Tábor pro děti s AS a ADHD – zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.7.26 16:07

@Catalina123 určitě je přístup o lidech, to naprosto nezpochybňuji. U nás bohužel skautský tábor nesplnil, v co jsem doufala, na konci jsem se akorát dozvěděla, co všechno nešlo a mělo jít. Mají moc fajn program, ale hodně naslapany a bohužel moje dítě nezvládá řízenou činnost celé dopoledne i odpoledne a večer, k tomu noční hry a hlídky, takže buď bude příští rok doma, nebo zkusím najít tábor, který má jiný přístup.
Nemyslím, že bych byla tak hrozný rodič, když uznám, že tábor tentokrát nevyšel a zkusíme to příště jinak. Znovu píšu, že nechci, aby se nějaký tábor měnil, ale chci najít tábor, který s takovými dětmi počítá. Co jsem našla, tak Nautis má příměstský pro děti s vysokofuncnim autismem, takže podobné tábory existují, třeba je nějaký i pobytový.

• Citovat
  • Upravit
1411
18.7.26 16:21
@Anonymní píše: Více

Taky se mně osobně skautský tábor moc nezdál, byla jsem tam dvakrát a nesplnilo to moje očekávání, já si to představovala jako v knize Hoši od bobří řeky, což nebylo ani v těch nejdivočejších snech a velmi mě to potom mrzelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 17:56

@Catalina123 jak tu padlo, tábory jsou o lidech.
Mně třeba skautské tábory bavily, ale naše středisko mělo jiný koncept a jiný přístup. Měli jsme oddílové tábory, kde nás bylo do 30, program nebyl tolik svazující, ale byl pevně daný denní režim, tady mají celostrediskovou akci, kam jede víc než 100 lidí, kde je pevně daný program a denní program se často ohně, aby to vyšlo, proto hledám něco jiného, protože toto bylo nešťastné pro všechny zúčastněné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 18:22

Moje dcera jezdí sem od třetí třídy https://roskopov.open-art.cz/ mezi bohémy je většina podivínů. První tábor absolvovala i s enurézou, což individuální přístup vyžadovalo značně a i teď má stále jisté zvláštnosti. Je tam ve svém živlu, těší se tam a všichni vedoucí i děti, které jezdí každý rok, se zase těší na ni. Tak jestli třeba nepohledat i tímhle směrem.
Pak jsme ještě kdysi dostali typ z PPP na „koncentrační tábor“ = tábor pro děti s poruchou pozornosti. A mně se to nelíbilo, přišlo mi to moc zaměřený na problém a pozitivní orientace obsahově málo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 18:29

Taky jsme řešili, že jsme vezli čistý spacák, protože se řešila noční nehoda.

• Citovat
  • Upravit
4005
18.7.26 20:25

Moje enureticke dítě se před pár dny vrátilo ze skautského tábora, byl taky na škole v přírodě - večer plínu nanda, ráno sundá a vyhodí, žádnej problém. Pokud by došlo i tak k nehodě, věřím, že by skauti spacák prostě usušili, upřímně řečeno mě vůbec nenapadlo, že bychom tam kvůli tomu jeli s náhradním… Oni ostatně nějaké rezervní spacáky nebo aspoň deky určitě mají.

Na táboře, kam jezdí jako vedoucí můj muž, dokonce holčičce spacák přeprali a usušili (stanový tábor na louce), rodičům taky nevolali.

Nemyslím si, že máš přehnané požadavky, hledej, najdeš.

(sama jsem dělala vedoucí na táboře, můj muž doteď dělá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 20:29

@Platanka moje dítě by nespalo v cizím spacáku a jednalo se o nehodu z únavy, doma se nehoda nestala už několik let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 22:01
@Platanka píše: Více

Nemám problém tam odvézt cokoliv, co je potřeba, je to drobnost, protože vím, že má svá specifika.

Vím, že když nenajdu, tak nebudu tábory dál řešit a děkuji, že aspoň někdo nepovažuje moje požadavky za přehnané.
Já čekala, že bude tábor v pohodě, protože přes rok nebývají větší problémy, dokonce vedoucí v roce posílala zprávu na WA s tím, co se bude dít ve středu na schůzce, vymyslela to sama vedoucí.

• Citovat
  • Upravit
9240
19.7.26 08:39

Tak on tabor je neco uplne jinyho nez bezny schuzky. Nemůžeš cekat, ze se tam dite bude chovat stejne a ze vse bude probíhat stejne. Ale syn tabory miluje, protoze je tam právě vse předvídatelné, dopredu naplánované, každý den stejny režim, pokud je z něj vyboceni, vi to dopředu, vsichni dělají to stejné ve stejnou dobu… jemu ten řád vyhovuje. Chová se tam líp nez na schůzkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 09:02

@Midaku doufala jsem, že když jdou schůzky, tak půjde i tábor právě s ohledem na denní program, ale pak jsem se dozvěděla, že protáhli budíček bez toho, aby to dětem někdo řekl, neměli svačinu v jídelně, ale vzali jim ovoce do lesa, udělali jim evakuaci a nic jim předem neřekli, o výletě je informovali až ráno, často protahovali večerku… Neměli prakticky žádné osobní volno.

• Citovat
  • Upravit
9240
19.7.26 09:12

No to je vedenim tábora. Je fakt, ze skaut musí byt vzdy připraven, takze nejaky zmeny tam budou vždycky, je to součást jejich programu. Ale vse se da komunikovat predem. Výlet urcite vedoucí nevymysleli pres noc… a jsme zase zpet u toho, ze je to o lidech. Nehledala bych specialni tábor, ale spis se na pristi rok pokusila vykomunikovat jine podminky v tom jeho skautu. Přece nemuze byt pro vedoucí problem oznámit vylet na večerním nástupu. Na ranním zase rict, ze dnes bude svačina v lese. To se bezne dela snad na vsech táborech. My jsme mívali i nástěnku s plánem. Chce to komunikovat s vedoucími, ujasnit si předem vse, co je potreba. Chapu, ze se nepohrnou do extra individuálních specialit, ale oznamovat detem zmeny programu predem je uplne běžná vec na vsech táborech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 09:18

@Midaku mně řekl hlavní vedoucí, že naše dítě není mimino a proste musí zvládnout se přizpůsobit, že tábory dělají už dlouho. Respektuji jejich názor, proto hledám něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
9240
19.7.26 09:22

Na jednu stranu souhlasím, tsbor vedou asi dlouho, vsichni to dávají, nebudou nic přizpůsobovat jendomu diteti. Na druhou stranu to z toho, co píšeš, nevejdou uplne dobre. Ale evidentne to vsem vyhovuje, takze asi fakt budete muset hledat jinde. nkazdpadne pokud mu postačí oznámení programu předem, tak to by mel vyhovovat snad kazdy tábor. Bylo to tak na táborech, kam jsem jezdila ja, je to tak na táborech, kam jezdí moje deti i děti kamaradek. Fakt jsem si myslela, ze je to vsude bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 09:30

@Midaku je toho víc, ale ty změny v programu bez ohlášení byly nejhorší, pak absence osobního volna a problémy s jídlem, potřebovali bychom možnost, že bychom s sebou poslali balíček jídla, protože takto byly dny, kdy dítě od rána do večera nic nejedlo.

• Citovat
  • Upravit
5346
19.7.26 09:32

Jako promiň, ale prostě je to tábor, volno děti, kde se cokoli může měnit. Nejsou na vojenském cvičení.
Svačina místo jídelně v lese, pozdější budíček, evakuaci asi chtějí dětem navodit tu situaci, kdy se bez varování musíš přesunout jinam, nevidím důvod, aby zrovna na skautském táboře jeli režim na minuty a nemohli nic změnit. Budu mít cokoli naplánovaného, změní se počasí, tak asi s dětma nepůjdu na koupák, když lije, stejně tak na celodenní túru.
Pokud tvé dítě takovéto ad hock změny nezvládá, tak těžko bude zvládat pobytové tábory :nevim:
Osobní volno si na táborech pamatuju jen během poledního klidu…
Pokud tohle vidíš, jako " problém", tak ano hledáš jednorožce
A že dítě celý den nic nejí, že mu nechutná. co je uvařeno, promiň, to je táborový režim, nikoli Alcron…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí