Tábor pro děti s AS a ADHD – zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9211
19.7.26 10:16

@Snopy123 aha, nas tabor je tedy ponekud vetsi :D ale i tam jde neco málo individuálně domluvit. Kamarádky syn, taky PAS, loni jel poprvé, byl z toho uplne paf, odmítal jet znovu. No a ted tam zase je, chtel. Postupně řekl, co mu vadilo, kamaradka to s nim probrala, neco probrala s vedoucími a hotovo. Letos uz věděl, do ceho jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
19.7.26 10:21

Jinak teda posílat na pobytový tábor dite, ktery nezvlada jedno odpoledko tydne, to byl nerozum. Tábor je organizovaný cas od rána do vecera, x dni v kuse, bez moznosti úniku. Nektere deri na ty pobytový tabory proste nejsou. Nam jedno dite na nej asi nikdy nepojede. Chodí na příměstské a je spokojená. Jestli by treba i to pro vás nebylo řešením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22722
19.7.26 10:23

Takový tábor, kde se budou přizpůsobovat náladě a potřebám každého dítěte bude ovšem stát jinou částku, než skautský, kde se vše dělá zadarmo, ve svém volném čase. Tam budeš muset mít tři vedoucí na pět dětí, aby bylo vyhověno všem požadavkům rodičů. Pokud takový tábor seženeš, tak tě asi vyjde jako rodinná dovolená na Mallorku. Tohle nikdo zdarma a ve svém volném čase dělat nebude. To už totiž ani nebude tábor. To raději jeďte na rodinnou dovolenou, tam máš individuální přístup zaručen a pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
19.7.26 10:31
@Anonymní píše: Více

Obdivuju tvoji trpělivost v této diskusi :lol:

Jí suchej chleba? To mi nepřijde jako problém, domluvit se, že místo jídla, které nechce, dostane chleba, pokud ti teda nevadí, že bude často o chlebu. To hlášení změn předem a polední klid - někde to asi jde, ale pokud to tady mají jinak, asi to kvůli jednomu dítěti měnit nebudou.

Fakt zkus tábory zaměřené na „chytré“ děti, tam bude dětí s podobnými nároky víc. Šachisti, fyzici, matematici, programátoři, astronomové… Deskovkáři… :nevim:

Psala jsem o zkusenosti s mensou a pikomatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 10:35

@mado počítám s jinou částkou a za mě to budou dobře utracene peníze. Dítě na tábor chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.26 10:38

@Platanka mám doma chytré dítě s PAS a ADHD, trpělivost je moje druhé jméno 8)

Tady vznikl problém, že nebyla jejich oddílová vedoucí, takže hodně předem domluvenych věcí nešlo a nebylo.

• Citovat
  • Upravit
9211
19.7.26 11:33

@Platanka za tip na pikomat díky, přednesu synovi, az se vrati z toho tábora :D nevis o něčem podobném pro dospělé? Znám akorát logickou olympiádu, ale to neni uplne častá akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18533
19.7.26 12:02
@mado píše: Více

Rodice s Aspergrem potrebuji obcas relax a spolecna dovolena to vetsinou neni. Ale hlavne pokud dite samo chce a najde se tabor, ktery zvladne, je to pro nej super nacvik socialnich dovednosti. Myslim, ze malokdo, kdo takove dite doma nema, situaci pochopi.

Mmch. moje dite, velmi introvertni Asperger, na pobytovem tabore nebylo nikdy, parkrat zvladlo primestsky. Takze hrozne fandim zakladatelce a jejimu synovi, ze to „nejak“ jde a hleda moznosti. Fakt to neni o rozmazlenem a vybiravem diteti (o tom jsem se v detstvi sveho syna taky naposlouchala dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 12:31

@Eliška díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.26 18:09
@Menton píše: Více

Pokud chce jet na tábor, tak mám dvě možnosti, buď muzu říct, že na tábor může zapomenout, protože na to nemá, nebo se pokusím najít něco, co by mohlo vyhovovat, volím druhou variantu.

• Citovat
  • Upravit
44307
19.7.26 20:32

Podle mě tábor nesplňuje potřeby (většiny)dětí s PAS. Přehlcující nabitý program, dráždění hypersenzitivních smyslů..
Moje pubertální dcera by musela absolvovat „tábor“ v interhotelu, vadí jí společné sprchy, WC, umývání nádobí rukama, hmyz a všechno možné. Včetně vynuceného programu.
A to jinak není líná, je vysoce funkční a pro okolí úplně bezproblémová, bez PO..

Zakladatelko, tvoje požadavky splňuje tak uzavřená terapeutická skupina, ne tábor.

Co se týče tábora přímo pro děti s PAS, organizují pomáhající neziskovky, většinou formou příměšťáků nebo krátkodobých odlehčovacích pobytů. Autistické osobnosti ovlivňují nejen sebe navzájem, ale i dynamiku celé skupiny. A pracovat s touto cílovkou je nesmírně náročné a všichni toho mají brzy plné zuby. I ty děti sebe navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.26 21:19

@1Pears1 naše dítě zvládá latríny, cíleně učíme žít v polních podminkach. Horší byl ten program, když jsem to konzultovala s oddilovou vedoucí působilo to na mě jinak, než to reálně fungovalo.
Dítko na pobytový tábor chtělo a chce jet na pobytový tábor i za rok.

• Citovat
  • Upravit
44307
19.7.26 21:20
@Anonymní píše: Více

Ty jsi tam s nimi byla, že víš, jak to reálně fungovalo?

Upřímně, autistické děti mívají často nereálná očekávání a zkreslené představy..A ano, chtějí věci, které jsou nad jejich osobní limity.
Je to typické u mladých autistů, nejčastější obranný reflex.
Uvědomit si, že něco není pro něj a držet ho v rámci osobních limitů není taky špatně…

Nemůžeme mít v životě vše. Buď se přizpůsobí i za cenu vyčerpání nebo má prostě smůlu. Rodiče zdravých dětí neplatí svým dětem tábor proto, aby se tam kolem jednoho dělaly takové cavyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44307
20.7.26 02:48

Mě by třeba zajímalo, kdo bude hlídat a zodpovídat za dítě, které vyžaduje víc osobního volna. Na to mají přijmout dalšího člověka? Je třeba si uvědomit, že v dnešní době není možné nechat dítě válet se odpoledne jen tak bez dozoru. A pro personál není účast na táboře žádná výdělečná činnost, spíš zájmová a srdeční záležitost…

Je třeba si uvědomit, hlavně pro rodiče jiných dětí, že kolem nich a jejich dětí se nebude vždy točit svět. A to píšu jako matka tříapůlletého dítěte s těžší formou autismu -dysfatická porucha řeči, pleny.

Někdo tu psal, že si rodiče potřebují odpočinout a pro děti může být tábor úžasný sociální nácvik..Sorry, ale na to jsou vhodné odlehčovací služby, akce a pobyty pomáhajících organizací, ne běžný tábor za několik tisíc, kam se děti jezdí odreagovat, odpočinout si a zažít dobrodružství..

Příbuzná má táborovou agenturu. Jejich program rozhodně není pro děti se SVP. A k vůli vysokým provozním nákladům a zdražování úplně všeho už několik let zkracují pobyty, aby si to rodiny mohly dovolit.Sami z toho mají minimální zisk. A teď by přišel někdo, kdo jim to bude chtít celé přeorganizovat zařazením takového dítěte.
Jako jo, říkala, že v posledních letech se sem tam někdo objeví. Odpovídají, že nemají podmínky. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18533
20.7.26 06:23
@1Pears1 píše: Více

To jsem psala ja. Ale bylo to mylne interpretovano jako povinnost beznych taboru se prizpusobit. To ovsem muj prispevek neobsahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí