Tak se mi ulevilo

473
19.6.11 16:51

Tak se mi ulevilo

Ahojte holky, tak jsem dneska sdělila svým rodičům, že si prodlužuji o rok studium BC, týý jo mi se taaak ulevilo, myslela jsem, že mě přinejmenším otec- cholerik - vydědí a v pohodě, poprvé v životě na mě neřval …mi se taaaak ulevilo to si ani nedovedete představit jak…Jen teď nevím co dělat s tím, že studuji 200km od domova, a zbyly mi jen 2 zk, otec mi řekl, že si letos budu vše hradit sama- náklady na cestovné, stravu, ubytování atd jsou cca 6000 měsíčně, mám v místě studia dobrou brigádu, finančně to utáhnu, to se vůbec nebojím, ale příjde mi to zbytečné, kvůli 4 hodinám týdně platit 6000, myslela jsem, že bych bydlela doma a do školy si jen 1 týdně zajela na přednášky, a práci měla v místě bydliště, ale otec o tom nechce ani slyšet…tak nevím jak to mám vyřešit, v místě bydliště mám přítele se kterým jsem již hodně let…a být rok mimo se mi nechce.....ach jo…ale to budu řešit až v srpnu-září.....mi se taaak ulevilo.....to si nedovedete představit, posledního půl roku jsm každou noc usínala s tím, jak to našim řeknu, a už to mám zasebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.6.11 17:00

Tak co třeba se sestěhovat s přítelem? :wink: Pokud jste spolu už dlouho a klape vám to, tak možná je to i dobrý další krok do společného života.
Nevím, jak to máš doma, ale pokud máš ze svého táty takový strach, tak ti možná i to finální „vylétnutí“ z hnízda dodá sebevědomí ve vztahu k němu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.6.11 17:16

právě já jsem s přítelem už 6,5 let, a ty 3 roky co jsem mimo domov, jsme se vídali tak 3krát týdně, a loni jsem měla tu brigádu půl roku, takže jsem jezdila v pátek vnoci a v pondělí jsem ve 4 ráno zase jela pryč, bylo to pro mě dost náročné i na psychiku, a i s přítelem, pak jsem zase po prázdninách měla jen školu, jenže pak mě zase z té brigády oslovili, takže jsem tam zase od dubna, mělo to být jen do prázdnin, nedovedu si představit, žebychom se s přítelem vídali celý rok jen v sobotu a neděli, navíc on pracuje někdy i v soboty i neděle, takže se nám ted párkrát stalo, že jsme se viděli jen třeba v sobotu 3 hodiny a v neděli půl dne…Můj plán je do září mít brigádu v místě školy, pak se přestěhovat do bydliště, najít si brigádu tady a do školy jezdit 1 týdně na přednášky, ale otec mi řekl, že pokud se vrátím do místa bydliště, tak z toho vyvodí takové důsledy, že se budu divit-asi myslel vykopnutí z domu nebo tak něco, prostě,že budu mít peklo…a to jsem mu ani neříkala o tom, že bych chtěla s přítelem bydlet… no a přítel se zamnou přestěhovat do místa školy nemůže, má v místě bydliště dobrou práci a navíc tam začal rozjíždět firmu, tak nevím, jak to mám udělat ach joooo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.6.11 17:16

Ale už to, že se rok budu živit sama bude podle mě velké odproštění od rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
19.6.11 18:20

Klidne dojížděj já taky dojíždím 120 km… A jako promin ale kolik ti je let, kdyz děláš Bc. a máš poslední rok? Tak 22? Jestli máš práci a dost penez, tak nevím co by ti tak otec mohl udělat za peklo, snad si dospělá a neděláš nic špatnýho tak ti do toho přeci nemá co mluvit.. Jsem se tak rozohnila, promin.. :D ale mě vždykcy tohle rozcili, když si lidi nechaj tahle montovat nekoho do života… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
19.6.11 18:21

Tím jsem jako myslela najdi si bydleni u pritele a dojizdej, bydlete spolu a táta se časem uklidní uvidiš… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.6.11 20:18

Promin, ale já to nechápu. Je to tak, že tvůj táta už tě nechce doma a kdyby ses tam začla vyskytovat častěji, tak by tě zkrátka vykopnul úplně. No tak tím pádem je to jasné, najdi si brigádu v místě bydliště přítele, bydlete spolu, do školy dojížděj a na tatíčka se vykašli.
Bych ho nechala vydusit, ještě bude prstíčkem hrabat, abys zašla aspoň na návštěvu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.6.11 13:53
Gladys píše:
Promin, ale já to nechápu. Je to tak, že tvůj táta už tě nechce doma a kdyby ses tam začla vyskytovat častěji, tak by tě zkrátka vykopnul úplně. No tak tím pádem je to jasné, najdi si brigádu v místě bydliště přítele, bydlete spolu, do školy dojížděj a na tatíčka se vykašli.
Bych ho nechala vydusit, ještě bude prstíčkem hrabat, abys zašla aspoň na návštěvu :twisted:

Naprostej souhlas. Nechápu, proč bys měla kvůli 4 hodinám týdně bydlet někde jinde, to nedává rozum.
Navíc jsi dospělá a i kdybys to studium nedodělala, tak je to jenom tvůj problém. Ano rodiče to může mrzet, můžou být naštvaní, ale to je tak všechno, vyřešit si to musíš ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.6.11 16:11

no právě, že on mi tatka řekl, že at ani v žádném případě neuvažuji o tom, že bych začla bydlet doma-respektivě se ze školy vrátila domů a do školy jen dojížděla, asi si myslí, že bych to nedodělala už vůbec, řekl, že pokud to udělám, budu mít brutální následky, které si ani nedovedu představit…tak nevím no…dojíždět nemůžu, mám to 200km, musela bych každý den vstávat ve 4 ráno a vracela bych se ve 22 večer domů.....takže jediná možnost je najít si práci v okolí bydliště a do školy dojíždět… Jenže nevím, jak to mám vyřešit s otcem…jsem jedináček, jsem tím asi poznamenaná ale mám neustále pocit, že se musím rodičům přizpůsobovat nebo jednat tak jak oni nebo jim být za něco vděčná, idkyž vím, že to tak není, že mám nárok na svůj život a že jsem dospělá…nevím jak vám to vysvětlit. Navíc otec dokáže být dost psycho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.6.11 16:20

Lady: odprosti se od rodičů… už nejsi dítě, končíš BC, takže ti musí být minimálně mezi 22-24 lety… S přítelem si najděte malý byt, oba vydělávejte, ty si studium řeš tak, jak to bude vyhovovat vám dvoum a na tatíka se vyprdni… on se vyprská a pak se s tím srovná… Nejsi dítě, pokud si dokáeš vydělat, tak není důvod už být doma a poslouchat maminku a tatínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.11 16:25

Jediny co ti muze udelat je vyrazit z domu a ty stejně chceš bydlet s přitelem, tak nevidim problem.. Chapu ze si na rodice fixovana ale jednou se stejne budes muset odprostit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.6.11 17:48

já vím, že se musím odprostit, jen je t prostě těžké…jinak děkuji za podporu, já se odprostit chci, jen na to musí přijít ten správný čas, tak jako přišel o víkendu se sdělením, že bc protahuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.6.11 18:19

Neboj, první týdny jsou divný, ale pak si ráda zvykneš na to, že tě rodiče neomezují. Tak jsi to měla i na koleji, ne? Tak teď to bude lepší, páč budeš mít svůj život, ze kterého se nebudeš zodpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
20.6.11 18:36
misoule píše:
Neboj, první týdny jsou divný, ale pak si ráda zvykneš na to, že tě rodiče neomezují. Tak jsi to měla i na koleji, ne? Tak teď to bude lepší, páč budeš mít svůj život, ze kterého se nebudeš zodpovídat.

Lady M a pokud se můžu zeptat, proč si prodlužuješ studia? Neznám tvého tátu, ale pokud je to tak, že oni tě celou dobu živili a mysleli si, že ty poctivě studuješ, ale místo toho si na školu kašlala, tak jako taky bych se držela, abych tě nevyhodila.

• Citovat
  • Upravit
9556
20.6.11 19:46

nejak porad nechapu co resis - otec te doma nechce, ty chces stejne bydlet s pritelem, chces na ty 4 hodiny prednasek dojizdet, tak se proste nastehuj k priteli a je to… nebo to chapu spatne?
nebo pritel taky bydli u rodicu? si najdete spolecny pronajem, kdyz on ma dobre placenou praci :nevim:
prijde mi, jak kdyby ti bylo 15, promin :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová