Tábor pro děti s AS a ADHD – zkušenosti?

Anonymní
17.7.26 13:12

Tábor pro děti s AS a ADHD

Máte tu někdo ověřené tábory pro děti s ADHD+AS? Ideální je velmi individuální přístup a málo lidí. Zkoušeli jsme už jiné možnosti, ale potřebujeme pro dítě možnost individuálního denního režimu a možnost osobního volna. Navíc je dítě velmi inteligentní a nedává děti, co porušují pravidla. Je mi jasné, že hledám asi jednorožce, ale našli jste někdo něco takového? Když jsou tábory pro děti s ADHD, je to poměrně divočina a tábory pro děti s PAS mi taky přijdou dost jinde.
Jedná se mi až o příští rok, letos má tábor za sebou a po zkušenostech chce něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2349
17.7.26 14:48

Na každém táboře se najde alespoň jedno dítě, co porušuje pravidla. To asi nenajdete.
Letní tábory pro děti se specifickými potřebami, které jsou integrované mezi zdravé děti, pořádá např. spolek Amaritta.
Zajímavý terapeutický tábor pořádá Institut behaviorálních studií Ibsaro. Jedná se o terapeutický pobyt pro děti, kde se děti naučí posílit sociální dovednosti, empatii a samostatnost. Součástí týmu jsou také psychologové a psychoterapeuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9114
17.7.26 16:33

Nam jezdí děti (jedno PAS, druhé ADHD a další veci) na tábor se skauty. Tam chodí celorocne, schůzky kazdy tyden, jeden vikend v mesici výprava nebo vylet a v létě tábor. Vsichni se znají a vi, co od sebe očekávat. To mi prijde nejlepsi, jet někam, kde znam lidi i prostředí. Nebo aspon jedno z toho. Jinak tabory pro deti s různými dg pořádají nadace, ale treba vsechny ty tabory pro děti s PAS vetsinou nejsou pro ty vysokofunkcni. A ze nema rad deti, co porušují pravidal… co mu zkusit rict, ze i to jeho osobní volno a to ostatní, co jsi psala, je vlastne porušování pravidel? Pravidlo je, ze ted je nástup, ted program, ted obed, ted poledni klid… synovi treba dost ten táborové rad vyhovuje, po každém tabore mame jeste dalsi dny i tydny ranni rozcvicky, poledni klid apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 16:48

@Midaku na skaut chodí, na tábory jezdí a chce zkusit změnu, vedoucí si stěžovali, že byl problém s noční hrou, s hlídkou, s jídlem…
Chápu, že si z žádného dítěte nesednou na zadek, jen kvůli tomu, že má papíry s diagnózou, proto hledám něco, kde by nevadily speciální potřeby.

• Citovat
  • Upravit
30436
17.7.26 16:54
@Anonymní píše: Více

Hledáš tábor, kde si tvoje dítě bude moct dělat, co chce, ale ostatní budou podle pravidel na 100% fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79538
17.7.26 17:14
@hanka.br. píše: Více
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 17:22

@hanka.br. ne, hledám tábor, kde přistupují k dětem a jejich potřebám více individuálně a je možné, aby dítě mělo osobní volno, protože bez osobního volna se rychle unaví a prestimuluje. Předpokládám, že když sem prispivas, tak takový tábor znáš.

• Citovat
  • Upravit
9114
17.7.26 17:27

Tak syn neni jediný dite s PAS, co je na tom tabore, oni to tam evidentne zvládají. To bude o lidech, jako vsude. Kazdpadne jak tu zaznělo, nemůžete prece chtit tabor, kde budou ke vsem přistupovat individuálně a zaroven budou všichni presne dodržovat pravidla. To je nereálný. Individuální přístup znamená, ze budou chvíle, kdy kazde dite bude delat něco jineho nez by dle plánu a pravidel mělo. Bude to znamenat, ze tam. budou deti, ktere maji s pravidly běžného tábora problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 19:26

@Midaku co jsem pochopila, tak my u nich máme jediné dítě s PAS.
Individuální přístup by mi stačil takový, jaký jsem zažila jako dítě před 35 lety, část programu byla dána a část jsme si volili individuálně podle sebe, jen jsme se museli zapsat. Plus jsme měli možnost si 2× za tábor zapsat osobní volno, což znamenalo, že si můžeme třeba číst nebo se opalovat, jen nesmíme dělat bordel.
Je mi jasné, že nikde nebude 100% dětí dodržovat pravidla, jsou to děti, ale je právě o přístupu dospělých, jak to podají tomu jednomu dítěti. Předpokládám, že když se bude jednat o tábor, kde je víc neurodivergentních dětí, budou vedoucí zvládat i tento problém.

• Citovat
  • Upravit
21346
17.7.26 19:38

Kamarádky syn jezdí na tábor od centra pro děti s PAS kam přes rok dochází na různé aktivity a terapie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 21:05

@lucypaja díky, kamarádky syn má těžší nebo lehčí formu?

• Citovat
  • Upravit
3976
17.7.26 21:14

Kamarádka chválila v tomhle ohledu tábory mensy a od pikomatu (korespondenční matematický seminář)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
17.7.26 21:45
@Anonymní píše: Více

má lehčí asistentku v běžné škole, zkusím zjistit kam jezdí jiný syn jiné kamarádky ten má autismus a ještě nevidí tak tam to bude nějaký opravdu speciální tábor ten se tam i těší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 22:14

@lucypaja my máme dítě v běžné ZŠ, nemá větší problémy. Ve většině situací zvládá, právě nacházím spíš hodně speciální tábory, což nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
21346
17.7.26 22:19

@Anonymní a jde o příměstský nebo pobytový? Možná pokud ho něco hodně zajímá, tak nějaký přímo tématický?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí