Tajné dluhy přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
18.12.14 09:40
@Slečna Ferka
@Slečna Ferka píše:
@1976 Hele, pokud je byt Tvůj (a splátky hypo taky Tvoje), tak bych to „prchání do azylu“ neuspěchávala. Promluvte si, domluvte se, jak to budete řešit (kolik je dluh, aby se domluvil s věřiteli a okamžitě začal splácet atd.), přitáhni mu finanční kohoutky (navrhni společný účet, abys na peníze viděla, „kapesné“, sleduj, co si pořizuje atd.) - pokud bude rozumný, tak na to přistoupí, aby jeho děti nebyly ve srabu.A až to budete mít pořešené, on začne splácet, nebudete se muset bát, že budeš v azylu a ještě s dluhy za byt prodaný pod cenou, můžeš řešit, jestli se s ním chceš rozejít a za jakých podmínek.

byt máme společně na hypo.tam je to 50 na 50hypo platí on i poplatky. já platím vše ostatní z mateřský a z brigády na pul uvazku.ted má do pondělí vysolit 14tis.to nemáme a tak se zas objeví další penále. my máme docela hezký příjem, já nevim co se zbláznil a pujčil si takovej ranec. děti rozhodně neuvrhnu do nákeho holobytu. včera jsem mu zabavila karty, dal je dobrovolně. poslala něco málo za svého učtu na ty jeho nejhorší resty a ted dál nevim.jsem zas sama až do večera a v hlavě se mi honí samý sr… :! co vše se dá koupit za tolik peněz a kde to teda je… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
18.12.14 09:42

@1976 Přesně, jak radí @Slečna Ferka, pokud vám jeho mamka je schopna pomoci, určitě bych ji o tu pomoc poprosila.
Matka na partnera zřejmě platí, když se jí tak bojí cokoli říci.

A teď už partner stálou práci má?

• Citovat
  • Upravit
Meha
18.12.14 09:45

Pro anonym Léňu - proč sis brala půjčku na investici do domu a auta bez vědomí partnera?
To, že jsi schopna půjčku splácet, podle mě neomlouvá, že o tom partner neví.

Vztah je přece o důvěře.

• Citovat
  • Upravit
328
18.12.14 09:51

Ted má krasnou práci vydělá i 28tis což oproti minulosti je báječný. konsolidaci ´mu nedovolí protože musí alespon 3 měsíce řadně platit a to nedal. jinak já mu furt cpu že to má říct mámě. já si stejně myslim, že to prostě na mě poznaj, že se něco stalo. já nejsem moc na přetvářku a lhát taky neumim. jestli se mě na to zeptaj tak nevim, lhát nebudu.ted čekáme jestli dostane 13tý plet. bohužel už má po splatnosti, ale furt lepší pozdě než nic :! chci aby prodal tu naší plečku, ale nechci být nepojízdná, jsme na vesnici nic moc spoj s civilizací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.12.14 09:57

@1976 Auto bych neprodávala, kór jestli za něj dostanete nula nula prd. Pokud nad váma visí akutní penále za těch 14k, tak nic neřeš, naběhni s tématem „maminka“ a vytáhni to z ní, ať nezapadáte hloubš (jasně že vrátit!). Zkuste dát ty tři měsíce a pak konsolidovat. Případně se zkuste domluvit s věřitelema - vstup do toho, popiš jim situaci, vysvětli, že už na něj dohlédneš a ať se nastaví režim, co na ty 3 měsíce zvládnete. I těm věřitelům se víc vyplatí, když bez vopruzů dostanou za tři měsíce všecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.14 10:02
@Meha píše:
Pro anonym Léňu - proč sis brala půjčku na investici do domu a auta bez vědomí partnera?
To, že jsi schopna půjčku splácet, podle mě neomlouvá, že o tom partner neví.Vztah je přece o důvěře.

Proč? Protože můj manžel je sobec, který nekápne ani korunu. Vše co se týče dětí a domácnosti platím já. On nakoupí maximálně pečivo a šunku, sýr. Zbytek finančních nákladů je na mě. Úpravy v domě byly můj nápad, on do něj investovat nechtěl, že prý je to zbytečné. Pro něj ano, protože se chodí domů jen vyspat. Ale já z domova převážně pracuji, věnuji se dětem, prostě jsem doma skoro pořád a chci mít alespoň trochu hezký domov. Když jsem mu řekla, že chci úpravy, vynadal mi, že do žádných blbostí investovat nebude (jenže podle něj je blbost i koberec na klouzavé schody, na který si děti xkrát natloukly). Nejsou to žádné extra vymoženosti, spíše praktické věci k pohodlnému a bezpečnému žití. Tak jsem mu řekla, že peníze mám, že si to zaplatím sama. A on toho využil, že prý musíme koupit auto (pravda, naše dosluhovalo, o autě jsme mluvili dlouho, ale mě stačilo obyčejné, zatímco on chtěl něco extra - a platit ho samozřejmě 50 na 50). Takže jsem si vzala půjčku v bance bez jeho vědomí. Když mu řeknu, že peníze nemám, tak mi vynadá, že se mám vykašlat na podnikání a najít si „pořádnou“ práci. Ale už nevidí, že za jedno má postaráno o děti, domácnost a za druhé při podnikání vydělám o dost víc, než kdybych byla zaměstnanec. On to prostě nechápe a za ty hádky s ním mi to nestojí.

Ano, máš pravdu. Ve vztahu má být důvěra. Ale i on mou důvěru hodně naboural (sice ne dluhy), ale prostě má důvěra v něj je též kdesi v háječku zeleném :?

Mrzí mě, že to takhle musí být, ale bohužel, nic s tím nenadělám. Ovšem zařekla jsem se, že už to baráku nedám ani korunu. Splatím tuto půjčku a už o žádných nechci ani slyšet. Do banky se snažím čas od času poslat nějakou částku navíc, abych se toho zbavila co nejdříve. Léna

• Citovat
  • Upravit
66816
18.12.14 10:15

Lena, jenže vy své peníze někde vidíte. @1976 neví, kde jsou. Jinak tajné dluhy jsou vždy přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
18.12.14 10:16

Pro Léňu - Promiň, v tom případě nechápu, co Tě u něj drží.
S takovým chlapem bych asi být nemohla.
Já vím, že je to určitě komplikovanější a že se to jednoduše řekne a hůře udělá, navíc v tom jsou děti, ale takoví chlapi, to je prostě hnus.

• Citovat
  • Upravit
328
18.12.14 10:37

No je fakt, že mi partner přijde taky jako sobec, zatim co já šetřim jako blb a v 7 měsícich malýho a v 10 měsících té starší jsem šla zas makat abych udržel finance v rodině on někde utopil 180tis.taky platim já víc než on. i když platí hypo a energie, já to ostatní. všechny akce rodin, ale byla jsem vždy ráda, že mužeme ject k moři, na hory na výlet…co ted ted mám ject bez partnera :?: at dřepí doma a platí :! :! :! :! :! a co řeknu dětem, že táta nejede. :roll:nebo ted budeme dřepět všichni :? zas mě přijed taky divný ukončit to.jsme spolu 10let. máme se rádi, já nechci jinýho. a děti by přišli o tátu. to je hrozný, to nechci. já umim vydělat peníze, ne bambilion ale tak třeba 15tis a když přičtu mateřskou…jenže mám to platit s nim, poučí se :?: :?: :?: :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
18.12.14 10:38

Partner je totální finanční negramot, když pominu blbost v podobě půjčky na noťas a telefon, tak 2×30000 zmizelo bůhví kde, za jak dlouho, za pár měsíců? Jestli bere 28000, ty máš 7000 rodičák a ještě peníze z půlúvazku, tak mi netvrď, že zaplatit 14000 splátku je takový problém, kam ty peníze cpete? Okamžitě vezmi finance pod svou ruku, dej mu pár stovek kapesné a propočítej platby a piš veškeré výdaje, na jídle pro vás se krátkodobě dá taky ušetřit, na tarifech za telefon nebo internet taky. Pokud by s tímto režimem nesouhlasil, nebo bys měla jen stín podezření, že si zase půjčil, klidně bych mu udělala ostudu v celé rodině, nenech se stáhnout na dno. Tenhle dluh není takový průser, dokud má práci, ale ten další už by mohl být likvidační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
18.12.14 10:44
@1976 píše:
No je fakt, že mi partner přijde t:-aky jako sobec, zatim co já šetřim jako blb a v 7 měsícich malýho a v 10 měsících té starší jsem šla zas makat abych udržel finance v rodině on někde utopil 180tis.taky platim já víc než on. i když platí hypo a energie, já to ostatní. všechny akce rodin, ale byla jsem vždy ráda, že mužeme ject k moři, na hory na výlet…co ted ted mám ject bez partnera :?: at dřepí doma a platí :! :! :! :! :! a co řeknu dětem, že táta nejede. :roll:nebo ted budeme dřepět všichni :? zas mě přijed taky divný ukončit to.jsme spolu 10let. máme se rádi, já nechci jinýho. a děti by přišli o tátu. to je hrozný, to nechci. já umim vydělat peníze, ne bambilion ale tak třeba 15tis a když přičtu mateřskou…jenže mám to platit s nim, poučí se :?: :?: :?: :?: :nevim:

Takže jeho 28000, rodičák 7000, přivýdělek až 15000, to je 50000 a nemáte nic našetřeno a dluhy? A kolik dělá hypotéka a poplatky? Pochybuju, že víc než 15000, takže mu zbývá 13000 pro sebe a přesto si půjčuje a rozhazuje? To je masakr, vy si žijete evidentně nad poměry, s dluhy bych nikdy nejela na dovolenou (kromě hypotéky nebo leasingu na auto), jak můžeš uvažovat o horách, když on ani tři měsíce pi sobě řádně neplatil dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
18.12.14 10:58

@zrcadlo já si píšu každou kačku co protočim. nekouřim nepiju nekupuju si oblečení, dědim po segře pěkný hadříky a stačí mi to. celá mateřská je na poplatky,3500 fond oprav na baráku,2000 pojistky dětí,500duch. připoj,600tel,1500stavebko,850legitka, tek kolel 6tis bývá nákup tesco na měsíc a 3tis sunar pleny a vlhčáky od mallu, pak už jen drobnější nákupy, zbytek šetřim vždy na aktuální akce.jako ted vánoce za 16tis.jsme velká rodina.tak to vlastně vim, protože jsem po něm požadovala pulku a neměl tak jsem vylítla až se přiznal..on platí 11800 hypo,3tis energie kouří a dost, tak 4tis :?: :roll: něco nafta. jenže já nevěděla, že bere 28.už splácel tak mi tvrdil že má jen 20,já mu to věřila, ale futr nadávala, že za ty hodiny by měl mít víc… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
18.12.14 11:06

@zrcadlo bože vždyt já vim o těch dluzích od včera, to je jasný, že je ted vše jinak. já neměla tušení…jinak jsme si žili dobře právě proto že dřu jak bulhar a o to víc mě štve, že si to pujčil. nic mu nechybělo :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
18.12.14 11:12

@1976
A řekl ti alespoň rámcově, za co teda ty peníze utratil? To je hrozných peněz, buď je prochlastal, prosázel (o bordelu nebo milence neuvažuju, i když je to taky varianta), nebo by si musel něco hodně drahého a hodně často kupovat. I když 4000 prokouří (což je mimochodem 48000 ročně a luxusní dovolená pro všechny), tak musel mít pořád přebytek, mně tohle zavání nějakýma sportovníma sázkama nebo něčím takovým, nedá se třeba z historie plateb na těch kreditkách zjistit, kam se ty peníze poděly? Dokud nezjistíš příčinu, můžeš za něj platit jak mourovatá, ale kdykoliv se to může opakovat, já bych tvrdě šla po tom, kde ty peníze skončily. A narovinu, nezaplatí splátku, tak si holt nezapálí, to jsou jednoduché počty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
18.12.14 11:31

@zrcadlo to jsem z něj taky tahala. řek že to rozházel za 2.5roku ruzně po tisícovce. je fakt, že má jen tan notas a tel já se v technice moc nevyznám bylo snadné mi nakecat, že to stálo polovinu co doopravdy.ted vim, že notas 17t :cert: a tel 15t :cert: a já mám 10let 5110nokii :pocitac: a zbytek třeba řek, že jsem ho pro něco jako poslala po porodu ten pul rok, co jsem nemakala a že na to neměl a styděl se tak si pujčil. co tim myslel :?: :?: :?: :?: :?: lékárna, nová kuch baterie co se tenkrát rozbyla, oprava auta…víc neřek. je fakt, že já když ho pošlu na nákup tak přitáhne hromadu blbin jen né to podstatný proto frčim tesco internet. nákup. na pivo chodí, to jo, ale tak na 3 4 a u nás je to za pár korun. žádný pražský ceny. neumí to s penězma. nemá páru co má kde platit ale to se ted změní, teda jestim to rozdejchám. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel