Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj Janko
Koukám že tábor se vydařil a vy jste to zvládli oba na výbornou
to je moc dobře. Už se moc těším na fotečky. Pak napiš kde je najdeme.
S tím prádlem si nic nedělej já prala ještě začátkem srpna věci z tábora
však ono neuteče.
Bazének je prima nápad, u nás by ale nestačil. My měli sebou ohrádku a taky se osvědčila právě kvůli tomu hraní si. Přece jen si od nás někdy Teri chtěla odpočinout a pohrát si sama s hračkama. Takže doporučuji příští rok přibalit ![]()
To počasí jste chytli taky dobře ![]()
A k tomu probouzení se v noci. Myslím že je to právě tím lezením. U nás dokud se jen leželo tak se v postýlce usínalo a spalo někdy i do rána. Jakmile se začalo lést a pak stát tak večerní usínání probíhalo tak že malá v postýlce dováděla, později stála a halekala na nás. V noci se kolikrát různě přetočila a asi jí to bylo nepohodlné a nevěděla jak z toho ven…rostou nám dětičky a s nimi starosti ![]()
Pozdravuj lezce.
Maky a Terinka
Ahojky,
marmih, já chci taky vidět fotečky z tábora
když tak pošli na rysavaa@seznam.cz Děkuju předem ![]()
Maky, Terka už je velká slečna. Koukala jsem ![]()
Holky, už asi nepoužíváte, ale nosily jste v sedačkách? My zatím nosíme v šátku, ale zvědavec nemá patřičný rozhled a taky už se začíná sám posazovat, a tak jsme si říkali, že na podzimní tůry by jsme už mohli vyrazit se sedačkou. Jen nevíme jestli investovat (5tis. je dost - tedy zatím jsme obhlíželi v Hudy), nebo se spokojit s obyčejnou. Možná by jsme mohli i tu lepší z druhé ruky. No zatím to má čas, ale tak jsme myslela, jestli nemáte zkušenosti.
Zatím hojky, J.
Ahoj holky!
Hlásím návrat z letošního v pořadí již druhého tábora. Druhý tábor byl v chatičkách u brněnské přehrady, vozili jsme se parníkem (funguje tam jako místní doprava) a sluníčko nám svítilo po celou dobu…:P
Bylo tam moc krásně, ale „neseděly“ mi ty zlenivělé, unuděné a pohodlné děti, které nám na „staňák“ nejezdí… ![]()
JANKO,
tak jste to topení přímotopem ve zdraví přežili, to mám radost! A jak si počínala vaše kuchařka? Využívala tu mikrovlnou troubu?
Je fajn, že vám počasí vyšlo. Nám na staňáku týden lilo a týden jsme se smažili na slunku… Ale bahno se v některých místech udrželo až do konce tábora, nic příjemného… ![]()
Zveřejníš někde fotky, ať můžem nakouknout?
Ta vaše CTH má pěkný název. Zní to dost tajemně…
MAKY,
ani nevím, zda jsem Ti odpověděla na poslední meilík, tak to budu muset zkontrolovat. Z chatkového tábora jsme se vrátili před třemi dny a od té doby pořád peru, uklízím, znáte to, co?
HOLKY, jak jste na tom s klíšťaty? Naše Nikča letos fungovala na táboře skvěle! Zúčastnila se všech soutěží, nástupů, na jídlo chodila a celkově se chovala jako skvělý táborník… To bude tím, že už zažila 5 táborů (a ještě ji nebyly tři roky!). No, jsem na ni pyšná, nevynucovala si pozornost a pěkně chápala, že na táboře jsem pro všechny děti… Uvidíte holky, že to brzké táboření batolat i Vám přinese potěšení a pýchu nad zkušeným malým táborníkem… ![]()
No ale k otázce… Niki na staňáku měla jedno klíště, na chatkovém hned další dvě…
Některá dítka měla také klíšťáka, ale maximálně jednoho. Zato ta naše holka je snad posbírala všechny… ![]()
Bohužel, už jsem ji neuhlídala, aby si nelehala a nesedala na holou zem… A také chodila na soutěže do lesa… No stalo se. Tak teď budem muset na odběr krve a už se toho děsím, bude to pro nás premiéra… Vůbec se mi tam nechce… A vy dobrý? Snad se na ty vaše mimísky podobná potvora nepřisála…
Tak zatím, zase se ozvěte…
Janko, jsi mě předběhla se svým příspěvkem…
Tak odepisuji: fotky Ti pošlu zítra na meil.
Krosnu na dítko jsme měli půjčenou od kamarádky a osvědčila se nám. Byla to ta levnější krosna cca 800Kč (prodávají ve velkoobchodech) - šusťáková, s kapsou na drobnosti a se stojánkem (ten byl fajn, lépe se dítko do krosny vkládá, když krosnu můžeš postavit na zem). Nám ta krosna vyhovovala, půjčovali jsme ji zatím každý rok a využívali na denodenní horské túry v Tatrách. Jenže ta dovča byla vždy jen týden za rok. Takže zvaž, jak často ji budete používat a pokud jen na občasný výšlap a dovču, pak spolehlivě poslouží i ta levnější. Nikolka v ní v pohodě spí, hlavu opře o mé rameno…
Ahoj holky,
tak konečně jsem se dostala k fotkám. Na táboře nám je jeden vedoucí stahoval do notebooku a na cd nám je dodal teprve včera.
Dala jsem tam i fotky z táborového dění, chtěla jsem vám ukázat i naší sprchu, ale ta vyfocena bohužel není.
Snažila jsem se je nějak seřadit, ale nepodařilo se, takže je to napřeskáčku. Stačí klikat myškou na fotku a ukáže se další.
Venku je krásně, jdeme ven, Janka