Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych vědět, jestli taky tak často musíte čistit auto od bláta, tedy myslím hlavně sedačky a prahy. Já jsem sedačky vyřešila tak, že jsem tam dala kapsář, ale i tak jsou okopané kolem, a prahy na boku auta, to je děs, obzvlášť v tomhle období bláta to je pošlapaný pořád. Nemáte na to nějaký fígl? A jak to řešíte v zimě, když je sníh, ometáte dětem nohy?
Neuklízím, neometám. Na sedadlo před sedačky jsem pořídila takový kapsář, je černý, zahákne se za hlavovu opěrku a dole přiváže, vozím v něm nějaké hračky, papír. ubrousky atd…
Koupila jsem ho v Jysku, stál 99,–. Starší dcera do něj kope, je už trochu odrbaný (to mně ale při pořizovací ceně netočí, kdyby demolovala podobný od Fisher Price za 800,– šlak by mně trefil), dá se omýt nebo vyprat.
Jinak hygiena interiéru vozu je u nás dost chabá, max. 1× měsíčně vyluxovat u pumpy, tak co tři měsíce vyndat sedačky, vysypat drobky ptáčkům a případně vyprat. Mám auto na přepravu ne na piglování, interiér v obou našich modelech je šedý a má to výhodu.
Zablácené boty (tedy moc zablácené) sundám a dám na podlahu.
Bára
Tak to je parádní přístup,souhlasím s tebou taky to tak budu dělat
![]()
My jsme měli ušity návleky na boty podrážka igelit a okolo látka a žáden problém, po usazení do sedačky jsme nazuli a do příště zase uschly. A
My ho taky nijak často neuklízíme, tak 1× za měsíc, akorát, že když je blátivý počasí tak je to za chvilku jak v chlívku. Kapsáře částečně pomůžou na sedačky, ale na dveře a prahy žádnej fígl nemám, možná zkusit ušít ty návleky, když už je fakt delší dobu hnusně, nebo v zimě kvůli sněhu.
My ho taky nijak často neuklízíme, tak 1× za měsíc, akorát, že když je blátivý počasí tak je to za chvilku jak v chlívku. Kapsáře částečně pomůžou na sedačky, ale na dveře a prahy žádnej fígl nemám, možná zkusit ušít ty návleky, když už je fakt delší dobu hnusně, nebo v zimě kvůli sněhu.
O vikend jsme vyčistili auto a má po asi tak půl roce svátek. Je teď na ulici nejkrásnější:-) Zas tak to neřešíme, jsem ráda, že jakž takž stíhám domácnost:-) Jakž takž.
Jednou za čas když už to je moooc vidět, tak naší popelku vykydám (vyluxuju na benzíně) a omeju na růčo myčce z venku.A když je toho moc, otřu prach z palubovky …
, jinak neřeším.
Auto je od toho aby se v něm jezdilo .....8)
To třeba znám lidi, kteří auto blejskaj brutálním způsobem … umejt z venku, vyblejskat okna a jde se na vnitřek, ztn. vysát vše co se dá, pak vzít hadr a otřít úúúplně všechno otíratelný,venku omýt gumový koberečky, dokonce sundali i ty gumy z pedálů aby je umyly a vyndali mřížky z větráků bo byli zaprášený
… to už je brutus. Ale zas je fakt že auto staré 7 let je jako nové že. ( i když oni s ním taky nejezdí denně a je garážovaný no).
Teď jsem teda po dloouhý době vytáhla z auta Járy sedačku, mám takovou že je sedačka jako na podstavci … a na tom podstavci jo … to vám byl houmáč teda
nalepený rozblemclý bonbonky, tyčky apod. (co propadne dírama na pásy či někdy i kolem sedačky) .. takže sedačka prošla důkladnou očistou ![]()
Ahoj,
já to neřeším, to bych se musela zbláznit. Prostě je auto špinavý vevnitř i venku, protože je na zemi bláto. Čas od času to vysaju a jedem na novo. Prezidenta v autě nevozím
takže na to kašlu. Btw. když každej den při vyzvedávání syna ze školky vidím, v jakým stavu má boty a oblečení, přejde mě chuť řešit něco dalšího - koule zaschlýho bahna.
Anděla: můj bývalej přítel nejen, že to všechno, cos popsala umyl, ale on měl i různý renovátory - plastů, kovů, karoserie a tím to napatlal - extra těsnění na oknech apod. a pak to auto bylo fakt jak nový. Já mám teda trochu jiný koníčky. Návleky na boty u nás nehrozí - do sedačky si starší nalízá sám, takže stihne ještě před usednutím zmazat, co jde ![]()
Nepříhlášená Lasička
Ahoj,
to jsem ráda ,že v tom nejsme samy.Koupili jsme si nové auto když se malá narodila ,sen mého muže,mít fungl nové auto.
Dneska po 2l.?Auto ke vzteku,doslova ,jak holky popisují,na vykydání.Polité sedačky,samý drobek.
Bláto trochu redukujem kapsářem,když to jde,tak malou do auta přenesem,když ne,chudák auto.Návleky nám sundavá,bahno je pak všude.
Takže čekáme na pravé jaro,auto dáme do servisu na generální úklid.
manžel pracuje s autama a když se šel někdy podívat na servis a viděl, jaké tam vozí zahnojené auta, těch drobků a papírků
nechápal, prý čuńata.
po narození syna už chápe a taky se stydí,když auto veze na důkladné umytí kolegům
![]()
i.
Ahoj,
kapsář jen na sedadle před Viki - sama si ještě vylézt neumí takže prahy jsou v pohodě. A můj manžel když s ní jde tak si jí přes trávu přenáší v náručí. Ale jinak takové ty spády umýt auto i vevnitř a vyluxovat máme tak jednou za dva měsíce (většinou když už někam jedeme na návštěvu nebo tak) stejně to za chvíli není poznat. Já zastávám názor že auto je spotřební zboží - tudíž udržovat, ale využívat. ![]()
Ahoj, tak já zrovna auto myla včera. Vyluxuju vnitřky,sedačku (drobečky, kufr, vyklepu rohožky, pak vytřu prach, no a s autem zajedu do myčky, když je pak teplo, tak někdy myju sama. Jednou začas přeleštím zevnitř okna, ty jsou špinavý nejmíň. A jednou začas po myčce i zvenčí.
Uvnitř ho beru tak jednou za 14 dní-3 týdny a zvenčí jednou za měsíc, jak kdy ![]()
Ahojte,
tak mi máme auta dvě - jedním jezdí maža do práce (má to 120 kilometrů, takže celodenně je pryč) a druhým jezdím já s dětma......Manželovo auto je opravdu čisťounké a moje auto je jak.....prase...... Když má nejapné návrhy, jestli si to nechci uklidit, tak mu zdůrazním, že má taky dvě ruce a nohy a ví, kde je hadra, kýbl a vysavač. Poté, co mi jednou auto od dětí opravdu uklidil a jel se starším synem do sousední vesnice a zpátky na návštěvu a malý matěj vyfasoval pití a oplatek od tety, kterou navštívili, už nic ohledně čistoty auta neříká a je rád, že děti do jeho auta moc nelezou ![]()
No ale v podstatě jsme rozumní lidé a je nám jasné, že ještě tak deset let nebudeme mít auto dle svých představ, ale dle představ dětí a hlavně si pořád myslíme, že máme i jiné starosti, než zrovna čistota auta ![]()
Kamila a spol.