrovna takovou funkci do čeho se mu chce, na co má papíry a co je potřeba. Já jsem se letos pasovala do role holky pro všechno. Nevím, kolik času budu muset věnovat Matýskovi, tak raději budu pomáhat tam, kde bude zrovna potřeba, když budu mít čas. Mám papíry na zdravotníka, do kuchyně i jako vedoucí (hlavní ne), takže se práce pro mě určitě vždycky najde :-)

Marmih, tabor v takovém komfortu si ani nedovedu představit :-) Já to zažila jako dítě na táboře ROH. Ale bylo to jiné, bylo tam strašně moc dětí a vzpomínky nemám moc dobré, protože jsem tam nezapadla. Ale to už je zas o něčem jiném :-(
Můžu být zvědavá za kolik děláte tábor? My připadá, že pronájem takových míst je strašně drahý …

Chtěli jsme s děckama vyrazit na kolech, ale díky tomu počasí nic nebude, tak musíme vymyslet na víkend něco jiného.

Měj te se pohodově, Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.6.05 11:42

Ahoj Janko,
my potok sice nemáme, ale na vše používáme pitnou vodu z pramene (i na praní, na koupání, mytí zubů, vaření aj.), na kterou máme vždy rozbor od OHS a má kvalitu kojenecké vody :lol: Pije ji i má malá od miminka (po převaření a po důkladném překontrolování rozboru vody). Je to lázeňský pramen z Baldy (tam byly dřív lázně na léčbu neplodnosti a ještě teď tam jezdí vodu stáčet do kanistrů spousta lidí i z dalekého okolí):D Jsem zvědavá kolik budu mít dětí, když vodu užívám už 12let?!:oops: Vodu vozíme z tohoto pramene v 50l barelech na vozíku do tábora a tam se přeleje do vojenských nerezových zásobníků. Děti se mohou sprchovat libovolně (dřevěná kabina sprchy s běžnou sprchovou růžicí u stropu), povinné koupání ordinujeme každý třetí den. Někdy (málo kdy) se nám zadaří přesvědčit nedalekou vojenskou posádku, aby nám přistavili obrovský kontejner s užitkovou vodou přímo do tábořiště. Je to ohromná pomoc při koupání, praní…V lese je lesní koupaliště cca 5min od nás. Patří ale jinému táboru a ne vždy se dá domluvit na to tom, že bychom se přišli vykoupat :cry: No, ale moc nás to nemrzí, když je moc teplo, vyrazíme na koupaliště :lol: Kontrola z hygieny se občas ukáže a jsou s námi spokojeni!

B- komplex by snad mimískovi ublížit neměl, vždyť je to jen vitamín. A v těhotenství se přece také berou vitamíny syntetického původu… Tak neměj strach a třeba se i prckovi budou komáři vyhýbat.

Také jsem nikdy neměla ráda tábor v takovém komfortu, ale před těmi dvěmi lety mi fakt bodnul. No, ale přiznávám, že v červenci jsem byla na našem tábořišti v lese a až v srpnu téhož roku v těch chatkách. Takže jsem vlastně o nic nepřišla, jen to byl „přídavek“ navíc. A mimís byl nonstop na čerstvém vzduchu…

Loni byl tábor snad za 2 600Kč - 13 dní. A letos nevím, ale pohledala jsem na netu - jsme i s fotečkou v nabídce " Opravdu dobrý tábor" na www.borovice.cz a našla jsem:

Název tábora: Ztracený svět
Termín od: 04.07.2005
Termín do: 17.07.2005
Místo odjezdu: Český Těšín (kraj Moravskoslezský)
Místo konání: Jedlová u Poličky (kraj Pardubický)
věk dětí od-do: 8 - 15
Popis programu: Účastníci tábora se vydají po stopách pravěkých zvířat, mimo jiné prověří svoje schopnosti v ekosoutěžích a v rámci výletu se podívají do Dvora Králové. Možnost dopravy dítěte přímo do místa konání.
Cena: 2900 Kč

Jak je to s délkou pobytu a s cenou u Vás? Jo a taky se do ceny promítne cesta za velkou vzálenost z Těšína do Svitav…

A jaký máte holky názor na návštěvy rodičů na táborech?

Zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
10.6.05 12:26

Ahoj holčinky

B-komplex většinou taky beru ale nějak jsem nevěděla jestli se to může i při kojení. Zeptám se asi mudr a když tak začnu brát.

Pitnou vodu dovážíme z obce kde jí točíme z hydrantu do kanistrů, z té se vaří, a dává se dětem na zuby. Na mytí a sprchování máme nataženou vodu ze studánky která byla kdysy pitná, teď je v ní víc dusičnanů než je dovoleno tak je jen užitková. Máme koryto s kohouty na mytí a sprchu připojenou na kotel ve kterém vodu ohříváme a koupeme děti podle počasí se někdy sprchují i denně (když je pěkně).

Cena : 2300 za 13 dní je v tom jeden výlet autobusem.

Návštevy : do loňska to bylo tak že jsme neomezovali jen jsme upozorňovali že máme program a pokud rodiče přijedou nemusíme být v táboře. Letos jsme návštěvy omezili jen na neděli a asi od 14 do 16 hodin. Někteří rodičové jsou zkrátka divní co si budeme povídat.

Mám školení na zdravotníka (ČČK) a akreditaci ministerstva školství na hlavního vedoucího a lektora. Většinou funguji už několik let jako zdravotník a ve volném čase pomáhám kde je potřeba a tak to bude určitě i letos. Hlavní vedoucí je manžel :D

Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.6.05 20:16

Ahoj Maky,
jaký máte trik na to, aby ta ohřívaná voda z kotle (pokud je to butar a topíte tuhým palivem) do sprchy tekla přiměřené teploty? Nebo máte kotel jinak vytápěn a lze v něm udržovat stálou teplotu? My vodu nahříváme v butaru (topíme v něm dřevem) a pak vodu naředíme na požadovanou teplotu, přelijem do barelů a odtaháme na střechu sprchy. Tam se vleje do velkého sudu, ve sprše je růžice a tou se normálně voda pouští jako doma z kohoutku. Zní to šíleně, ale je to jednoduchý, jenom se u toho člověk udře.
Cenu máte skvělou. Asi budu muset kolegyni sdělit, že by měla víc šetřit. :wink:
Návštěvy: Mají povolen vstup kdykoliv (určil provozovatel tábora, aby rodiče věděli, že nemáme co skrývat), ale mě to tak trošku zlobí. Ono když tam každý druhý den přijede nějaká větší famílie za děťátkem, tak to těm ostatním dětem trošku rozhodí rytmus i morálku. Nehledě na to, že některým za 13dní nedojde ani řádek od rodičů a oni to pak obrečí… Jó, i takoví jsou rodiče.
Já bych byla spíš proto, aby si rodič kdykoliv zavolal a mohl mluvit se svým dítkem. Anebo jeden hromadně návštěvní den, jak jste si určili vy. Ale když zas přijede hodně návštěv najednou a třeba jen dvěma dětem nikdo, pak je to bude o to víc mrzet, co myslíš?
To máš super, že s Tebou jezdí na tábor manžel. Ten můj tam jezdit nechce, dokonce ani nepřijede za celou dobu (bývám tam 3týdny) na návštěvu za malou. On nemá rád ty polní podmínky a táboru říká „pracovní převýchovný“, to proto, že tam děcka musí mýt nádobí aj. On je z těch, kterého by tam ani jako dítě nikdo nedostal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
11.6.05 10:31

Ahoj Marmih
Ten kotel je na dřevo, vede do něj hadice ze studánky, průběžně do něj dotéká voda a ohřívá se. Do sprchy pak vede hadice se dvěma kohouty (teplá s studená) a smíchá se to pouští se to normálně jako doma ve sprchovém koutu a bez problémů se v tom celý tábor osprchuje včetně umytí hlav. Jediná práce je že se dříví musí naštípak pakpku víc na jemno aby se vešlo do kotle pak už stačí udržovat oheň a sprchovat :)

Ta cena nám v pohodě vychází loni byl i menší zisk. Máme ale jen obyčejné bezpod:,–(ové stany takže to co zbyde ukládáme a snad příští rok bude na pod:,–(y.

Návštěvy - my jsme si taky vždycky říkali že nemáme co skrývat tak ať si jezdí kdykoliv, ale docela to narušuje program. Některé děti vědí že jim třeba v úterý večer přijedou rodiče a jsme někde v terénu a oni furt chodí a říkají už musíme zpátky mě přijede maminka…a nebo rodiče přijeli do prázdného tábora a třeba hodinu tam stepovali a čekali na děti. co tam s těma rodičema máš pak dělat? A jak píšeš někomu přijede maminka desetkrát za tábor a druhému ani nenapíšou a těm je to pak líto. Ale takových nevšímavých rodičů naštěstí moc nemíváme a myslíme si že když nebudou moci za dětmi v týdnu tak že v neděli každému dítku někdo přijede a budou tam mít všichni návštěvu ve stejnou dobu a nebudou si závidět a nebude jim to líto - snad si to myslíme dobře.Pak písnu jak se nám to osvědčilo.

Já jsem taky ráda že s náma manžel jezdí. No my tak jezdíme ještě jsme ani nebyli manželé :P . zkrátka nás to baví ale jak už jsem psala poslední dobou nás dost mrzí že ti ostatní vedoucí nezdílí naše nadšení pro věc a nejsou ochotni obětovat svojí dovolenou, čas který raději stráví se svojí polovičkou která tam být nechce… :(

3 týdny? To jste tam docela dlouho ale tábor je 13 denní???

Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
11.6.05 15:01

Ahoj holky,

tak my máme taky cenu 2.300, ale jezdíme na 15 dní. S penězi vyjdeme dobře. Máme tzv. rezervu. Kdysi jsme to měli napočítané ťip ťop a pak se jednou zkazilo maso na tři jídla a muselo se koupit nové a použily jsme na to peníze, které máme na provoz klubovny přes rok. Tak od té doby si necháveme rezervu, ale nakonec stejně všechno utratíme. Kromě toho, že vítězové celotáborovky dostanou nějakou drobnost, tak pořádáme na závěr „Táborový jarmark“ - vymaslíme spoustu netradičních i tradičních :-) soutěží, děcka za ně získavají „táborové peníze“ a ty utratí na „táborovém tržišti“. Většinou vykoupíme hračkářství, papírnictví a pod. Má to velký úspěch no a na tržišti je tolik věcí, kolik se nám podařilo „ušetřit“ peněz. (snad jsem to napsala pochopitelně :-) )

Sprchu máme vojenskou. Hodí se do potoka hadice se sítem na konci ať nenabereme bordel. Topí se v kamínkách, přes které se prožene ta voda z potoka a pak to jde do dvou růžic ve sprše. Nevýhodou je to pumpování, ale už jsme si zvykli. Teplota se určuje podle toho, jak moc rychle či pomalu se pumpuje a jak moc se topí, ale kluci už našli tu správnou míru, takže je to bez problémů. Koupili jsme jí ve vojenské prodejně v Hranicích na Moravě a jen to upravili na dvě růžice (normálně je tam jen jedna). Dříve jsme taky ohřívali vodu v kotli, kyblíkovali do sudů nad sprchou, ale teď je to míň pracné. Jen tam musí jeden sedět a přikládat a pumpovat, ale to už jsme si zvykli se střídat a jde to jak po másle. Jo ještě ta sprcha je složitelná to dřevěné bedny, takže se dá pěkně uchovat přes rok, když jí nepotřebujem :-)

Návštěvy jsme taky řešili různě. I když jsme měli jeden návštěvní den, tak stejně nedorazila návštěva všem a někteří to opravdu těžce nesli. Já sama si pamatuju, že naši za mnou na táboře nikdy nebyli (mám 4 sourozence a většinou jsme trávily prázdniny každý jinak) a i když jsem s tím byla smířená, tak mně to zamrzelo, když jsem viděla ostatní děti s rodiči. Tak máme 1 a poslední den s rodiči. Příjezd je většinou takový zmatený, každý rok opakujem co, kde, jak, kam se smí, nesmí, musí atd. Tak to absolvujou s náma. Chodí na nástupy, jí, pomáhají vybalovat, maminky se strašně angažujou v kuchyni (kuchařka je stáášně nadšená), tatínkové se předhánějí v řezání a sekání dřeva, zatímco se děti zabydlujou ve stanech. Už začínáme žít táborově, jen je to ještě volnější. Vyslechnou si i motivaci k celotáborovce, po večeři absolvují večerní nástupa a pak odjíždějí. A podobně poslední den. Jen celotáborovku ukončujeme u táboráku den před odjezdem, takže rodiče spíše pomáhají balit a uklízet. Kupodivu snad až na jednu maminku, se nikdo nesnaží pomáhat vybalovat a balit svým dětem. Spíše opravdu pomůžou s oddílovýma věcma a nejmladším dětem, než těm svojim :-)
No a pak je návštěva-nenávštěva během týdne. Většinou aktivní tatínci se domluví a jedou nás pozorovat. Tábor je v údolí, takže z vrchu jsme dost dobře vidět. Omrknou co a jak, pokud děcka nejsou v táboře, tak zajdou na pokec a kafíčko za kuchařkou. Pokud jsme v táboře tak nás pozorujou z dálky. Tohle vzniklo kdysi. Přišli za náma tatínci, že nám udělají noční bojovku - přepad tábora. Tak jsme domluvili co a jak, vedoucí o tom věděli, děcka ne a fakt se to povedlo. Tatínci nám zestárli a už je nebaví plížit se v noci v trávě, ale nenápadně nás kontrolujou. Vzali naše vysvětlení, proč si nepřejeme návštěvy během tábora, ale přeci musí zkontrolovat, co s děckama provádíme :-) To zas bereme my :-)

Já mám taky štěstí, že jezdíme i s manželem. Máme oba dva i štěstí na zaměstnavatele (no letos už to řešit nemusím :-) ). Vlastně až na jednoho vedoucího to tak mají všichni. Každý rok žádáme o „Krátkodobé uvolnění pracovníka v obecním zájmu“ a vždycky jsme ho zatím dostali (tedy až na toho jednoho :-( ) Tedy nečerpáme naší dovolenou a zároveň nám běží plat (takže nejsme ztrátní jako třeba u náhradního volna) a zaměstnavatelé nechtějí proplatit mzdu po provozovateli tábora (takže nemusíme zvyšovat cenu tábora). Maky, nezkoušeli jste o to žádat? Jinak se tomu říka refundačka (ale to je zavádějící, protože to právě znamená, že provozovatel tábora nahradí zaměstnavateli mzdu uvolněného pracovníka).

Uf. Nějak jsem se rozepsala :-) a čas letí.

Přeji pohodový den, Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
11.6.05 16:34

Janko to uvolnění pracovníka mě zajímá, dá se o tom někde víc dočíst?
 Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
11.6.05 16:59

Ahojky,
zkopíruju ti tu žádost od mého mužíčka. Všem to píšeme stejně, jen měníme tu funkci :lol: Samozřejmě to dáváme na hlavičkový papír oddílu, ať to má nějakou úroveň :-) a podepisuje to hlavní vedoucí tábora. Po mně zaměstnavatel ještě chtěl vlastní žádost - to jsem napsala na tři řádky že jezdím pravidelně a tak…

Tak tady to je:

Adresa zaměstnavatele: xxx

Věc: Žádost o krátkodobé uvolnění pracovníka z důvodu obecního zájmu

Vážení.

Náš turistický oddíl dětí a mládeže pořádá letní stanový tábor v Olšovci v době od 23. července 2005 do 6. srpna 2005. Jedním z pracovníků, kteří mají zajišťovat realizaci tábora je Váš zaměstnanec xxx rodné číslo xxx.
xxx pracuje celoročně bezplatně s dětmi jako vedoucí oddílu. Žádáme Vás o uvolnění xxx pro výkon funkce hlavního vedoucího, nákupčího a vedoucího na táboře v době od 23. července do 6. srpna 2005, tj. 10 pracovních dnů, ve smyslu § 124, odst. 1 a 4 Zákoníku práce č.65/1965, ve znění zákona č.3/1991 Sb. a vyhlášky FMPSV č.18/1991 Sb. O jiných úkonech v obecním zájmu.
Dále Vás žádáme o upuštění od úhrad mzdy ve smyslu Nařízení vlády č.108/1994 Sb., kterým se provádí Zákoník práce, §17, odst.1. Náš turistický oddíl je nezisková organizace a nemá vlastní zdroj příjmů. Refundace mzdy pro Vašeho výše jmenovaného zaměstnance by zapříčinila zvýšení poplatků pro děti, které se zúčastní našeho tábora.

Vaši odpověď nám zašlete na výše uvedenou adresu.

Předem děkujeme.

Podrobnosti najdeš v těch zmíněných zákonech, ale přiznávám, že jsem je nikdy nečetla. Jezdí s námi kamarádka právnička a ty má za úkol nám nahlásit, kdyby se ty zákony změnily, ale zatím nic a vždycky nám to prošlo. Poptej se i na personálním. Třeba já jsem musela žádat do konce dubna, jinak už bych měla smůlu.

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
11.6.05 17:01

Ještě mě napadlo, my tam píšem, že pracujeme celoročně. Vy by jste třeba mohli, že každoročně se podílíte na realizaci. Prostě si to upravit k obrazu svému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí