Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
super díky zkusím kouknout na ty zákony.
Ještě prosímtě pracuješ kde? Manžel pracuje v malé soukromé firmě tam nevím jestli to projde, ale třeba by to mohlo projít u tety. No možná je už pozdě tábor je za pár týdnů ale zkusíme to.
Maky
manžílek taky dělá u soukromníka, ale celkem velkýho
já jsem dělala na obecním úřadě informatika
Ahoj holky,
koukám, jak jste pilné ve psaní. ![]()
Maky, hned v úvodu jeden odkaz:
http://business.center.cz/…priloha1.asp
Zde najdeš svůj nárok na krátkodobé uvolnění z práce při pobytu na táboře. Na tomto podkladě Ti musí dát volno na tábor, ale problém je v tom, že Ti ho nemusí proplatit. Proplacení je pouze na vůli zaměstnavatele a mě se stalo, že mi tábor za 12let proplatili jen 3×. Zaměstnavatel si pak tuto dávku může odečíst z daní… Takže to zkus a dej vědět, co na to zaměstnavatel… I když, zrovna v tom odkazu píšou, že je to volno s nárokem na mzdu. Ale mě bylo řečeno, že nárok na mzdu máš právě od té organizace, se kterou jedeš. Že zaměstnavatel toto břemeno může převzít na sebe, bohužel však nemusí… Kdo se v tom má vyznat? Já to našla nedávno…
Maky, na táboře jsem cca tři týdny. Jezdíme 5dní před táborem na stvěčku (5lidí), sekáme louku,hrabeme seno, stavíme stany, sprchu, a spoustu dalšího, prostě klasika. Pak 13dní tábor, po něm tři dny bouračka. Dohromady úžasných 21dní ![]()
Pokud se podaří, aby dostali vaši vedoucí placené volno na tábor, tak to možná oživí jejich zájem…Protože dovča by zbyla celá… Tak bojujte!!!
Ra,
vaše cena je úžasná! Pochopila jsem dobře, že ušetříte za cestu tam a zpět autobusem, protože rodiče dovezou dítka osobně? Nás ta cesta autobusem vychází na 6500Kč ‚:(‘ Máme to daleko. A proto ani ty návštěvy nejezdí všem, protože bereme hodně dětí ze sociálně slabých rodin (tábor jim platí sociálka- rodiče nic) a tak Ti někteří rodiče nemají financ na cestování…
To, jak vás pozorují tatínci a že se třebas někdy rodiče angažují, to se mi zdá super. U nás se občas také někdo takhle objeví, ale je to spíš jedinec než skupina. A také z toho většinou vytěžíme nějakou hru nebo bojovku. Ttřeba řeknem dětem, že v táboře byl zloděj a popíšem jim ho, oni toho tatínka neznají, tak hledají „cizího chlapa“ se všemi emocemi okolo ![]()
No, bývá to sranda.
Ta žádost o poskytnutí volna je moc hezky připravena. Hned si ji uložím. Díkes.
Jo, a ještě mě fascinuje ta vaše sprcha. Ta musí být super. Škoda, že nemáme potok…
Holky, mějte se tu pěkně, já ráno odjíždím na dovču na týden do Tater, ale hned jak se vrátím, tak sem nakouknu. Už se moc těším.
Ahoj holky!
Nic se tady neděje? Jste zavaleny přípravou na tábor?
My na stavěčku odjíždíme za dva dny. Část lidí jede už zítra a já tam dojedu o den později, až bude pro mne a mou holčinu stát stan. ![]()
Moc se těšíme, počasí vypadá dobře…
Tak se zatím mějte! Ať vám to vše klapne a mrňouskům se líbí!!!!
Ahojky, jdu se chlubit ![]()
O víkendu jsme ztrávili dvě noci ve stanu
Říkala jsem si, že to bude takový test před táborem. A úplně v pohodě. Na vaši radu jsem spojila dva spacáky dohromady a malý byl ještě ve spacím pytli - nevím jak se to jmenuje jinak, ale je to pytel s rukávama a kapuckou, zapíná se na suchý zip a je z fleecu a bylo to úplně v pohodičce. Naopak jsme si říkali, jak to bude vypadat doma v postýlce, když spal vedle mě, ale taky v pohodě ![]()
Jen doma stává v 8 a tam díky sluníčku bantoval už v 6. Chyběly žaluzie ![]()
Jinak na tábor cestujeme vlakem a linkovým autobusem a batohy se vezou pikapem. Jizdné tam i zpět nás vyjde na 2.000 (jestli si dobře pamatuju z loňska). Jednou jsme jeli objednaným autobusem, ale bylo to dost drahé, tak jsme to zavrhli. Děcka jsou na vlak zvyklá, jak jezdíme přes rok
a my si můžeme dovolit lepší cenu. Jezdí nám hodně sourozenců a v rodinách taky není peněz na zbyt, tak se snažíme cenu tábora zbytečně nenavyšovat komfortem. A nemáme to zas tak daleko. Cestujeme necelou hodinku a půl. Děcka si berou sebou plavky a ručník a po cestě se stavujeme oráchnout do lomu, tak je to takové zpestření
(samozřejmě, když je na to počasí )
Holky celkem vám závidím, že už jedete
Nás to čeká AŽ za 3 týdny
Už aby to bylo ![]()
Dneska odpoledne máme ukončení ročního bodování a děcka vymyslela, že budeme dělat palančikovou párty, tak se zase přecpem ![]()
Mějte se krásně a ozvěte se po táboře.
Janka
Ahoj Janko,
jé vy to máte vše tak krásně naplánováno.
Palačinková párty - úžasné
Koupání při cestě na tábor - super ![]()
My bychom na tábor vlakem jet nemohli. Máme to moc daleko a jízdné by vyšlo velmi draho, navíc bychom museli ve vlaku 2× přestupovat a pak stejně ještě cestovat autobusem. A spojení vlakem na sebe moc nenavazuje.
Navíc bychom takhle strávili cestováním cca 5hod a přímým zájezdovým autobusem to zvládnem za 3hoďky. Zpáteční cestou domů se obvykle stavíme do restaurace na oběd a ještě navštívíme nějaký hrad, zámek či jinou zajímavost po trase…
Tak to je fajn, že je mrňousek se stanováním spokojen… Holt má vlohy po rodičích. S tím brzkým vstáváním to asi bude stejné po celý tábor, ale až mimíska čerstvý vzdoušek unaví, tak alespoň usínání odpoledne i večer funguje vcelku dobře i při táborovém „rámusu“ starších dětí.
Jéjda, já jsem tak ráda, že jedu už zítra. Vy za tři týdny - to je ještě dlouhá doba na čekání…
Tak se mějte a hlavně buďte fit! Včera jsem byla s malou u Mudr. pro razítko na přihlášku na tábor - to Mudr. koukala a zjevně ji to potěšilo, když jsem ji řekla, že malá bude slavit teprv tři roky na podzim a na stanový tábor jede už počtvrté. A Mudr. dala holčině i pexeso, ať se může na táboře zabavit a vyhrávat nad dětmi… ![]()
Tak zatím papá.
Ahojky
nám už se to taky blíží. V sobotu nastupujeme.
O víkendu jsme hrabali trávu, připravovali vodu, kuchyň a máme tam mobilní buňky tak jsme si s Teri připravili bejvák
Ještě asi dojdu někam koupit fleesový overálek aby jí v noci nikde nic netlačilo. Na doma má jen bavlněné a v těch by jí mohla být zima.
Dětí máme jen 14 to není moc
bude to takový rodinný tábor
A s tím volnem to dopadlo tak že nám ho neuznali, chybí nám ta celoroční práce s dětmi asi. Takže si manžel bere dovču.
Jdeme dneska na očkování spalniček a reakce prý bývá asi 10.den po a to budeme někde v lesích tak mám trochu obavu aby malá nedostala teploty tam ale třeba to bude bez reakce.
janko 3 týdny utečou jako voda.My už budeme doma a vy si to budete teprve plnými doušky užívat
Marmih - vy máte i razítko od mudr
to je super. Užijte si to a pak písni jaké to bylo.
Maky a Terinka
Ahoj holky!
Tak dnes tu je ten velký den. Dobaluji poslední věci a za asi za hoďku odjezd!!! Hurá!!!
Ještě jsem si vzpomněla, já beru dětskou vaničku pro malou na koupání a nočník (jedu autem, tak si to můžu dovolit). Pro mimčo jsem brala takový středně velký lavor, ten jsem dala do kuchyně, do něj teplou vodu a koupalo se. Když bylo krásně, tak se koupala venku…
Tak se mějte krásně, přeji nezapomenutelné zážitky a po táboře ahojda!!!
Maky,
razítko od Mudr. to je pro klid duše, ať máme v pořádku papíry…
Reakce po spalničkách bývá častá, na teplotu spolehlivě zabírá Panadol a Mudr. Tě poučí i o případné vyrážce. Ale kousek od Vás bude určitě nějaké zdravotní středisko pro Tvůj případný klid, ne? Malá měla i tu vyrážku po očkování, ale jelikož jsme byli poučeni, tak jsme to přečkali doma. (Ukázalo se jí to cca po 6dnech od očkování).
O vaničce jsem přemýšlela taky tak pokud se tam vejde tak bereme,jinak jen škopík. Nočník zatím nepoužíváme takže ten u nás odpadá. A ještě jsem si vymyslela ohrádku, ve dne jí dám někam pod strom a Terka si tam třeba bude chvilku hrát a nebo na nás bude koukat a nebude muset být přikšírovaná v kočárku.
Maky
ahojky tak už máme po táboře.První týden propršel a byla i dost zima. Terka jeden den chodila i v kombinéze (bylo 7 stupňů), druhý týden už bylo fajn.Teri to zvládala výborně. Večerku dodržovala pravidelně, chodila spát po 22 hodině, budíčka prospala a vstávala až tak na svačinu kolem 9-10
.Ohrádka se nám osvědčila občas si v ní hrála.
Teď doma furt chodí a hledá děti.
Maky a Terinka
Ahoj holky! Taky už jsme se vrátili z tábora - 16.7. Bylo super, ale podobně jako u vás Maky: týden pršelo a týden bylo pěkně. Tři dny bylo i dost chladno. Jak to malá vydržela - být vzhůru až do večerky? To je teda šikula!!! Já dávala Nikču spát kolem 20.30hod, dýl to nezvládala. Na všechny soutěže chodila s dětmi a s nadšením se účastnila kdejakých lumpáren, to ji asi spolehlivě unavovalo. Nechceš poslat nějaké fotky? Jsem zvědavá na tu Tvou mrňavou tábornici. ![]()
marmih to je fajn že jste si to užily
. Terka chodí pozdě spát i doma. Doufala jsem že se jí tam kapku upraví režim ale ona spát nepotřebuje. Přes den spala v kočárku tak 1,5 - 2hodky, když lilo tak jí manžel uvozil autem a spala v autě v suchu a trochu teple.Fotky jsou tady na emimču ve fotogalerce stačí když budeš klikat na šipku doleva http://emimino.cz/modules.php?…
A reakce na očkování proběhla bez teplot jen se asi 9 den po osypala a měla asi 3 dny vyrážku.
Budou někde dostupné i vaše fotky?
Maky
Ahoj Maky!
Máte móc pěkný fotečky z tábora! Pokud chceš, mohu Ti také nějaké poslat na meil. Do galerky nepřispívám…
Nakonec jsme na táboře měli také jen 14 dětí a bylo to super! Jak se to líbilo Tobě s takovým počtem děťulat? Jen na fotkách to vypadá srandovně. Celý tábor vypadá, jako by se vyfotil jen jeden oddíl. ![]()
Jak jste soutěžili? My z dětí udělali jen 1 oddíl a při soutěžích se rozdělili do tří družinek. Všichni nakonec vyhráli v celotáborovce první místo (vždyť byli přece jen 1 oddíl) a tak byla všechna dítka spokojená…
Už se těším na další rok! Už odpočítávám dny… ![]()
Sice jedu ještě letos v srpnu na další tábor, ale to je chatkový - budem mít pronajaté tábořiště a to není to pravé ořechové…
ahojky
fotečky pošly na marketa.hudska@seznam.cz moc ráda se podívám
My měli dva oddíly po 7 dětech pro ten efekt aby se snažili
celotáborovku jsme ocenili všem byla spíš motivační než soutěžící. Odměňovali jsme jednotlivce i skupiny každý den při večerním nástupu diplomem a sladkostí. Bylo to takové rodinné
ale bylo to fajn
akorát jsme spočítali doma korunky a vyjde to letos jen tak tak.
Těším se na fotečky a pokud budeš chtít ještě nějaké pošlu.
Jakou jste hráli celotáborovku?
Maky
Ahoj holky,
někde se stala chybka. Nepřišlo mi upozornění na meila, že jste přispívaly. Myslela jsem, že táborujete a nemáte čas a až teď když jsem se dostala k psaní jsem zjistila, že je tu dost starších příspěvků, které jsem vůbec nečetla, až tedy teď.
Tak my to už máme taky za sebou. A bez problémů, až jsem koukala (jen teď mám stále u pračky hromadu věcí na praní a nějak neubývá, i když pračka jede skoro non-stop).
Nám počasí naopak vyšlo úplně suprově až na poslední dva dny - to byla fakt zima, až jsem uvažovala, jestli neodjedu dřív domů, ale pak jsem to zavrhla a byla jsem ráda. Během tábora párkrát sprchlo, ale buď to byly přeháňky, nebo v noci, což se dalo přežít. S malým jsme vstávali v šest, takže si kuchařky pochvalovaly roztopená kamna a celé vedení kafe hned po ránu ![]()
Ještě jsem na poslední chvíli po známých zháněla cestovní postýlku - trochu pozdě mě napadlo, že se malý bude chtít i válet (nejen nosit), až mi kamarádka poradila nafouknout dětský bazének - malý se opravdu jenom převaloval, takže to stačilo, aby se neválel všude možně. Měl tam svou deku a hračky a vyhrál si tam jak doma v obýváku
No a překvapením bylo, že poslední den při balení se postavil na čtyři a vylezl (no spíše se převalil) ven ![]()
Měla jsem strach, jak to bude vypadat doma, když byl zvyklý, že kolem něj pořád je plno lidí, ale zatím ho právě zaměstnává lezení - couvání mu jde líp, ale už i dopředu mu to jde
, takže je to úplně v pohodě. Spíše v noci trochu bojujem, zvykl si spát u mě a teď se v noci občas vzbudí a začně prozkoumávat postýlku a po chvilce zpustí brek - možná to souvisí i s tím lezením, že se ve spánku přetočí a vzbudí se i když chce spát.
Měli jsme celotáborovku rytíři kulatého stolu - hledání svatého grálu. Netradičně jsme na ranním a večerním nástupu seděli v kruhu. Tedy já moc ne, jelikož při ranním jsem dávala malého spát do kočárku pod strom a při večerním usínal ve stanu a bohužel neuměl usnout sám. Doma nám to šlo a i po táboře jde bez problémů, ale na táboře kontroloval, jestli tam jsem, takže to bylo na delší dobu. Tak jsem alespoň špicovala uši ve stanu ![]()
Přímotop jsme nastavili na 14 stupňů a sepl asi tak co čtyřikrát za tábor kolem druhé hodiny ranní + poslední noc jel skoro celou (bylo pouze 5stupňů). Byl od firmy Schutz a kamarád si jej přivezl z německa. Prý ho u nás nikde neviděl. Byla jsem ráda, že jej mám.
Dneska končím, večeře je na stole, tak jak se dostanu k PC, zas něco připíšu ![]()
Janka
PS- fotky budeme mít až příští týden, tak pak pošlu nebo je dám na web, ještě uvidím